Οι συγκλονιστικές εξελίξεις του «Μπρούσκο»

Οι εξελίξεις της σειράς «Μπρούσκο» στα νέα επεισόδια έρχονται και φέρνουν τα πάνω κάτω.

Το πάθος του Σήφη για την Άλκηστη, τον κάνει όλο και πιο ριψοκίνδυνο και χωρίς να υπολογίσει τίποτα, πηγαίνει έξω από το σπίτι της μέσα στη νύχτα και της τηλεφωνεί για να βγει να την δει, φέρνοντάς τη σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον Αλκιβιάδη. Ο Ροκάκης αιφνιδιασμένος από τον Μηνά, τον χτυπάει στο κεφάλι προκειμένου να ξεφύγει. Ο Ματθαίος με τον Παύλο για μια ακόμα φορά πιάνονται στα χέρια μέσα στο λιμάνι των Χανίων κι ο Αχιλλέας αποφασίζει να ανακατευτεί κι αυτός στη διαμάχη τους, που στενοχωρεί πολύ την Αναστασία. Η Δάφνη παρακαλάει τον Διαμαντή να μεσολαβήσει με τις γνωριμίες του, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει η ίδια στο έθιμο του Κλήδονα με το αμίλητο νερό, το οποίο είναι η καινούργια εμμονή της. Παράλληλα ανακαλύπτει -ή νομίζει- το μυστικό του Μύρου. Η επίσκεψη των μπράβων του Τζιράκη στο σπίτι και η συμπεριφορά τους απέναντι στον Πάτροκλο, τρομοκρατεί την Χρυσάνθη, που αποφασίζει να δράσει, χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

AdTech Ad

Ο Αχιλλέας επιτίθεται στον Παύλο και πιάνονται στα χέρια με αφορμή το περιστατικό που είχε προηγηθεί με τον Ματθαίο. Ο Παύλος, αγανακτισμένος με την συμπεριφορά των Ματθαίων και κυρίως του Αχιλλέα, στέλνει προειδοποιητικό- απειλητικό μήνυμα στην Μελίνα να τον κρατήσει μακριά του. Ο Σήφης φλερτάρει όλο και πιο πολύ την Άλκηστη και της δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Παράλληλα την προκαλεί έντονα, προκειμένου να τη φέρει στο σημείο να ανταποκριθεί, και να βάλει στην άκρη τους ενδοιασμούς και τις φοβίες της. Η Χρυσάνθη πανικοβλημένη από το σκηνικό με τους μπράβους του Τζιράκη, που απειλούν τον Πάτροκλο, αποφασίζει να πάει και να τον συναντήσει, έτσι ώστε να μάθει σε τι ακριβώς έχει μπλέξει ο γιός της.. ο Τζιράκης όμως ενημερώνει τον μυστηριώδη άντρα με συνέπεια ο Πάτροκλος να κινδυνεύει ακόμα πιο πολύ.. Ο Ματθαίος φαίνεται να έχει μαλακώσει απέναντι στην Αναστασία.. αλλά και εκείνη δείχνει να προσπαθεί να αποδεχτεί την ύπαρξη του μικρού Δημήτρη… έτσι οι δυο τους αποφασίζουν να περάσουν χρόνο μαζί. Η Βασιλική εξακολουθεί να έχει βάλει χρονοδιάγραμμα για το πότε θέλει να μείνει έγκυος,ενώ ο Μηνάς προσπαθεί να βρει με ποιο τρόπο θα το αναβάλει.

