Μόλις συνειδητοποίησες ότι δε σε γουστάρει; Σταμάτα να κάνεις αυτά τα πράγματα

Λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα λίγο θα σε πονέσει

, λίγο θα σε κάνει να αισθανθείς άβολα, λίγο θα σε κάνει να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα, λίγο απ’ όλα τελοσπάντων γι’ αυτό δώσε βάση. Το να είσαι καψούρα στην ηλικία που είσαι, και εννοούμε άνω των 25, είναι τέλειο και καταπληκτικό. Ωστόσο, η βασική προυπόθεση της καψούρας σου, είναι να έχει ανταπόκριση. Διότι τι γίνεται φίλη μου όταν εσύ τον θέλεις, κι εκείνος δε φαίνεται διατεθειμένος να σου αφιερώσει ούτε ώρα; Συγνώμη αλλά αν θέλεις να θεωρείσαι ενήλικη γυναίκα, τότε μάλλον θα πρέπει να ζυγίσεις πολύ καλά τα ενδεχόμενα και τα σημάδια και πολύ απλά να τον… αφήσεις στην ησυχία του. Ναι το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, το ξέρουμε ότι εσύ τον θέλεις και κόβεις φλέβα, αλλά κορίτσι μου εκείνος δεν αισθάνεται το ίδιο για σένα. Εδώ λοιπόν, σου έχουμε κάποια πολύ βασικά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, από τη στιγμή που θα καταλάβεις, ότι απλά δε σε γουστάρει.

1. Σταμάτα να τον δικαιολογείς: Αχ κορίτσι μου, όταν ο πρώτος ενθουσιασμός περάσει, τότε αρχίζουν τα δύσκολα που λέει και ο Σάκης. Τουτέστιν, είτε βγήκατε ένα ραντεβού, είτε τραβηχτήκατε που λέμε, για λίγο καιρό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ψυχρότητα και απόσταση. Και εφόσον αυτά τα παρατηρείς, για ποιον αναθεματισμένο λόγο τον δικαιολογείς; Όλα αυτά τα «εντάξει είναι πιεσμένος και περνάει δύσκολη φάση» είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο. Αν ήθελε θα μπορούσε. Τώρα που δε θέλει, δεν μπορεί!

2. Σταμάτα να στέλνεις μηνύματα ακατάπαυστα: Εντάξει του έστειλες μία φορά, άντε και δεύτερη. Αφού βλέπεις ότι εκείνος είναι στην κοσμάρα του, γιατί συνεχίζεις να τον ενοχλείς; Το ότι σου απαντάει, δε σημαίνει ότι σε θέλει κιόλας. Πολύ πιθανόν να το κάνει από ευγένεια, κάτι που μάλλον ούτε να σκεφτείς δε θέλεις. Αν όντως σε ήθελε και σε σκεφτόταν, θα σου έστελνε εκείνος πρώτος και δε θα σου έκανε τη χάρη, απλά να σου απαντάει. Σταμάτα λοιπόν να του στέλνεις και δώστου χρόνο.

3. Σταμάτα να εθελοτυφλείς: Οι άντρες είναι διαφορετικοί από τις γυναίκες, που σημαίνει ότι στο μυαλό τους έχει περάσει η άποψη ότι ό, τι κινείται, εκτελείται. Με λίγα λόγια, εκείνη η σέξι μελαχρινή που του πατάει like σε οτιδήποτε κι αν ανεβάζει, και με την οποία κάνει και παιχνιδιάρικα σχολιάκια, δεν είναι η ιδέα σου, σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από φίλη του. Εξάλλου, όταν ένας άντρας, παύει να ασχολείται μαζί σου, δε σημαίνει ότι γίνεται καλόγερος. Πολύ απλά εσένα σε έχει σιγουρέψει, και επειδή είναι αχόρταγος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και αλλού. Πολύ πιθανό να επανέλθει. Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις και αν θα κάτσεις να τον περιμένεις.

4. Σταμάτα να γίνεσαι τρελή: Υπάρχει ένα θεματάκι με τη γυναικεία τρέλα, η οποία φτάνει στο απόγειό της όταν το… τρώμε το γραψιματάκι μας. Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή, που εσύ θολώνεις, παίρνεις τηλέφωνα, στέλνεις μηνύματα και τελικά καταλήγεις να φαίνεσαι εσύ η τρελή, γιατί πολύ απλά έτσι θα σε κάνει να νιώσεις εκείνος. Μην το ψάχνεις, αν δε θέλει να σου δώσει εξήγηση, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει ο κόσμος να χαλάσει. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να αισθανθείς βάρος και παράλογη, και τελικά να καταλήξεις να ζητήσεις και συγνώμη. Μήπως πριν κάνεις το οτιδήποτε να το ξανασκεφτείς;

5. Σταμάτα να μπερδεύεις το booty call με τη σχέση: Δηλαδή όταν σου στέλνει Τετάρτη βράδυ στις 12 τη νύχτα μήνυμα, υπάρχει περίπτωση να θέλει κάτι περισσότερο από σεξ; Νομίζουμε ότι το πράγμα είναι αρκετά ξεκάθαρο, αλλά το θέμα στην προκειμένη δεν είναι τι θέλει αυτός, αλλά πώς το διαχειρίζεσαι εσύ. Εμείς οι γυναίκες έχουμε ένα κακό: Τείνουμε να μη διαχωρίζουμε τη γνωστή ξεπέτα από το συναίσθημα και τελικά με το πέρασμα του χρόνου να την πατάμε. Είναι γνωστό ότι ό, τι αρχίζει λάθος, καταλήγει στραβά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά δυστυχώς.

6. Σταμάτα να ακούς αυτά που θέλεις να ακούσεις: Ήρθε η ώρα να μάθεις να ακούς αυτά που λέει και όχι αυτά που εσύ ονειρεύεσαι να ακούσεις. Όταν λοιπόν λέει θα σου στείλω το βράδυ και δε σου στέλνει ποτέ, και την επόμενη μέρα τον ρωτάς (λάθος) και εκείνος σου απαντάει ότι τον πήρε ο ύπνος, τότε καλό θα ήταν να μην ακούσεις αυτό που σου λέει αλλά αυτό που εννοεί. Και ποιο είναι αυτό; «Βαρέθηκα να σου στείλω γιατί μιλούσα με κάποια άλλη και μετά ξεράθηκα στον ύπνο». Αυτά.