Εξελίξεις στο Μπρούσκο: Η πρόταση γάμου του Ματθαίου στην Αναστασία – «Σε θέλω πίσω στην ζωή μου…»

Ο Ματθαίος και η Αναστασία είναι πλέον σίγουροι ότι η αγάπη τους είναι πάνω απ’ όλα. Φυσικά, τους τρομάζουν πολλά πράγματα και κυρίως οι άλλοι γύρω τους που έχουν αντίθετη άποψη. Ομως αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να μην παρασυρθούν ούτε από εγωισμούς, ούτε από εμπόδια που τους δημιουργούν άλλοι. Μεγάλες ανατροπές έρχονται στο Μπρούσκο και το Youweekly.gr είναι εδώ να σας τις αποκαλύψει πριν παιχτούν στην τηλεόραση! Πηγή μας φυσικά το TV24 που και αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί με πολλές τηλεοπτικές αποκλειστικότητες! 

O Mατθαίος έχει αποφασίσει να χωρίσει και το ίδιο έχει ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς και από την Αναστασία. Οπως έχουμε δει, όμως, ο Ματθαίος ήδη έχει κάνει μια προσπάθεια να χωρίσει με τη Στέλλα. Της το έχει πει, αλλά η κοπέλα δεν το δέχεται με κανένα τρόπο, ενώ η όλη της προσπάθεια είναι να μείνει έγκυος από τον Ματθαίο για να έχει έναν ακόμα λόγο να τον κρατήσει κοντά της.
Από την άλλη, η Αναστασία έχει παγώσει εντελώς απέναντι στον Ανδρέα. Μπορεί να τον σέβεται, να τον συμπαθεί ή και να νιώθει ασφάλεια δίπλα του, όμως η καρδιά της χτυπά μόνο για τον Ματθαίο και του το δείχνει. Βέβαια, προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά ο Ανδρέας τα έχει καταλάβει όλα. Δείχνει τη δυσαρέσκειά του αλλά περιμένει να του πει η Αναστασία χωρίς περιστροφές την αλήθεια.

Ολα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Η Αναστασία θυμάται την απογοήτευση που πήρε όταν τηλεφώνησε στον Ματθαίο κρυφά και τον ρώτησε με αγωνία αν χώρισε. Ο Ματθαίος της είχε πει ότι δεν είναι εύκολο και αυτό έκανε την Αναστασία κουρέλι. Η κοπέλα βάζει τα κλάματα επειδή φοβάται ότι θα τον χάσει και αυτή τη φορά. Από τη μεριά του και ο Ματθαίος είναι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσε να ξεδιαλύνει τη θέση του, αλλά και που δεν ξεκαθάρισε τη δική της η Αναστασία.
Η Αναστασία δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό της εκτός από τον Ματθαίο και μιλάει γι’ αυτόν στην Αλκηστη. Της εξιστορεί όλα όσα έχουν συμβεί από τότε που γνώρισε τον Ματθαίο, αναπολώντας ταυτόχρονα: «Ουσιαστικά ήμουν πολύ μικρή όταν τον γνώρισα και ο έρωτάς μας ήταν κεραυνοβόλος. Ημασταν πολύ ευτυχισμένοι, αλλά μπήκαν διάφορα θέματα ανάμεσά μας και ο Ματθαίος παντρεύτηκε μια άλλη. Δεν άντεξα την προδοσία του και έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Μετά έφυγα για την Αθήνα. Γύρισα στα Χανιά μετά από πέντε χρόνια, γιατί ο θείος μου υπέγραψε ξανά συνεργασία με τους Ματθαίους. Τον μισούσα ακόμα τότε. Για να τον εκδικηθώ αποφάσισα να παντρευτώ με ένα συνεργάτη μας και τότε ο Ματθαίος αντέδρασε άσχημα. Οσο ήμουν παντρεμένη τα ξαναφτιάξαμε, έμεινα έγκυος στο γιο μας, ο Ματθαίος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα και τελικά καταλάβαμε ότι δεν αντέχαμε χώρια. Τα ξαναβρήκαμε και παντρευτήκαμε. Αλλά και πάλι οι καταστάσεις και ο εγωισμός μας μάς χώρισαν». Η Αλκηστις παρατηρεί με πόσο πάθος μιλάει και της λέει το συμπέρασμά της: «Μάλλον είναι μοιραίο να είσαστε μαζί. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η ιστορία σας αυτό δείχνει».