Η Άλκηστις, έρχεται στον Σήφη με σκοπό να ξεκαθαρίσει μαζί του, ένα περίεργο ατύχημα όμως που προκαλεί η Γεσθημανή, θ’ ανατρέψει την κατάσταση. Η πρόσκληση φιλοξενίας στις Σπέτσες, απ’ τον φίλο του Αχιλλέα, ταράζει και πάλι την ηρεμία της Μελίνας που κάνει ότι περνάει απ’ το χέρι της για να τ’ αποφύγει. Η Χρυσάνθη, μπροστά στον φόβο να χτυπήσουν οι τοκογλύφοι τον Πάτροκλο κι αγνοώντας τα σκοτεινά τους σχέδια, του δίνει να πληρώσει το ποσόν που τους οφείλει. Κωνσταντίνα και Δάφνη, αποφασίζουν από κοινού να βοηθήσουν τον Μηνά, κάνοντας τη Βασιλική να τρενάρει την ιδέα της εγκυμοσύνης. Παράλληλα η Δάφνη υποχρεώνει τους πάντες να την αποκαλούν «Μαρία» μιας και το έθιμο του Κλήδονα απαιτεί να μεταφέρουν το αμίλητο νερό δύο Μαρίες. Στο μεταξύ ο Νεκτάριος, μη έχοντας επικοινωνήσει με την Αλεξάνδρα, ανησυχεί παρότι δεν γνωρίζει για το ατύχημά της. Την ίδια στιγμή ο Αλκιβιάδης, αιφνιδιάζει την Άλκηστη, την ώρα που εκείνη μιλάει με τον Σήφη στο τηλέφωνο.

Η επιμονή του Σήφη στη διεκδίκηση της Άλκηστης, έχει φέρει τα πράγματα σε οριακή κατάσταση, με κίνδυνο ο Αλκιβιάδης να καταλάβει τα πάντα. Ο Διαμαντής μαθαίνει ότι ο Πάτροκλος έχει αγοράσει κι άλλα αμπέλια και μαζί με τη Χρυσάνθη ανησυχούν πολύ για το ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά.. Παράλληλα βλέπουμε ότι ο μυστηριώδης άντρας που καλύπτεται πίσω από τον Τζιράκη, έχει βάλει στο στόχαστρο την περιουσία της Χρυσάνθης. Κι ενώ οι επαγγελματικές συσκέψεις Ματθαίων και Γιαννακάκηδων συνεχίζονται στα Χανιά, ο Ματθαίος δείχνει να το έχει παρακάνει με τις ποσότητες φαγητών που τρώει προκαλώντας γέλιο, αλλά και ανησυχία στ’ αδέρφια του που είναι σίγουροι πια πως περνά  κατάθλιψη. Η Δάφνη, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον Κλήδονα και ο Μάρκος σε μια κρίση νοσταλγίας την παρακαλεί να είναι ξανά μαζί, αλλά η τρέλα της Δάφνης, έχει χτυπήσει κόκκινο. Η πρόσκληση σε δείπνο του Αλκιβιάδη προς τη Μελίνα και τον Αχιλλέα, αναστατώνει τον Σήφη που δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω απ’ αυτή την κίνηση.

Ο Σήφης σε έξαλλη κατάσταση, απαιτεί από την Μελίνα να συναντηθούν κρυφά από τον Αχιλλέα στο σπίτι του, προκειμένου να του εξηγήσει το λόγο που κάνουν παρέα με την Άλκηστη και τον Αλκιβιάδη, ο Αχιλλέας όμως πηγαίνει από το σπίτι του Σήφη απροειδοποίητα. Ο Μάρκος αποφασίζει να κάνει μια προσπάθεια και να τα ξαναβρεί με την Δάφνη, εκείνη όμως για ακόμα μια φορά τον βγάζει από τα ρούχα του με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της. Εν τω μεταξύ ο Ματθαίος αρχίζει να αναπολεί ακόμα πιο πολύ το παρελθόν του με την Αναστασία και κάποια στιγμή της εξομολογείται πως ακόμα την αγαπάει και ότι δεν την έχει ξεπεράσει.  Παράλληλα όλοι ανησυχούν για την υγεία του Ματθαίου, αφού πιστεύουν ότι ο λόγος που το έχει ρίξει στο φαγητό, είναι η κατάθλιψη. Ο Ροκάκης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση μετά τον χθεσινό πυροβολισμό και πληγωμένος όπως είναι, αποφασίζει να διαρρήξει το καφενείο της Κωνσταντίνας ώστε να πάρει το φαρμακείο που υπάρχει εκεί, αφήνει όμως ίχνη και αίματα παντού