Μπρούσκο: Αχιλλέας προς Μελίνα: «Μην τολμήσεις να ρίξεις το μωρό»

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Η Μελίνα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, το ίδιο και ο Αχιλλέας μόλις μαθαίνουν από το γιατρό ότι για μια ακόμα φορά θα γίνουν γονείς. Την ευτυχία τους όμως θα χαλάσει μια μεγάλη παρεξήγηση, που θα οδηγήσει τη Μελίνα στα άκρα και τον Αχιλλέα σε απόγνωση!

H Μελίνα έγκυος συνεχίζει να πηγαίνει στην εταιρεία, παρά τις αντιρρήσεις του Ματθαίου, ο οποίος επιμένει να την απολύσει. Ο Αχιλλέας, στην προσπάθειά του να μην τη στενοχωρήσει, ζητάει από τον Ματθαίο να περιμένουν λίγο, διότι έτσι κι αλλιώς η Μελίνα λόγω της κατάστασής της θα φύγει από τη δουλειά. Αυτή όμως τη συνομιλία την ακούει, την καταγράφει και στη συνέχεια τη μεταφέρει στη Μελίνα η Δήμητρα. Η Μελίνα έξαλλη τηλεφωνεί στη Βασιλική και της λέει ότι χωρίζει με τον Αχιλλέα και ότι θα πάρει τα παιδιά και θα πάει στα Χανιά να μείνει. Η Βασιλική το λέει στον Αχιλλέα, ο οποίος πιστεύει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι θα της περάσει, μέχρι τη στιγμή που ο Σήφης τον ενημερώνει ότι η Μελίνα του ζήτησε να της βρει σπίτι στα Χανιά για να πάει να μείνει εκεί με τα παιδιά. Ο Αχιλλέας τρελαίνεται, δεν μπορεί να καταλάβει πώς η γυναίκα που λέει ότι τον αγαπάει και που θα φέρει στον κόσμο το παιδί του πήρε μια τέτοια απόφαση. Ετσι, αφού γίνεται όλο και πιο γλυκός μαζί της, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση, αποφασίζει να της μιλήσει ξεκάθαρα.
«Τι είναι αυτά, ρε Μελίνα, που κάνεις; Γιατί θέλεις να χωρίσουμε;», της λέει με νεύρα αλλά και με ύφος απελπισμένου. Η Μελίνα είναι ψυχρή και του απαντάει ευθέως: «Δεν ταιριάζουμε Αχιλλέα, διαφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα». Ο Αχιλλέας δεν πιστεύει στα αυτιά του, δεν μπορεί να χωνέψει ότι η γυναίκα του, ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του, του λέει έτσι απλά ότι δεν ταιριάζουν και καταρρέει. Αρχίζει να την παρακαλάει: «Τι κάνεις τώρα; Τι είναι αυτά που λες; Θέλεις να πάθω τίποτα, θέλεις να με τελειώσεις με τη στάση σου;», αλλά η Μελίνα δεν λυγίζει: «Ελα, ρε Αχιλλέα, δεν παθαίνεις τίποτα απολύτως. Κι εγώ σ’ αγαπάω και σε λατρεύω, αλλά δεν έχει καμία σημασία, δεν ταιριάζουμε. Τελείωσε!».
Ο Αχιλλέας περνάει δραματικές στιγμές, είναι απελπισμένος, ενώ και η Μελίνα δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς αρχίζει να κλαίει κι αυτή. Ο Αχιλλέας την πλησιάζει, την παίρνει αγκαλιά και την παρακαλάει: «Μελίνα μου, ακούς τι λες; Εμείς δεν ταιριάζουμε; Εμείς είμαστε ένα, πες μου ότι θα το σταματήσεις όλο αυτό. Ορκίσου μου ότι δεν θα το ξανασκεφτείς καν ότι μπορούμε να χωρίσουμε». Η Μελίνα συνεχίζει να κλαίει και ο Αχιλλέας πέφτει στα πόδια της: «Αν σε χάσω θα πεθάνω», της λέει και με δάκρυα στα μάτια συνεχίζει: «Μελίνα, σ’ αγαπάω, ορκίσου ότι δεν θα χωρίσουμε». Η Μελίνα κι αυτή είναι συγκλονισμένη και του απαντάει: «Κι εγώ, Αχιλλέα, σ’ αγαπάω» και λέει αλήθεια, αλλά μάλλον δεν της φτάνει αυτό.