Δυο τρόποι για να ξεπεράσεις εύκολα την κατάθλιψη του χωρισμού!

Σίγουρα ένας χωρισμός σου αφήνει μεγάλη στεναχώρια ακόμα κι αν εσύ τον ήθελες. Αλλά τι κάνεις αν αυτή η στεναχώρια σου προκαλέσει κατάθλιψη και ξαφνικά συνειδητοποιήσεις ότι ζεις μέσα στη δυστυχία σου και αφήνεις τη ζωή και τα γεγονότα να περνάνε από μπροστά σου χωρίς να συμμετέχεις;

Προσπαθείς να συνέλθεις και να συνεχίσεις. Αλλά πως γίνεται αυτό; Εδώ είναι τα δύσκολα, αφού εμείς θα σου πούμε πως γίνεται, αλλά το λούκι θα το τραβήξεις εσύ. Βέβαια, έχουμε περάσει όλοι από αυτή την φάση, αλλά αυτό δεν σε απασχολεί καθόλου κι έχεις δίκιο! Δύο, λοιπόν, είναι τα πράγματα που μπορούν να χτυπήσουν το κακό στην ρίζα και καλά θα κάνεις να αφοσιωθείς σε αυτά αν θέλεις να πατήσεις σύντομα και πάλι στα πόδια σου!

Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

AdTech Ad

Ναι, η εργασιοθεραπεία. Μπορεί να θέλεις να κάτσεις στον καναπέ σου και να τρως όλη την ημέρα πατατάκια, αλλά αν κάνεις focus στην δουλειά σου, θέσεις νέους στόχους και προσπαθήσεις να τους πετύχεις σιγά σιγά όλη σου η προσοχή θα στραφεί εκεί και το συναίσθημα της κατάθλιψης θα εξαφανιστεί πριν καν το καταλάβεις.

Οι φίλες σου!

Αυτά τα άγια κορίτσια που ήρθε η ώρα να δείξουν πως μπορούν να σε στηρίξουν. Αυτές ξέρουν τι να κάνουν για να σου φτιάξουν το κέφι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την απόφαση να τους αφιερώσεις χρόνο και να βγεις περισσότερες φορές μαζί τους αυτό το διάστημα. Να κάνεις δηλαδή αυτό που θα σου προτείνουν οι ίδιες!

Το ρεζουμέ είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστείς για πολύ καιρό στον εαυτό σου και το σπίτι σου. Οκ, θα το κάνεις στην αρχή. Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να συνέλθεις. Και αυτοί οι δύο τρόποι δεν είναι μαγικοί, αλλά είναι οι τρόποι που ποτέ κανείς δεν σκέφτεται ως λύση ενώ έχουν αποτέλεσμα!