Είσαι κοκκινομάλλα; Δες ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει!

Είτε έχετε φυσικά κόκκινα μαλλιά είτε βαμμένα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συνήθειες στο μακιγιάζ τείνουν να είναι διαφορετικές από αυτές μια ξανθιάς ή μελαχρινής, απλά γιατί πρέπει να τονίζεται η κόκκινη απόχρωση των μαλλιών. Το να βρείτε ποιες αποχρώσεις στο μακιγιάζ σας ταιριάζουν καλύτερα, είναι πρόκληση. Διαβάστε τα καλύτερα tips μας για να αναδείξετε τον πιο όμορφο εαυτό σας.

1. Προτιμήστε σκιές με shimmer: οι μεταλλικές σκιές συνήθως λειτουργούν κολακευτικά στο λευκό δέρμα που έχει μια κοκκινομάλλα. Επιλέξτε χρώματα όπως το ροδακινί, το μπεζ, το χρυσό κι αν έχετε πιο σκούρο δέρμα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο καφέ ή πράσινο στην εξωτερική γωνία.

2. Φροντίστε πολύ την επιδερμίδα σας: ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε ένα έντονο χρώμα στα μαλλιά είναι το τέλειο δέρμα…Βασικός κανόνας είναι να μην πέφτετε ποτέ για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείτε. Να φοράτε πάντα αντιηλιακό και να κάνετε απολέπιση δύο, τρεις φορές την εβδομάδα με ένα απαλό απολεπιστικό. Εάν δεν είσαστε fun του foundation (ακόμα καλύτερα) χρησιμοποιήστε μια ενυδατική με χρώμα!

3. Έντονα χείλη: το γεγονός ότι έχετε ένα τόσο φωτεινό χρώμα μαλλιών δε σημαίνει ότι το έντονο μακιγιάζ είναι απαγορευτικό. Αντιθέτως, ο συνδυασμός ενός κόκκινου κραγιόν με τα κόκκινα μαλλιά σας είναι ιδανικός αρκεί να βρείτε το σωστό τόνο. Σε αυτό δεν παίζουν ρόλο τα μαλλιά αλλά το χρώμα της επιδερμίδας. Εάν έχετε ψυχρό τόνο δέρματος (λευκό, ροζ δέρμα) τότε επιλέξτε τα κόκκινα που κρύβουν λίγο μπλε στην απόχρωσή τους. Όταν όμως ο τόνος του δέρματος είναι ζεστός (σταρένιο, κίτρινο δέρμα) θέλουμε αποχρώσεις του κόκκινου που περιέχουν πορτοκαλί/κίτρινο.

4. Πλαισιώστε το πρόσωπο: το να φαίνεστε όμορφη δε σημαίνει απλά να έχετε εφαρμόσει καλά το μακιγιάζ σας. Το σωστό σχήμα των φρυδιών θα κάνει τη διαφορά. Κανόνας πρώτος είναι να μη βγάλετε μόνες σας τα φρύδια εάν δεν ξέρετε το σωστό σχήμα για το πρόσωπό σας. Δεύτερον επιλέξτε τη σωστή απόχρωση μολυβιού. Συμβουλευτείτε έναν make up artist για το πώς πρέπει να γεμίζετε σωστά τα φρύδια σας ώστε να μάθετε να το κάνετε και μόνες σας!

5. Προστατέψτε το χρώμα σας: εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα κόκκινα, πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζεται να ακολουθείτε μια σειρά περιποίησης για τη συντήρηση του ζωντανού χρώματος. Ένα ειδικό σαμπουάν και μία μάσκα είναι ιδανικά για να μην ξεθωριάζει το χρώμα γρήγορα και τα μαλλιά σας να είναι λαμπερά και ενυδατωμένα.