Οι 4 τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα

Το πιο πιθανό είναι να μην το γνωρίζετε, ωστόσο υπάρχουν τροφές που «συμμαχούν» με την κυτταρίτιδα, προκαλώντας το γνωστό αντιαισθητικό αποτέλεσμα, που όλου γνωρίζουμε, ειδικότερα μάλιστα στις γυναίκες

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που, σύμφωνα με διατροφολόγους και δερματολόγους, συμβάλλουν στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας.

Λιπαρές και αλμυρές τροφές

Το ιδανικό είναι να προτιμάτε το άσπρο κρέας και να αποφεύγετε όσο είναι δυνατό τις λιπαρές, τηγανιτές και κονσερβαρισμένες τροφές, με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Στο μαγείρεμα αντικαταστήστε το αλάτι με μυρωδικά.

Απαγορεύονται: τσιπς, αλμυρά σνακ, λιπαρό κόκκινο κρέας, λουκάνικα, βούτυρο, μαργαρίνη και πρόβειο τυρί με υψηλά λιπαρά.

Ζάχαρη

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη, ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης, ενεργοποιώντας τη δημιουργία λιπώδους ιστού. Παράλληλα, όταν τα σάκχαρα συνδέονται με τις πρωτεΐνες, τότε προκαλείται φλεγμονή, που οδηγεί στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι υπεύθυνο για τις βλάβες που προκαλούνται στα μυϊκά και δερματικά κύτταρα. Επίσης, μειώνει τη θετική επίδραση της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του ψευδαργύρου στον οργανισμό, περιορίζοντας τη διάσπαση των λιποκυττάρων.

Fast food

Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της κυτταρίτιδας, λόγω της αφθονίας σε κορεσμένα λιπαρά.

 

Το πιο πιθανό είναι να μην το γνωρίζετε, ωστόσο υπάρχουν τροφές που «συμμαχούν» με την κυτταρίτιδα, προκαλώντας το γνωστό αντιαισθητικό αποτέλεσμα, που όλου γνωρίζουμε, ειδικότερα μάλιστα στις γυναίκες.

Source :
onmed.gr