Μαρία Κορτζιά: «Με τον Πιέρo θέλουμε να κάνουμε οικογένεια»!

Ένα κορίτσι με πολλά όνειρα, την γνωρίσαμε μέσα από το μοντελινγκ, αλλά έχει αποφασίσει να μας δώσει ακόμη πιο πολλά στον χώρο της παρουσίασης!

Η Μαρία Κορτζιά αποκλειστικά στη Lady Times μας μιλάει για το μοντελινγκ, την παρουσία της στα μίντια, τις σπουδές της στην δημοσιογραφία και μας αποκαλύπτει τον μελλοντικό της γάμο με τον Πιέρο Σωτηρίου και την οικογένεια που θέλει να «δημιουργήσει» μαζί του… 

Απόγευμα Παρασκευής. Καταφθάνει στο χώρο της συνέντευξης με το σκυλάκι της, την Boo. H Μαρία είναι το πόσο απλός και χαρούμενος άνθρωπος. ΄Ενα κορίτσι με πολλά όνειρα, τα οποία θέλει και να πραγαμτοποιήσει, όπως κάθε άνθρωπος άλλωστε. Σε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη, μας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τα επόμενα της βήματα στη δημοσιογραφία, για το αν θέλει να φτάσει στα «χνάρια» της Χριστιάνας Αριστοτέλους, το μοντελινγκ, το κόψιμο του «Σπασμένου Τηλέφωνου», αλλά και τον γάμο της με τον επί 5 χρόνια σύντροφο και ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Πιέρο Σωτηρίου!

Βρίσκεσαι σε μια φάση της ζωής σου πολύ δημιουργική από πλευράς επαγγελματικού και προσωπικού επιπέδου…

Μετά τον διαγωνισμό στα καλλιστεία μπορώ να πω οτι είχα αρκετές προτάσεις, οι άνθρωποι του χώρου της μόδας με έμαθαν περισσότερο και με βοηθήσαν στα μετέπειτα μου βήματα. Εντούτοις, με τράβηξε ο χώρος της δημοσιογραφίας και έτσι αποφάσισα να το σπουδάσω κιόλας. Τον Γενάρη τελειώνω. Μου δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες στον χώρο της τηλεόρασης και στο ραδιόφωνο του Λόγου, όπου για τρεις μήνες έκανα εκπομπή!

Τελικά, τι ισχύει από όλα αυτά που γράφοντα; Κόβεται ή δεν κόβεται το «Σπασμένο Τηλέφωνο»;

Είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζω, δεν μας ενημέρωσε ο σταθμός. Οτι και αν γίνει με το τηλεπαιχνίδι δεν παύει να είναι μια απο τις εκπομπές που εγώ περνούσα πολύ όμορφα και με τον συμπαρουσιαστή μου Κωνσταντίνο Τσιολή. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με όλα. 

Πόσο σε τυρανάει ο Κωνσταντίνος Τσιολής στα γυρίσματα; Είναι και στην πραγματικότητα έτσι;

Δεν με τυρανάει καθόλου (γέλια). Περνώ πάρα πολύ όμορφα μαζί του, είναι άνθρωπος ο οποίος θα σε βοηθήσει, θα σε συμβουλέψει. Επίσης είναι προστατευτικός με αυτόν που είναι δίπλα του και αυτο μου αρέσει ιδιαίτερα. Στα γυρίσματα περνάω πάρα πολύ ωραία μαζί του. Το ότι είναι τρελός το ξέρουμε όλοι. Εκτός, δουλειάς είμαστε φίλοι και είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα ως άνθρωπο και ως επαγγελματία και είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του!

Μετάνοιωσες ποτέ για κάποια επαγγελματική σου επιλογή; Θα ήθελες να πάρεις τον χρόνο πίσω και να βρίσκεσαι και πάλι στο πανελ της εκπομπής «Για Σένα» της Χριστιάνας Αριστοτέλους;

Όχι, δεν μετάνοιωσα ποτέ για κάποια επαγγελματική μου επιλογή! H εκπομπή «Για Σένα» μου έδωσε πολλά πράγματα , με βοήθησε αρκετά σε θέμα δημοσιογραφίας και θεωρώ ήταν ένα από τα αρχικά μου βήματα που με έκαναν καλύτερη. Τώρα, ήταν μια δική μου επιλογή να αποχωρήσω από την εκπομπή και το Μega. Δεν θα έλεγα όχι να επιστρέψω πίσω, αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, πέρασα πάρα πολύ όμορφα!

