Νέα Τάση: Φυσικές Πισίνες Χωρίς Χλώριο!

Οι φυσικές πισίνες είναι το νέο trend και υπόσχονται να φέρουν τη γαλάζια λίμνη στην αυλή σας!

Για τους περισσότερους από εμάς, η έννοια της πολυτέλειας είναι συνδεδεμένη με ένα σπίτι με κήπο και πισίνα; Και μπορεί ο κήπος να μοιάζει στο μυαλό σας εύκολη υπόθεση εφόσον υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος, αλλά η πισίνα σας φαντάζει μακρινό όνειρο λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής της και συντήρησής της. Πώς θα αντιδρούσατε όμως αν σας λέγαμε ότι το νέο trend στο χώρο του design και της αρχιτεκτονικής θέλει τις πισίνες να γίνονται πιο φυσικές (ναι, καλά διαβάσατε), εκθαμβωτικές και μακροπρόθεσμα πιο οικονομικές; Ο λόγος για τις φυσικές πισίνες ή αλλιώς λίμνες κολύμβησης.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πισίνες που μοιάζουν με λίμνες αλλά, σε αντίθεση με τις συμβατικές, χρησιμοποιούν απολύτως φυσικά μέσα για τη συντήρηση τους. Στη θέση των κλασικών φίλτρων καθαρισμού, που επιστρατεύουν το χλώριο και το όζον για την απολύμανση του νερού, οι φυσικές πισίνες αντιτάσσουν τις λεγόμενες «περιοχές αναγέννησης» στις οποίες τοποθετούνται εντυπωσιακά υδρόβια φυτά, ειδικά βότσαλα, μίνι-καταρράκτες και βιολογικά φίλτρα, αλλά όχι μόνο για λόγους αισθητικής.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα μικρό κι υγιές οικοσύστημα μέσα στην πίσινα που θυμίζει επιστροφή στη φύση μιας και την κάνει να μοιάζει με θάλασσα ή λίμνη και, κυρίως, ενισχύει τη δράση των καλών μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για τη φυσική απολύμανση του νερού της. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό μιας φυσικής πισίνας διατηρείται πάντα διαυγές και καθαρό ενώ οι ειδικοί διατείνονται ότι όχι μόνο μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε αυτό αλλά και να το πιει!

Προτού απορρίψετε την ιδέα ως παράδοξη κι εξαιρετικά εκκεντρική, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ονειρεμένες φυσικές πισίνες.