Ακμή στο σώμα: Πώς να την αποφύγεις!

Την εφηβεία την έχεις περάσει αλλά έχεις γεμίσει σπυράκια στο σώμα; Πρώτον είσαι τυχερή που χειμώνιασε τώρα και θα σε απασχολούν λιγότερο όμως υπάρχουν τρόποι για να ελαττώσεις το πρόβλημα. Έχε και το νου σου ότι πολλές φορές εξαρτάται και από τον τύπο δέρματος γιατί αν για παράδειγμα έχει πολύ λιπαρό δέρμα βγάζεις περισσότερα σπυράκια. Τι να κάνεις όμως γι’ αυτό;

Όταν βγαίνεις από το μπάνιο, στέγνωσε πολύ καλά το σώμα σου και μετά άλειψε το σώμα σου με ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν.

Μην φοράς ρούχα από συνθετικά υλικά αντί για αυτό προτίμησε βαμβάκι, κασμίρ και μάλλινα για να μπορεί το δέρμα σου να αναπνέει. Αν πρόσεξες πολλά σπυράκια στην περιοχή όπου κρέμεται η τσάντα σου προσπάθησε ή να αλλάζεις συχνά πλευρά ή ακόμη καλύτερα να την κρατάς στα χέρια.

Να αλλάζεις συχνά τα σεντόνια σου γιατί μαζεύονται πολλά νεκρά κύτταρα στο κρεβάτι.

Κοιμήσου, ηρέμησε και χαμογέλα! Το άγχος επιδεινώνει το πρόβλημα με τα σπυράκια αλλά μπορεί και να το προκαλέσει. Πιες ένα τσαγάκι και απόλαυσε τα ωραία πράγματα στη ζωή.

Μετά το τσαγάκι και αφού έχεις χαλαρώσει, πιες πολύ νερό! Και αυτό ισχύει και όταν έχεις σπυράκια αλλά και όταν δεν έχεις. Γύρω στα 8 ποτήρια νερό πρέπει να πίνεις (ναι την ημέρα)!

Μην εκτίθεσαι στον ήλιο. Εκτός του ότι δεν είναι καλό θα σου μείνουν έτσι και τα σημάδια. Άπλωσε αντηλιακό που να μην είναι πολύ παχύρρευστο αλλά με υψηλό δείκτη προστασίας.

Συμβουλέψου τον δερματολόγο σου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δική σου ανάγκη.