Κράτησες επαφή με τα παιδιά εκεί; Θέλω να μου πεις μια ανάμνηση που έχει μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό σου…

Κράτησα με όλους επαφή και μάλιστα ανέπτυξα και φιλίες από εκεί. Στο μυαλό μου έμειναν οι «εξωτερικές» εκπομπές, εκτός στούντιο, σε χωριά κ.α. Για μένα η εκπομπή καθημερινά ήταν διασκέδαση!

Θα ήθελες να φτάσεις στα χνάρια της σταρ Χριστιάνας Αριστοτέλους;

Εννοείται! Γιατί όχι; Όλοι ξέρουμε πως η Χριστιάνα είναι από τις καλύτερες παρουσιάστριες στην Κύπρο και οποιαδήποτε θα ήθελε να την φτάσει!

Τι είναι αυτό που γεμίζει τον ελεύθερο σου χρόνο;

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο πηγαίνω στο γυμναστήριο, καθώς επίσης για καφέ, για ποτό και φαγητό. Χαλαρά πράγματα…

Είσαι φαν του ποδοσφαίρου; Με ποιαν ομάδα είσαι εκτός από το ΑΠΟΕΛ στην οποία διαγωνίζεται ο σύντροφος σου Πιέρος Σωτηρίου;

Δεν είμαι με κάποια άλλη ομάδα. Ειμαι περισσότερο φαν λόγω του Πιέρου, αλλά το ποδόσφαιρο σε τραβά αν το παρακολουθήσεις!

Πως διαχειρίζεστε την όλη προβολή και δημοσιότητα; Επηρεάζει τη σχέση σας και αν ναι, σε ποιο βαθμό και τι συζητάτε για το θέμα αυτό;

Δεν μας επηρεάζει καθόλου! Το τι σχολιάζει ο κόσμος είτε αρνητικά,  είτε θετικά δεν μας επηρεάζει. Εμείς βλέπουμε την προσωπική μας ζωή. Τώρα αν γραφτεί κάτι το οποίο είναι αναληθές και παρατραβηγμένο μας ενοχλεί, ειδικά τον Πιέρο, διότι δεν είναι και πολύ της σοουμπιζ. Είναι πολύ κλειστός ως χαρακτήρας και προσπαθεί να τα αποφεύγει όσο μπορεί!

Θέλω να μου πεις τρία θετικά χαρακτηριστικά του συντρόφου σου που αγαπάς και τρία που δεν αντέχεις με τίποτα…

Είναι προστατευτικός, είναι καλόψυχος και ρομαντικός. Τρία πράγματα που δεν αντέχω με τίποτα στον σύντροφο μου είναι λίγο απρογραμμάτιστος, όσον αφορά οτι αφήνει λίγο τα πράγματα στο φλου. Αυτό μόνο!

Αν σου έλεγε αύριο ο σύντροφος σου πως έχει μια παρα πολύ καλή και δελεαστική πρόταση από μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, θα τα παρατούσες όλα και θα έφευγες μαζί του είτε προσωρινά είτε μόνιμα;

Ναι, με χίλια!!!

Αγαπημένος σας μέρος για εξόρμηση; Καλοκαιρινές διακοπές;

Μάλλον, θα καταλήξουμε σε ένα από τα νησιά της Ελλάδας. Τα νησιά της είναι ότι πρέπει για ξεκούραση. Θα ήθελα όμως να κάνουμε και ταξίδια σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Κάποια στιγμή θα γίνουν και αυτά!

Εκτός από τηλεόραση, τι άλλο θέλει να στοχεύσει και να πετύχει η Μαρία;

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο που αγαπώ πολύ. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την τηλεόραση, αλλά αγαπώ εξίσου και τα δύο. Ως δημοσιογράφος θα μου άρεσε να γράφω και άρθρα σε διάφορα περιοδικά!

