Αν πάχυνες λίγο, να τι πρέπει να κάνεις!

Πάχυνες, ε; Όλες μας έχουμε διαβάσει κατά καιρούς τι πρέπει να κάνουμε για να μην παχύνουμε. Αυτό που δεν μας λέει κανείς είναι τι δεν πρέπει να κάνουμε αφού έχουμε ήδη παχύνει. Ας είμαστε ειλικρινείς: όλες ζούμε περιόδους που τα «τσιμπάμε» τα κιλάκια μας!

Έρχομαι, όμως, εγώ να σου πω ξεκάθαρα τι δεν πρέπει να κάνεις αφού έχεις παχύνει και μετά, όχι μόνο για να καινοτομήσω με το άρθρο αυτό, αλλά κυρίως γιατί πιστεύω ότι αυτή η συμβουλή θα σου φανεί πολύ πιο χρήσιμη!

Μην αρχίσεις να παραλείπεις γεύματα.
Το να παραλείπεις γεύματα δεν είναι η λύση για να χάσεις κιλά. Μπορεί να δεις άμεσα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι θα είναι για λίγο, αφού το αίσθημα πείνας που σου προκαλεί αυτή η τακτική δεν σε αφήνει να διατηρήσεις το βάρος σου μακροπρόθεσμα. Η λύση είναι να επιμείνεις στο να έχεις μικρά και συχνά γεύματα ώστε να κρατάς σε καλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα σου και να μην νιώθεις λιγούρες.

Μην τιμωρείς τον εαυτό σου.
Το να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη με περιφρόνηση, το να λες στους γύρω για τα «παχάκια» σου και το να αυτοσαρκάζεσαι θα γυρίσει εναντίον σου γιατί σταδιακά χάνεις την αυτοεκτίμηση σου. Το ότι πήρες μερικά κιλά δεν σημαίνει ούτε ότι είσαι άσχημη, ούτε ότι θα πρέπει να αισθάνεσαι περίεργα με τον εαυτό σου, αφού αυτό θα σε κάνει τελικά να αρχίσεις να τρως «συναισθηματικά» μόνο και μόνο για να ανεβάσεις τη διάθεση σου και να νιώσεις καλύτερα.

Μην ξοδέψεις πολλά χρήματα σε ρούχα.
Η αλήθεια είναι ότι το να χάσεις τα κιλά που πήρες με έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής ώστε να μπορέσεις να διατηρήσεις σταθερή τη σιλουέτα σου, είναι κάτι που απαιτεί όχι μόνο προσπάθεια, αλλά και χρόνο. Το να ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα για καινούργια ρούχα είναι εντελώς λάθος. Πάρε –αν χρειάζεται -κάποια ρούχα για να είσαι άνετα, αλλά μην αλλάξεις και ολόκληρη την γκαρνταρόμπα σου θεωρώντας ότι δεν θα ξαναμπείς ποτέ στα ρούχα που φόραγες πριν παχύνεις.

Μην ζυγίζεσαι σαν μανιακή.
Το βάρος μας δεν αντανακλά μόνο τις θερμίδες που παίρνουμε από τη διατροφή μας αφού η ζυγαριά μας δείχνει και τυχόν κατακράτηση ούρων και ορμονικές διαταραχές. Σιγουρέψου ότι έχεις καταλάβει πού οφείλονται τα κιλά που πήρες ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις κατάλληλα την κατάσταση και σταμάτα να ζυγίζεσαι πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Το μόνο που καταφέρνεις έτσι είναι να αγχώνεσαι και να σου γίνεται εμμονή το βάρος σου! Ζυγίσου μόνο μία φορά την εβδομάδα- καλύτερα το πρωί- και αυτό είναι όλο!

Μην το παρακάνεις με τη γυμναστική.
Το να αρχίσεις να γυμνάζεσαι σίγουρα θα σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ειδικά αν κάνεις αερόβια άσκηση. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι το μέτρο είναι το παν και σε αυτή την περίπτωση. Το να αρχίσεις να «λιώνεις» κάθε μέρα στο διάδρομο είναι όχι απλώς υπερβολικό, αλλά και ανθυγιεινό για τον οργανισμό σου. Οι μύες σου πρέπει να ενεργοποιούνται και να «χτίζονται» σταδιακά, οτιδήποτε άλλο λειτουργεί σαν σοκ που μπορεί να σε οδηγήσει στο να θέλεις να φας ακόμα περισσότερο.

Μην ξεκινήσεις καμία εξαντλητική δίαιτα.
Σε πρώτη φάση, είναι εντελώς λάθος να αρχίσεις μία εξαντλητική δίαιτα που θα βασίζεται στη λήψη πάρα πολύ λίγων θερμίδων. Είναι σίγουρο ότι από την ώρα που πάχυνες ψάχνεις τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να χάσεις βάρος προκειμένου να ξαναμπείς στο αγαπημένο σου τζιν. Το φαινόμενο «γιο-γιο» το έχεις ακούσει; Έγινε «φαινόμενο» από εκατομμύρια ανθρώπους που ξεκίνησαν μία τέτοια δίαιτα, έχασαν κιλά και μετά ξαναπήραν ακόμα περισσότερα. Αυτό θες να κάνεις; Ε, άρχισε λοιπόν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και ξέχνα τις δίαιτες- σοκ!

Αγαπημένη, το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην παραιτηθείς και να μην δεχτείς ότι από εδώ και πέρα αυτό θα είναι το βάρος σου! Προσπάθησε να φτάσεις στα κιλά που θέλεις, αλλά χωρίς ακρότητες και ανυπομονησίες!