Γιατί ερωτευόμαστε; Oι απαντήσεις είναι εδώ!

Το να αισθανθούμε και να ζήσουμε τον έρωτα είναι μία μαγική εμπειρία. Στην ουσία δεν μπορούμε να την περιγράψουμε με λόγια, γιατί ο καθένας την βιώνει διαφορετικά. Ο καθηγητής Arthur Aron από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Stonybrook , έχει διερευνήσει τι συμβαίνει και πως, όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται.

Το πρωταρχικό κίνητρο που έχουν οι άνθρωποι είναι να αυξήσουν τις ικανότητές τους και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των σχέσεων που δημιουργούν με τους άλλους ανθρώπους. Η παρακίνησή τους για την δημιουργία σχέσεων προέρχεται από αυτή την ανάγκη τους.

Οι άνθρωποι ερωτεύονται συνήθως άτομα που βρίσκουν ελκυστικά, και θεωρούν ότι είναι τα κατάλληλα για τους ίδιους.

Η ψυχολογική τους κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο, σχετικά με την ετοιμότητά τους, να ενδώσουν σε έναν έρωτα. Όταν τα άτομα δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, χάνουν τις ευκαιρίες, που μπορεί να τους εμφανίζονται. Αυτό συμβαίνει διότι τα ίδια τα άτομα, δεν πιστεύουν, πως οι άλλοι μπορεί να τους θεωρούν ελκυστικούς.

Συνήθως ο έρωτας γεννιέται μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν γνωρίζονται πολύ. Υπάρχει περισσότερο πάθος, ένταση και περιέργεια για να ανακαλύψει ο ένας τον άλλον.

Κατά την διάρκεια της γνωριμίας, στοιχεία που μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο να ερωτευτεί κάποιον άλλον είναι η ευφυΐα του, η ευγένεια του και η καλοσύνη του. Είναι τα τρία χαρακτηριστικά που προσέχουν περισσότερο οι άνθρωποι σε κάποιον άλλον!