Μοντέλο ή παρουσιάστρια;

Και τα δύο μου αρέσουν πολύ, στο καθένα μου αρέσει κάτι διαφορετικό, αλλά επειδή σπουδάζω δημοσιογράφια θα έλεγα παρουσιάστρια!

Ακολουθάς πιστά τη μόδα; Τι είναι το φετιχ σου;

Ναι, αλλά όταν κάτι είναι της μόδας και δεν μου αρέσει δεν θα το φορέσω. Το φετιχ μου είναι τα παπούτσια. Είμαι άρρωστη με τα παπούτσια! (γέλια)

Όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο διαθέτεις ένα από τα πιο όμορφα και καλίγραμμα κορμιά της ελληνοκυπριακής σοουμπιζ. Μιας και ποδοσφαιριστής ο σύντροφος σου, σε συμβουλεύει σε θέματα διατροφής και γυμναστικής;

Ως ποδοσφαιριστής κάνει διατροφή, αλλά δεν με συμβουλεύει εμένα. Αντίθετα μου λέει να τρώω (γέλια). Μου λέει να μην σκέφτομαι αν φάω γλυκό ή οτιδήποτε. Δεν προσέχω ιδιαίτερα την διατροφή μου, εννοείται όμως πως θα προσέξω από ένα σημείο και μετά.

Απ΄ότι βλέπουμε καλή σου φίλη είναι η Άντρεα Κυριάκου, που επίσης έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ τον Γιώργο Μερκή. Πως γνωριστήκατε και πως περνάτε μαζί; Πιστεύεις πως μια φιλία μπορεί να αναπτυχθεί άνετα μεταξύ δύο γυναικών που έχουν δίπλα τους μεγάλα ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου;

Με την Άντρεα γνωριστήκαμε όταν μετακόμισε μόνιμα Λευκωσία μαζί με τον Γιώργο λόγω της μεταγραφής του ΑΠΟΕΛ. Κάνουμε αρκετή παρέα μαζί. Στο θέμα φιλίας θεωρώ πως δεν έχει σχέση ποιον έχεις δίπλα σου, όταν δύο γυναίκες μπορούν να γίνουν φίλες μεταξύ τους,  τότε μπορούμε και εμείς!

Πόσο εύκολη και πόσο δύσκολη είναι μια συγκατοίκηση;

Έχει και τα καλά της και τα κακά της. Μαθαίνεις τον άλλον περισσότερο, τις ανάγκες του, τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Μαθαίνεις να συμβιβάζεσαι με τον άλλον. Σίγουρα υπάρχουν και φάσεις που υπάρχουν κάποιες προστριβές, που είναι φυσιολογικό σε όλα τα ζευγάρια. Όμως, θεωρώ πως το να συμβιβαστείς με τον άλλον είναι θετικό!

Μέχρι που θα έφτανες για τον σύντροφο σου;

Όπως σου ανέφερα και πριν, θα τον ακολουθούσα παντού!

Θα σας δούμε σύντομα στα σκαλιά της εκκλησίας;

Είναι κάτι το οποίο σκεφτήκαμε. Tο προγραματίσαμε για τα επόμενα χρόνια, όχι όμως άμεσα. Θα δείξει!

Θέλω να μου αποκαλύψεις, την μεγαλύτερη σου ευχή, που θέλεις να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Αυτό που έχεις συνέχεια στο μυαλό σου…

Μακάρι να έχουμε την υγεία μας, να είμαστε καλά. Θέλω να παραμείνω στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Αυτό που εύχομαι για το μέλλον σε προσωπικό επίπεδο, είναι πως θέλω να κάνω την δική μου οικογένεια!

Τι σε συμβουλεύουν οι δικοί σου άνθρωποι, η οικογένεια σου όσον αφορά τα επαγγελματικά και προσωπικά σου; Σε ποιον έχεις αδυναμία, στη μαμά ή στον μπαμπά;

Οι γονείς μου είναι πάντοτε δίπλα μου και είναι πολύ σημαντικό να έχεις την οικογένεια σου σε όλα τα βήματα κοντά σου. Τώρα, αν έχω σε κάποιον αδυναμία από τους δύο, όχι. Τους έχω και τους δύο αδυναμία! (γέλια)

Μαρίνα Χατζηχριστοδούλου

Source :
ladytimes