Μπρούσκο: «Φορέστε ξανά τις βέρες σας»: Το μήνυμα του παιδιού της Αναστασίας και του Ματθαίου

Η Αναστασία με τον Ματθαίο αρχίζουν να δένονται όλο και περισσότερο. Οσο ο καιρός περνάει τόσο πιο πολύ αισθάνονται την ανάγκη να είναι ο ένας κοντά στον άλλον. Προς το παρόν, όμως, αυτό που κάνουν είναι να… παίζουν κρυφτό. Φοβούνται και οι δύο τους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους, αλλά τα μηνύματα δεν έρχονται μόνο από την καρδιά τους…

Οι δυο τους ζουν έναν έρωτα δίχως αύριο. Ξέρουν πως η αγάπη τους είναι πιο δυνατή απ’ όλα και είναι αποφασισμένοι, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει και πού θα καταλήξουν, αυτή τη φορά να το ζήσουν με όλη τους τη δύναμη. Στην αρχή κρύβονται από όλους, αλλά δεν αργεί η στιγμή που σιγά-σιγά ο ένας μετά τον άλλο θα αναγνωρίζουν τα σημάδια της συναισθηματικής επανένωσής τους.
Μάλιστα, ο Αχιλλέας θα ρωτήσει ευθέως τον αδελφό του όταν ο τελευταίος του εξομολογείται ότι θέλει να χωρίσει τη Στέλλα: «Ματθαίο, πιστεύεις ότι αν χωρίσεις με τη Στέλλα θα μπορέσεις να είσαι ξανά με την Αναστασία;». Ο Ματθαίος μελαγχολεί, είναι πάρα πολύ σκεπτικός και δείχνει ότι αυτή η ερώτηση βασανίζει και τον ίδιο και η απάντησή του σκιαγραφεί ακριβώς αυτό που αισθάνεται: «Ειλικρινά; Δεν ξέρω αν μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά ναι, πάντα το σκέφτομαι».
Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Αναστασία. Μάλιστα, η Αναστασία δεν είναι μαθημένη στα ψέματα και με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία μπορεί να κρύβει τη σχέση και τα αισθήματά της για τον Ματθαίο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να απαντήσει στα ερωτήματα που της βάζει συνέχεια ο Ανδρέας, τον οποίο πλέον έχει πάψει να τον κοιτάζει στα μάτια.
Ενα γεγονός που θα της συμβεί εντελώς απροσδόκητα, θα έρθει και πάλι να την ταράξει. Ισως βοηθήσει να πάρει και μια τελική απόφαση για το τι θέλει να κάνει με τον Ματθαίο, καθώς αυτούς που φοβάται πιο πολύ είναι τον Παύλο και τον Σήφη που τον μισούν αφάνταστα.
Για μια ακόμα φορά η Αναστασία ζει ένα απίστευτο όνειρο. Ενα όνειρο από εκείνα που βλέπει η Αναστασία και είναι πολύ καθοριστικά για τη ζωή της. Ο Ματθαίος έρχεται στον ύπνο της, μπαίνει στο σπίτι της και αυτή πέφτει στην αγκαλιά του και τον ρωτάει: «Δεν έφυγες;». Ο Ματθαίος την αγκαλιάζει τρυφερά και της απαντάει: «Γύρισα, δεν ξαναφεύγω Αναστασία μου, θα μείνω για πάντα κοντά σου» και την ώρα που το ζευγάρι είναι αγκαλιασμένο, εμφανίζεται η νεκρή μάνα της Αναστασίας. Η Κατερίνα πάντα σε όλα της τα όνειρα, με τελευταίο αυτό του παιδιού της, είναι προφητική και βγαίνει πάντα αληθινή. Τώρα η Κατερίνα είναι πάλι εδώ και η Αναστασία τη ρωτάει: «Μάνα, τι θέλεις εδώ;». Η μάνα της κρατάει κάτι στο χέρι της και λέει στον Ματθαίο και την Αναστασία που είναι αγκαλιασμένοι: «Ο γιος σας θέλει να σας δώσω κάτι». Το ζευγάρι την κοιτάζει με απορία και εκείνη ανοίγει τη χούφτα της που μέσα κρύβει δύο βέρες. Η Αναστασία δακρύζει: «Οι βέρες μας. Μάνα, αυτές είναι οι βέρες μας», λέει και η μητέρα της τής δίνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα από το νεκρό παιδί της: «Σας τις στέλνει το παιδί σας και σας λέει να τις ξαναβάλετε και να μην τις βγάλετε ποτέ ξανά». Στη συνέχεια η μάνα της, σαν να τους ξαναπαντρεύει, τους φοράει τις βέρες στο χέρι και η Αναστασία αρχίζει να κλαίει με λυγμούς. Είναι τόσο ζωντανό το όνειρό της που στην πραγματικότητα κλαίει, κάτι που βλέπει ο Ανδρέας ο οποίος σπεύδει να την ξυπνήσει.