Απίστευτο και όμως έγινε στην Κύπρο! Άκουσαν το «Χριστός Ανέστη» από CD που έπαιζε σε αυτοκίνητο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκνευρίστηκε ο παπάς και έφυγε από την εκκλησιά!

Tην έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ για την στάση που τήρησε  ο επί σειρά 12 ετών ιερέας της κοινότητας πάτερ Ανδρέας να εγκαταλείψει την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα το βράδυ της Ανάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού το άναμμα της λαμπρατζιάς ήταν προκαθορισμένο στις 23:00 το βράδυ ωστόσο λόγω καθυστέρησης που παρατηρήθηκε για πέντε λεπτά ο ιερέας της κοινότητας εγκατέλειψε την εκκλησία πριν το αναστάσιμο μήνυμα.

Έκπληκτοι οι πιστοί της ενορίας παρέμειναν στις θέσεις τους, συνεχίζοντας την λειτουργία μόνοι τους και ψάλλοντας το αναστάσιμο μήνυμα ακούγοντας τη λειτουργία από cd που τοποθέτησαν  σε όχημα.

Όσο για τον πάτερ Ανδρέα, αυτός μετά την αποχώρησή του από την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μετέβη  στον Άγιο Κόνωνα που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά.

Ο κ. Στυλιανού καταδίκασε την ενέργεια του ιερέα, και έκανε λόγω για ετσιθελική συμπεριφορά λέγοντας πως τέτοιες πράξεις δεν μας διδάσκει η Ορθοδοξία. Ο κ. Στυλιανού κάλεσε τόσο τον Μητροπολίτη Πάφου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο να χειριστούν το θέμα άμεσα.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ιερέας, που επιτελεί μεγάλο πνευματικό έργο στην Πάφο, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Πηγή — ΚΥΠΕ