Εγκυμοσύνη: 10 μυστικά για ένα ξέγνοιαστο και όμορφο καλοκαίρι

Συγχαρητήρια! Για να μπήκατε να διαβάσετε το άρθρο μας πάει να πει ότι διανύετε την ωραιότερη περίοδο της ζωής σας. Και πρέπει να είναι η ωραιότερη περίοδος αφού μέσα στην κοιλιά σας μεγαλώνει ένας μικρός ανθρωπάκος.

Μπορεί η πανδημία να βρίσκεται ακόμη εκεί έξω, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαρείτε και την εγκυμοσύνη σας. Κάθε άλλο. Με τις συμβουλές της/του γιατρού σας αλλά και τις δικές μας μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι.

Αρχικά θα αρχίσουμε με τούτο: οι πληροφορίες μας προορίζονται καθαρά για ενημερωτικό λόγο. Εσείς πάντα για ο,τιδήποτε θέλετε να κάνετε θα πρέπει να το συζητάτε με τον/την γιατρό σας!

Πάμε τώρα να δούμε τα μυστικά που θα σας χαρίσουν αυτό το όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι

ekgimosini kalokairi 2

1. Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ξενοδοχείο

Έχετε εξοχικό; Ακόμη καλύτερα. Αν δεν έχετε, τότε καλό θα ήταν -τουλάχιστον για φέτος- να προτιμήσετε κάποιο airbnb κατάλυμα, κάποιο μπανγκαλόου ή κάποιο δωμάτιο που θα μπορείτε να καθαρίζετε μόνες σας ώστε να είστε βέβαιες για το πόσο καθαρά είναι όλα.

2. Ομπρέλα ή σκιά

Στην παραλία κρίνεται απαραίτητη η χρήση της ομπρέλας ειδικά τις ζεστές ώρες. Αν πάλι δεν έχετε ομπρέλα, προτιμήστε τη φυσική σκιά, ειδικά αν κοντά στην παραλία υπάρχουν δέντρα.

3. Μη μένετε με βρεγμένο μαγιό

Εντάξει, αυτό δεν περιμένατε να σας το πούμε εμείς. Το γνωρίζετε ήδη. Το βρεγμένο μαγιό δεν συστήνεται μόνο στις εγκύους αλλά και στις γυναίκες γενικότερα. Αν δεν το γνωρίζετε, στο εσωτερικό του μαγιό δημιουργούνται μικροκρύσταλλοι άλατος που προκαλούν δερματίτιδες και ερεθισμούς.

4. Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό

Πάντα να βάζετε αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB που προκαλούν βλάβη στο DNA των κυττάρων και που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Μια ώρα πριν τοποθετήστε το αντηλιακό σας και φροντίστε να το ανανεώνεται τακτικά ή κάθε δύο ώρες ή μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα.

5. Μην ξεχνάτε τις σαγιονάρες σας

Οι σαγιονάρες, θα σας γλιτώσουν από την αίσθηση της καυτής άμμου και από τους μύκητες σε χώρους όπως τα ντους.

ekgimosini kalokairi 1

6. Πείτε «ναι» στην ενυδάτωση

Να πίνετε τακτικά νερό και φυσικούς χυμούς. Αν πάλι ζεσταίνεστε πολύ, ψεκάστε με νερό το πρόσωπο και το σώμα σας.

7. Πάντα να κολυμπάτε ήρεμα

Όσο καλή κολυμβήτρια κι αν είστε, αφήστε την έντονη κολύμβηση για μετά την εγκυμοσύνη. Αυτή την περίοδο προτιμήστε ήρεμη κολύμβηση.

8. Καπέλο και γυαλιά απαραίτητα

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια εδώ. Σίγουρα γνωρίζετε ότι όπως το αντηλιακό έτσι και το καπέλο καθώς και τα γυαλιά κρίνονται απαραίτητα στην παραλία.

9. Παγωτάκι κανείς;

Αν ζεσταίνεστε και θέλετε να δροσιστείτε, εκτός από το νερό και τους φυσικούς χυμούς, μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας παγωτό. Από την άλλη απαγορεύονται τα ανθρακούχα ποτά και αυτό γιατί προκαλούν καούρες.

10. Κάηκα… και τώρα;

Εντάξει, εάν καήκατε μετά από τόσες συμβουλές… τι να σας πούμε; Παρόλα αυτά αν κοκκινίσετε από τον ήλιο θα ανακουφιστείτε γρήγορα αν ακουμπήσετε στο δέρμα σας κομπρέσες από βαμβακερό ύφασμα μουσκεμένες σε χλιαρό χαμομήλι. Έπειτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για κάποια καλή λιπαρή ενυδατική κρέμα που θα μπορέσει να σας ανακουφίσει ενώ παράλληλα θα αφήνει και το δέρμα να αναπνέει.

Τέλος να θυμάστε: Ο ήλιος και η θάλασσα είναι πραγματικά φάρμακα όμως θα πρέπει να μην υπερβάλλετε στη «χρήση» τους. Όπως και με τα πραγματικά φάρμακα, έτσι και με αυτά θα πρέπει να τα λαμβάνετε σε μικρές δόσεις… πόσο μάλλον τώρα που περιμένετε το μωράκι σας.

Καλό καλοκαίρι!

Original Source: mothersblog.gr