Ιστοσελίδα σε βοηθά να βρεις τις ταινίες που δε θυμάσαι

Θέλεις να εντυπωσιάσεις ή να περιγράψεις στους οικείους σου εκείνη την καλή ταινία που είδες που πρωταγωνιστεί αυτός ο διάσημος, με τον άλλο διάσημο και που συμμετείχαν σε εκείνο την εκπληκτικό κινηματογραφικό διαμαντάκι του τάδε σκηνοθέτη αλλά σου διαφεύγει το σπουδαιότερο: ο τίτλος της ταινίας!

Μια ομάδα από την Φινλανδία ήρθε για να σου λύσει το πρόβλημα και να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Οι ίδιοι, δημιούργησαν μια ιστοσελίδα που υπερηφανεύεται ότι είναι η «πρώτη περιγραφική μηχανή αναζήτησης ταινιών» που υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα που σίγουρα όλοι αντιμετωπίζουμε.

Η εταιρεία Valossa, έχει βάση το πανεπιστήμιο Oulu στη Φινλανδία, έλαβε 650.000 δολάρια από επενδυτές προκειμένου να δημιουργήσει το whatismymovie.com, που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το Shazam για τη μουσική.

Οι  χρήστες μπορούν να περιγράψουν με δικά τους λόγια σκηνές από μια ταινία ή να βάλουν κάποιους όρους αναζήτησης κι αυτό θα ψάξει να βρει τους τίτλους που ταιριάζουν σε μια βάση που αποτελείται από 45.000 αγγλόφωνες ταινίες.