Ανανεώστε την τραπεζαρία με τον πιο οικονομικό τρόπο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε μια όμορφη τραπεζαρία βρίσκονται εδώ. Τι κι αν το σπίτι σας είναι μικρό και δεν μπορείτε να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο μόνο για την τραπεζαρία σας… Εμείς σας έχουμε εύκολες και οικονομικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο για να απολαμβάνετε το φαγητό σας μαζί με τους αγαπημένους σας. 

Στρογγυλό ή ορθογώνιο τραπέζι Για να διαλέξετε το κατάλληλο τραπέζι πρέπει να θυμάστε ότι από την καρέκλα μέχρι τον τοίχο θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο το λιγότερο 60 εκατοστά, για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση γύρω από την τραπεζαρία όταν κάθεται κάποιος στην καρέκλα.

Ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσετε να το υπολογίσετε σωστά είναι να απλώσετε ένα σεντόνι στο πάτωμα διπλωμένο στη διάσταση της τραπεζαρίας που έχετε επιλέξει. Τοποθετήστε το στο πάτωμα αφήνοντας το περιθώριο των 60 εκατοστών γύρω-γύρω για να έχετε καλύτερη αίσθηση του χώρου που θα πιάσει.

Εάν έχετε αρκετό χώρο διαλέξτε ένα ορθογώνιο τραπέζι. Εάν, όμως, ο χώρος σας είναι περιορισμένος τότε ένα στρογγυλό τραπέζι είναι καλύτερη επιλογή. Προσέξτε το στρογγυλό τραπέζι να έχει ένα κεντρικό πόδι για να χωράει περισσότερες καρέκλες εάν χρειαστεί. Μην το επιλέξετε σε περίπτωση που θέλετε τραπεζαρία για πολλά άτομα γιατί θα είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση στα πιάτα που θα βρίσκονται στο κέντρο του.

Μικρά διαμερίσματα

Τραπέζι–πίνακας Μπορείτε να πείτε στο μαραγκό σας να φτιάξει από mdf μια επιφάνεια με πτυσσόμενα πόδια που θα κλείνει στο τοίχο. Από κάτω κολλήστε ένα καθρέφτη ή μια εκτύπωση που σας αρέσει. Όταν θα κλείνετε το τραπέζι θα μετατρέπετε σε πίνακα ή καθρέφτη τοίχου.

thehomeissue_trapezaria011

thehomeissue_trapezaria011 (1)

Μικρός χώρος Εάν ακόμα και η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή και δεν χωράει ούτε ένα τραπέζι για δύο, τότε κρεμάστε στον τοίχο μια ανακλινόμενη επιφάνεια και κρεμάστε σε γαντζάκια στον τοίχο πτυσσόμενες καρέκλες. Τα έπιπλα της τραπεζαρίας θα μετατρέπονται σε διακοσμητικά στοιχεία του τοίχου κάθε φορά που θα τελειώνετε το φαγητό σας.

thehomeissue_trapezaria021

Παγκάκι Τα παγκάκια είναι μια πολύ καλή λύση για μικρούς χώρους. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ορθογώνιο τραπέζι και να τοποθετείτε τα παγκάκια από κάτω όταν δεν χρησιμοποιείται το τραπέζι. Για περισσότερη άνεση τοποθετήστε το παγκάκι στην πλευρά του τραπεζιού που είναι προς τον τοίχο.

thehomeissue_trapezaria031

Διακόσμηση Φέτος μεγάλη τάση αποτελούν τα τραπέζια με ξύλινη επιφάνεια και μεταλλικά πόδια. Μπορείτε να επιλέξετε μια βάση σε μαύρη απόχρωση για βιομηχανικό αποτέλεσμα ή κάποια με inox ή λευκά για πιο μοντέρνα αποτελέσματα.

thehomeissue_trapezaria041

Τραπέζι με γυαλί Τα τραπέζια με γυαλί είναι ιδανικά εάν έχετε περιορισμένο χώρο. Έτσι ο όγκος τους δεν γεμίζει το χώρο. Σε μια γυάλινη τραπεζαρία τοποθετείστε καρέκλες με κάποιο μοτίβο στο ύφασμα ή αλλάξτε το ύφασμα σε αυτές που ήδη έχετε. Το ύφασμα από τις καρέκλες θα γίνει αυτόματα το τέλειο διακοσμητικό στοιχείο της τραπεζαρίας κάτω από το διάφανο τζάμι.

thehomeissue_trapezaria051

Καρέκλες Τολμήστε να βάλετε διαφορετικές καρέκλες μεταξύ τους στην ίδια τραπεζαρία ή ακόμα και διαφορετικού design. Είναι πολύ μεγάλη τάση και δίνει χαρακτήρα στο χώρο σας.

thehomeissue_trapezaria061

DIY Tραπεζαρία Εάν έχετε ένα απλό ορθογώνιο τραπέζι μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά μόνοι σας να το μετατρέψετε σε μια πολύ ωραία και ακριβή οπτικά τραπεζαρία. Πάρτε ξύλινες ραμποτέ σανίδες σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα πατώματα ή στα ταβάνια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις βιδώσετε στην παλιά επιφάνεια. Η τοποθέτηση τους γίνεται απλά κουμπώνοντας τις μεταξύ τους. Μπορείτε, επίσης, να τις περάσετε λούστρο διάφανο ή να τις βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε.

Source :