Αυτά Είναι τα Καθαριστικά Προϊόντα που δεν Πρέπει Ποτέ να Ανακατέψετε!

Μπορεί η χημεία να ήταν το αγαπημένο σας μάθημα στο λύκειο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή είχατε ένα εικοσάρι παραπάνω μετατραπήκατε ξαφνικά στον τέλειο χημικό. Δείτε παρακάτω τα καθαριστικά προϊόντα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια λεκάνη.

Πολύς κόσμος θεωρεί πως αν ένα καθαριστικό προϊόν είναι καλό από μόνο του τότε θα είναι ακόμα καλύτερο αν συνδυαστεί με ένα επίσης πολύ καλό καθαριστικό προϊόν. Δεν είναι άλλωστε σπάνιο θέμα μια νοικοκυρά που ρίχνει τρία διαφορετικά καθαριστικά σε έναν λεκέ ή επιφάνεια, από υπερβάλλοντα ζήλο. Αυτό φυσικά μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σας, οπότε προσέξτε πολύ τις προσμίξεις που θα κάνετε ώστε να μην δημιουργήσετε προβλήματα υγείας σε εσάς και τους γύρω σας.

Προσέξτε πολύ τις προσμίξεις που κάνετε.

Προσέξτε πολύ τις προσμίξεις που κάνετε.

Καθαριστικά νιπτήρα διαφορετικής μάρκας Μην συνδυάζετε ποτέ διαφορετικές μάρκες του ίδιου απορρυπαντικού. Τα καθαριστικά νιπτήρα περιέχουν δυνατά χημικά που έχουν απρόβλεπτες συνέπειες αν ανακατευτούν. Καλύτερα χρησιμοποιήστε τα μόνα τους.

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη συνδυαστικά με άλλο απορρυπαντικό.

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη συνδυαστικά με άλλο απορρυπαντικό.

Οξυζενέ με ξίδι Μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ σε κάποια επιφάνεια και αφού την σκουπίσετε να χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά ξύδι. Όμως το ανακάτεμα αυτών των δύο υλικών σε ένα ενιαίο μείγμα δημιουργεί οξύ το οποίο προσβάλλει τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.

Χλωρίνη με αμμωνία Το ανακάτεμα χλωρίνης και αμμωνίας δημιουργεί ένα τοξικό αέριο που ονομάζεται χλωραμίνη. Προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με το μείγμα χλωρίνης και ξυδιού – μαζί με δύσπνοια και πόνο στο στήθος.

Ανακατέψτε άφοβα οποιοδήποτε απορρυπαντικό με νερό.

Ανακατέψτε άφοβα οποιοδήποτε απορρυπαντικό με νερό.

Χλωρίνη με οινόπνευμα Έχετε ακούσει ποτέ για το χλωροφόρμιο; Είναι αυτό το υγρό που βάζουν οι απαγωγείς στο μαντήλι τους στις ταινίες για να χάνει το θύμα αυτόματα τις αισθήσεις του. Το χλωροφόρμιο λοιπόν φτιάχνεται από τη μείξη οινοπνεύματος και χλωρίνης. Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιο λόγο δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε αυτά τα δύο υλικά.

 

HIGHLIGHTS

    • Ποτέ μην αναμειγνύετε κανένα απορρυπαντικό μαζί με χλωρίνη.
    • Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιο υγρό σε ένα απορρυπαντικό απλά βάλτε νερό.