Μπρούσκο: Η Αναστασία φοβάται για τη σχέση της με τον Ματθαίο!

Η Αναστασία με τον Ματθαίο καθώς αποφασίζουν να είναι μαζί, θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι τίποτα δεν θα αφήσουν πλέον να μπει ανάμεσά τους. Θα το καταφέρουν άραγε; Ποια θα είναι η αντίδραση της Αναστασίας μόλις μάθει ότι ο Ματθαίος περιμένει παιδί από τη Στέλλα;

Στην τελευταία κουβέντα που είχαν μαζί, η Αναστασία τού είχε ξεκαθαρίσει: «Εσύ είσαι η μοίρα μου Ματθαίο, δεν έχει νόημα να το πολεμάω άλλο. Δεν θέλω πια». Αλλά και ο Ματθαίος κατασταλαγμένος της τονίζει: «Ούτε εγώ. Μπορεί μαζί να είμαστε ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, αλλά τουλάχιστον θα είμαστε μαζί!» Στη συνέχεια, το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει με τους συντρόφους τους: «Αύριο κιόλας θα χωρίσω με τη Στέλλα. Είναι καλή κοπέλα και λυπάμαι που θα την πληγώσω, αλλά αυτό που νιώθω για σένα είναι πάνω απ’ όλα, Αναστασία. Πάνω κι από την ίδια μου τη ζωή», της ομολογεί ο Ματθαίος και η Αναστασία βουρκώνει αλλά και φοβάται ταυτόχρονα: «Φοβάμαι ότι πάλι κάτι θα γίνει και θα χωρίσουμε», του εξομολογείται και ο Ματθαίος προσπαθεί να την καθησυχάσει: «Θέλω τώρα να μου υποσχεθείς πως ό,τι κι αν γίνει δεν θα πάρουμε φωτιά αμέσως. Θα το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και ότι δεν θα χωρίσουμε ποτέ! Εχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, Αναστασία! Χρόνια ατέλειωτα! Μια το ένα, μια το άλλο… Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο από δικό μας λάθος χειρισμό το διαλύουμε», της λέει και η Αναστασία συνειδητοποιεί ότι έχει δίκιο. Οτι όλα αυτά έγιναν γιατί ποτέ δεν πάλεψαν τη σχέση τους και με την πρώτη αναποδιά χώριζαν. Οπως φαίνεται αυτό έχει αλλάξει και του το λέει χωρίς περιστροφές: «Σκεφτόμουνα ακριβώς όπως εσύ. Οχι, Ματθαίο. Ο,τι κι αν γίνει δεν θέλω να χωρίσουμε ξανά».
Η Αναστασία φεύγει για τα Χανιά και ξαφνικά έρχονται τα πάνω-κάτω όταν ο Ματθαίος μαθαίνει ότι η Στέλλα είναι έγκυος. Ωστόσο, όσο κι αν προβληματίζεται, όσο κι αν στενοχωρήθηκε, δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να της το κρύψει. Ετσι αποφασίζει να της πει την αλήθεια, ρισκάροντας τα πάντα και της τηλεφωνεί για να της το ανακοινώσει: «Αναστασία μ’ ακούς; Η Στέλλα είναι έγκυος από μένα. Μάλλον δεν θα το κρατήσει, αλλά εγώ όφειλα να σου το πω.