Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Αυτό είναι το ιδανικό μακιγιάζ!

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις βάση που θα μένει σταθερή και αναλλοίωτη, όσες ώρες κι αν περάσουν. Η αλήθεια είναι πως, παρότι ο τύπος της βάσης που θα διαλέξεις παίζει σημαντικό ρόλο στο να μη γυαλίζει το δέρμα σου, τα βήματα που κάνεις πριν και μετά την εφαρμογή είναι εξίσου σημαντικά.

Ανακάλυψε το σωστό τρόπο για να προετοιμάζεις το δέρμα σου και να εφαρμόζεις το foundation χωρίς λάθη. Λιπαρή επιδερμίδα και μακιγιάζ: Oι Jessica Scantlin και Sir John, ειδικοί της Blushington και της L’Oréal αντίστοιχα, μοιράζονται τις συμβουλές τους.

Ξεκίνα πάντα με καλό καθαρισμό

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα να ξεκινούν τη φροντίδα του προσώπου τους πριν καν εφαρμόσουν το makeup» τονίζει ο Sir John. Η πρότασή του είναι να χρησιμοποιείς ένα βουρτσάκι Clarisonic και να συνεχίζεις με ένα απολεπιστικό καθαριστικό ώστε να έχεις μια καθαρή βάση.

Επίλεξε ενυδατική με βάση το νερό

Το τελευταίο που θέλεις να βάλεις σε ένα λιπαρό δέρμα είναι ένα λιπαρό ενυδατικό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό. «Αυτά τα προϊόντα είναι εκπληκτικά επειδή ενυδατώνουν αλλά δίνουν και ένα ματ τελείωμα στην επιδερμίδα, επιτρέποντάς σου να χρησιμοποιήσεις λιγότερο makeup».

λιπαρή επιδερμίδα και μακιγιάζ

Φωτογραφία: Harper & Harley

Διάλεξε ματ βάση

Η επιλογή μιας ματ βάσης για την λιπαρή επιδερμίδα ακούγεται σαν η προφανής επιλογή, σωστά; Το θέμα, ωστόσο, είναι στο πώς την εφαρμόζεις. «Πρέπει να απλώσεις προσεκτικά το προϊόν σε όλο σου το πρόσωπο καθώς το λιπαρό δέρμα τείνει να απορροφά διαφορετικά τη βάση στα πιο λιπαρά σημεία. Σε εκείνες τις περιοχές, άπλωνε μικρότερη ποσότητα βάσης και συμπλήρωσε με πούδρα» συμβουλεύει η Scantlin.

Απόφυγε τις πούδρες με λάμψη

Μιλώντας για πούδρα, εκείνες που χαρίζουν λάμψη (όπως οι πούδρες highlighting) είναι ο χειρότερος εφιάλτης των γυναικών με λιπαρό δέρμα. Αντί γι’ αυτές, η Scantlin προτείνει να διαλέξεις μία ματ πούδρα σε σκόνη που απορροφά τη λιπαρότητα λίγο καλύτερα από μια πιο compact.

Λάθος #1

Χρησιμοποίησε έναν δυνατό συνδυασμό

Για ιδανική κάλυψη, ο Sir John συνδυάζει ένα makeup με βάση νερό ή την ενυδατική με χρώμα μαζί με concealer. Αποκαλεί μάλιστα αυτό το συνδυασμό ως «ο καλύτερος φίλος των γυναικών με λιπαρό δέρμα».

Δοκίμασε αυτό το τρικ με το primer

«Παρότι το primer μπαίνει συνήθως πριν το makeup, εγώ το βάζω μετά. Το απλώνω με τον παράμεσο στις πιο λιπαρές περιοχές, που συνήθως είναι η ζώνη Τ. Δοκίμασέ το πάνω από τη βάση σου και θα δεις πως σβήνει κάθε λιπαρότητα» προτείνει η Scantlin.

Source :
shape.gr