Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι δεν σε φιλάει; Γιατί;

Φίλη καλή που μου τα έλεγε όλα. Μια προβληματική σχέση που την είχε φέρει αμέτρητες φορές στα σκαλοπάτια μου, ξημερώματα, να κλαίει, να χτυπιέται, να ταλαιπωριέται από έναν άντρα που εδώ και δύο χρόνια της έψηνε το ψάρι στα χείλη.

“Μπιπ” τεραστίων διαστάσεων ο τύπος, αλλά η αγαπητή φίλη -λόγω ισχυρού συναισθήματος, όπως έλεγε- δεν μπορούσε να του δώσει μία και να τον στείλει στον αγύριστο. Κάθε φορά που συνέβαινε κάτι, τηλεφωνούσε γκρεμισμένη και ζητούσε παρηγοριά. Άνοιγε το στόμα της και έδινε στεγνά τον βασανιστή της.

Ένα βράδυ όμως, που το κακό είχε παραγίνει και ο θυμός που είχε συσσωρεύσει δύο χρόνια μέσα της ήρθε και την έπνιξε, με αποστόμωσε…

“Το ξέρεις ότι δύο χρόνια δεν με έχει φιλήσει ποτέ;” είπε γεμάτη ντροπή που έμενε με έναν τέτοιον άνθρωπο, γεμάτη παράπονο, απόγνωση και συνείδηση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι καλό.

Είχα ακούσει φίλους (αγόρια) που αποφεύγουν τα φιλιά στο περιστασιακό σεξ, είχα ακούσει γνωστούς (αγόρια) που “δεν τους βγαίνει” πάντα να φιλήσουν μια γυναίκα πάνω στο σεξ, αλλά δύο χρόνια σχέση;

Όσους άντρες, αλλά και γυναίκες αν ρωτήσεις… δεν θα σου έχουν καλά μαντάτα. Τι κάνει νιάου-νιάου… Παρόλα αυτά, θα ρωτήσουμε την ειδικό. Γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία… ή το συνειδητοποιούμε τελευταίες.

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί τους λόγους που αποφεύγει κάποιος να σε φιλήσει…

1.“Κακή αγωγή: που σημαίνει ότι ή τον απέτρεπαν από το να φιλάει ή δεν τον προέτρεπαν να φιλάει”.
Και κάπως έτσι μεγάλωσε… και κάπως έτσι θα μεγαλώσει κι άλλο.

2.“Μικροβιοφοβία: που σημαίνει ότι υπάρχει μια παθολογία. Είναι ένα είδος ψυχαναγκασμού του ανθρώπου”.
Άρα, για να σε φιλήσει… πρέπει να τον στείλεις για ψυχανάλυση.

3.“Έλλειψη αγωγής για τρυφερότητα.”
Τα χάδια, τα φιλιά… άγνωστη λέξη. Αλλά για πόσο μπορείς να ζήσεις με έναν άνθρωπο που έχει δαιμονοποιήσει την τρυφερότητα;

4.“Ή απλά δεν σκέφτεται πολύ καλά για σένα. Είναι μαζί σου μάλλον μόνο για το σεξ και όχι γιατί σε αγαπάει πραγματικά”.
Το φοβόσουν, το υποψιαζόσουν, έκανες ότι δεν το βλέπεις αλλά το έβλεπες και μόλις επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες υποψίες σου.

Όπως και να έχει, όποιος λόγος και να ισχύει στην κάθε περίπτωση… κανένας δεν είναι καλός. Δηλώνει πρόβλημα, δηλώνει ταλαιπωρία. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα εκεί έξω που διαπραγματεύεται τα φιλιά της, που μπορεί να είναι με έναν άντρα που δεν την φιλάει.

Είναι άδικο, είναι άσχημο… Και δεν είναι έρωτας!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η ψυχολόγος χτυπάει κι άλλο ένα καμπανάκι: “Αν από την αρχή σε φίλαγε και τώρα έχει σταματήσει σημαίνει ότι δεν σε θέλει πια”.

Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σκληρό… “ίσως και να σε σιχαίνεται”.

What? Αν αυτό δεν πληγώνει, τότε τι;

ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΕΙΣ
“Αναζήτησε τι φταίει στον καλό σου και δεν σε φιλάει. Δεν μπορεί, κάτι θα φταίει”.
Δεν είναι φυσιολογικό να το αποφεύγει. Κάτι τρέχει… Και δεν το θέλεις.