Αποτρίχωση μπικίνι: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις!

Τελικά, ο πόνος από την αποτρίχωση με κερί μπορεί να ελαχιστοποιηθεί;

Γιατί κάποιες τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα;

Φαντάσου την επιφάνεια του δέρματος με διάσπαρτους θύλακες τριχών επάνω του. «Με το ξύρισμα, κάποιες τρίχες μπαίνουν μέσα στο δέρμα», επισημαίνει η δερματολόγος Alicia Barba. Όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί τραβιούνται οι τρίχες από τη ρίζα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν κάποιες εσωτερικά εάν έχει τραβηχτεί ο θύλακας από τη θέση του. «Όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί ή με μηχάνημα, οι τρίχες είναι μακρύτερες και είναι αυξημένες οι πιθανότητες να γυρίσουν κάποιες προς τα μέσα απ’ ότι όταν τις ξυρίζεις» σχολιάζει η Barba. Ποιο είναι το θέμα; Το κερί έχει αποτελέσματα που διαρκούν πολύ περισσότερο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προλάβεις το γύρισμα των τριχών προς τα μέσα;

Ξέχνα το κερί και ξύριζέ τες με καινούργιο ξυραφάκι κάθε φορά, συστήνει η Barba. Επίσης, πριν από το ξύρισμα ή την αποτρίχωση, χρησιμοποίησε ένα απολεπιστικό προϊόν που μαλακώνει τις τρίχες. Θα μαλακώσει το δέρμα και να είναι πιο πιθανό να κοπούν οι τρίχες βαθύτερα για ένα πιο απαλό αποτέλεσμα.

Μπορώ να κάνω σεξ αμέσως μετά την αποτρίχωση του μπικίνι;

«Να περιμένεις 24 ώρες μετά την αποτρίχωση με κερί προτού κάνεις έντονη άσκηση», συστήνει η Natalia Romanenko, senior specialist στο Strip Ministry of Waxing της Νέας Υόρκης. Στην έντονη άσκηση συμπεριλαμβάνεται και το σεξ. Ο επιπλέον χρόνος βοηθά τους πόρους του δέρματός σου να επιστρέψουν στο φυσιολογικό τους μέγεθος.

Πόσο διάστημα θα πρέπει να περάσει μεταξύ δύο Brazilians;

«Ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας είναι 30 ημέρες» απαντά η Romanenko. Αν σου αρέσει το Brazilian, έχε αυτό το χρονοδιάγραμμα στο μυαλό σου και κλείνε ραντεβού την ίδια μέρα κάθε μήνα – έτσι θα θυμάσαι πότε πρέπει να πας για αποτρίχωση.

Πόσο μακριές πρέπει να είναι οι τρίχες πριν το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί;

«Προτείνουμε μήκος βλεφαρίδας» απαντά η ειδικός. Οτιδήποτε μακρύτερο, απαιτεί trimming και αν είναι πιο κοντές μπορεί να προκληθεί επιπλέον ερεθισμός.

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης διαρκεί περισσότερο;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι αυτή που κερδίζει το χρυσό. «Όταν όμως το ερώτημα είναι κερί vs ξυραφάκι, το κερί είναι ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τις τρίχες από τη ρίζα, με αποτέλεσμα πιο απαλό και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα» σχολιάζει η Romanenko.

Απολέπιση: Ναι ή όχι;

Ναι. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που μπορεί να παγιδεύουν τρίχες και να τις κάνουν να γυρίζουν προς τα μέσα. Διάλεξε ένα απαλό καθαριστικό και μην τρίβεις με δύναμη το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής του μπικίνι για να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Πώς μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο από το κερί;

Πιες ένα παυσίπονο πριν το ραντεβού σου. Μπορείς επίσης να απλώσεις τοπικά μια κρέμα που θα μουδιάσει τα νεύρα της περιοχής. Πρόσφατη μελέτη βρήκε πως όταν εφαρμόστηκε τοπικά, μία κρέμα με 5% περιεκτικότητα σε λιδοκαΐνη μείωσε κατά πολύ τον πόνο.

Είναι κάποιοι αφροί ξυρίσματος καλύτεροι από τους άλλους;

Ναι. Βρες κάποιον με ενυδατικά πρόσθετα που θα κάνει το δέρμα σου πιο απαλό, προτείνει η ειδικός.

Υπάρχει ένας μαγικός αριθμός για τον αριθμό των λεπίδων στο ξυραφάκι;

Για τα περισσότερα μέρη του σώματος, περισσότερες λεπίδες σημαίνουν πιο απαλό αποτέλεσμα. Όταν όμως μιλάμε για τη σούπερ ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι, οι περισσότερες λεπίδες μπορεί να είναι χειρότερες. «Δοκίμασε ένα ξυραφάκι με μία ή δύο λεπίδες για απαλό και χωρίς ερεθισμούς αποτέλεσμα». Μη κάνεις αποτρίχωση μπικίνι με ξυραφάκι, πριν διαβάσεις AYTA!

Τι να κάνεις για τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα;

Για να καταπολεμήσεις το «έγκαυμα» από το ξυραφάκι ρίξε κρύο νερό στην περιοχή. Εάν έχεις πολλές τρίχες γυρισμένες προς τα μέσα, βάλε τοπικά μια ζεστή κομπρέσα που θα μαλακώσει το δέρμα και θα σου επιτρέψει να τις βγάλεις με το τσιμπιδάκι.

Πώς μπορεί να μείνει για περισσότερο απαλό το δέρμα σου;

Παράτεινε την απαλότητα κάνοντας απολέπιση με ένα ήπιο body scrub μια εβδομάδα μετά το ραντεβού για αποτρίχωση. Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί, βάλε ενυδατική για να καταπολεμήσεις τον ερεθισμό του δέρματος. Διάλεξε ένα που να αναφέρει στο μπουκάλι ότι είναι χωρίς άρωμα.

Source :
shape.gr