Η Αναστασία μελαγχολικά συμφωνεί: «Μπορεί. Πάντα επιστρέφουμε, ότι και αν γίνεται, όσο και αν έχει πονέσει ο ένας τον άλλον».
Στο μεταξύ, ο Ανδρέας προσπαθεί να την πλησιάσει ερωτικά και η Αναστασία δείχνει ότι δεν θέλει κανείς άλλος άντρας να την αγγίξει εκτός του Ματθαίου. Βρίσκει μια δικαιολογία, αλλά ο Ανδρέας δεν την πιστεύει και απομακρύνεται.
Την ίδια στιγμή, η Αναστασία εκτός από τον Ματθαίο αρχίζει να προσεγγίζει και όλη την οικογένεια Ματθαίου, μάλιστα στέλνει και ένα σταυρό δώρο στη Μαρίνα που είναι στο νοσοκομείο, ενώ τηλεφωνεί στον Ματθαίο για να μάθει πώς πάνε τα πράγματα. Οι δυο τους μιλάνε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή τους και δεν παραλείπουν να εκφράσουν ξανά και ξανά την αγάπη τους: «Σε σκέφτομαι συνέχεια», της λέει ο Ματθαίος και η Αναστασία του απαντάει: «Κι εγώ σε σκέφτομαι κάθε στιγμή».
Η Μαρίνα, από την άλλη, συνεχίζει να τη φωνάζει θεία, ενώ το κορίτσι αντιλαμβάνεται ότι εξακολουθεί να είναι μαζί της ο Ματθαίος και όταν τον ακούει να μιλάνε, λέει πονηρά στο θείο της: «Ψήνεται κάτι;».
Το μυαλό του Ματθαίου συνεχώς γυρίζει στην Αναστασία. Ο,τι και να κάνει, πάντα στο τέλος τη σκέφτεται. Οι αναμνήσεις και μάλιστα οι καλές αναμνήσεις μαζί της γεμίζουν το μυαλό του και την καρδιά του. Προσπαθεί όσο μπορεί να αποφεύγει τη Στέλλα να μένει μόνος του να αναπολεί τις όμορφες στιγμές που έζησε στο παρελθόν με την Αναστασία, αλλά και να φαντάζεται το κοινό τους μέλλον. Ετσι, δεν αντέχει άλλο κι εκεί που πίνει ένα κρασί έχοντάς τη στον μυαλό του, της τηλεφωνεί: «Αναστασία, μπορείς να μιλήσεις;», τη ρωτάει πρώτα και όταν η κοπέλα τού δίνει καταφατική απάντηση, ο Ματθαίος πολύ σοβαρά της ανοίγει την κουβέντα: «Αναστασία, θέλω να γυρίσεις στη ζωή μου; Εσύ θέλεις;». Η Αναστασία βουρκώνει, η συγκίνησή της είναι πολύ μεγάλη και δάκρυα χαράς τρέχουν από τα μάτια της: «Κι εγώ θέλω, Ματθαίο. Και εγώ σε θέλω στη ζωή μου. Θέλω να είμαστε μαζί συνέχεια, αλλά πώς;». Ο Ματθαίος σκουπίζει ένα δάκρυ από τα μάτια του και γίνεται πιο συγκεκριμένος: «Να παντρευτούμε Αναστασία. Θέλω να γίνεις πάλι γυναίκα μου», της λέει και αυτό που σκέφτεται είναι να πάει ξανά να τη βρει και από κοντά πλέον να της κάνει επίσημα πρόταση γάμου!