Πριν & Μετά: Δείτε πως Μεταμορφώθηκε μια Βεράντα

Είναι πραγματική πρόκληση να προσπαθεί κανείς να μεταμορφώσει μια βεράντα χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικό budget. Μια γυναίκα από τη Florida θέλησε να δοκιμάσει 4 διαφορετικούς τρόπους και 4 διαφορετικά budget για να ανανεώσει τη βεράντα σας. Το αποτέλεσμα θα σας πείσει πως τελικά το budget δεν είναι πάντα απαραίτητο στοιχείο για άρτια και στιλάτη διακόσμηση.

Το πριν Ο συγκεκριμένος χώρος αρχικά ήταν άτονος, βαρετός, βρώμικος και αδιάφορος. Ήταν ένας εσωτερικός ημιυπαίθριος χώρος που η ιδιοκτήτρια θέλησε να μετατρέψει σε βεράντα. Το χρώμα στους τοίχους είχε αλλοιωθεί με την πάροδο του χρόνου, τα υφάσματα σε μαξιλάρια και καναπέδες είχαν ξεθωριάσει από τον ήλιο και με κάποιο μαγικό τρόπο (ούτε καν η ιδιοκτήτρια δεν θυμάται πώς) το μπαλκόνι απέκτησε ένα χαλί (εντελώς αταίριαστο με τη διακόσμηση του μπαλκονιού), κάποια άσχετα μαξιλαράκια, τραπέζια από διαφορετικά υλικά και έργα τέχνης χωρίς καμία έμπνευση.

Πώς να Κάνετε τη Βεράντα σας να Μοιάζει με Παράδεισο

Το πριν της βεράντας..

Το πριν της βεράντας..

Το μετά Για τη διακόσμηση του χώρου η ιδιοκτήτρια έκανε ένα πείραμα. Δοκίμασε να διακοσμήσει το μπαλκόνι της χρησιμοποιώντας 4 διαφορετικά budget. Εμείς κοιτώντας τις εικόνες αυτό που παρατηρούμε είναι τέσσερις σχεδόν ίδιους χώρους με τεράστια οικονομική διαφορά (150 ευρώ ο πιο οικονομικός και 1000 περίπου ευρώ ο πιο ακριβός). Αυτό σημαίνει πως ένας χώρος μπορεί να δείξει εντελώς διαφορετικός είτε με ένα πολύ χαμηλό budget είτε με ένα υψηλό κόστος. Σημασία έχει η έξυπνη διακόσμηση και η επιλογή υλικών και αντικειμένων που θα αναδείξουν τον χώρο σας δίνοντάς του αξία χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να βάλετε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Οι αλλαγές που έγιναν στον χώρο ήταν όλες γρήγορες, απλές και καθαρά μόνο διακοσμητικές (αλλαγές δηλαδή που μπορείτε και εσείς να κάνετε εύκολα αν μένετε σε σπίτι με ενοίκιο και δεν θέλετε να προχωρήσετε σε δραματικές αλλαγές του χώρου σας).

Μπαλκόνι με budget 150 ευρώ Χρησιμοποιώντας ως budget τα 150 ευρώ η ιδιοκτήτρια έκανε μερικές απλές αλλαγές για να δώσει παραπάνω στιλ στον χώρο. Χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα επενδυμένη με μπαμπού που ήδη είχε στην κατοχή της και έβαλε μια κουρτίνα στον τοίχο (για να μην χρειαστεί να τον βάψει αλλά και για να κρύψει την πόρτα που  φαινόταν από πίσω). Ενώνοντας μικρότερα χαλιά δημιούργησε την ψευδαίσθηση του μονοκόμματου μεγάλου χαλιού επιλέγοντας μια γλυκιά πράσινη απόχρωση που ταιριάζει με την εποχή αλλά και με την κουρτίνα.Το πιο ακριβό αντικείμενο στον χώρο είναι το μικρό τραπεζάκι που είναι φτιαγμένο από τσιμέντο και ξύλο και δίνει στιλ σε όλο το μπαλκόνι (χωρίς αυτό ο χώρος θα ήταν αρκετά αδιάφορος). Από το ταβάνι κρεμάστηκε με συνθετικό σχοινί λεπτής διατομής ένας μεγάλος διακοσμητικός καθρέφτης, ενώ η καρέκλα διακοσμήθηκε με συνθετική γούνα και ένα ριγέ μαξιλαράκι.

Με 150 ευρώ έγιναν μερικές απλές και γρήγορες αλλαγές (που εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν και με 50 ευρώ).

Με 150 ευρώ έγιναν μερικές απλές και γρήγορες αλλαγές (που εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν και με 50 ευρώ).

Μπαλκόνι με budget 370 ευρώ Σαν δεύτερη, και λίγο πιο ακριβή, επιλογή η ιδιοκτήτρια διατήρησε το τραπεζάκι, την κουρτίνα, τον καθρέφτη και τα χαλιά και πρόσθεσε έναν καναπέ απέναντι από την καρέκλα που προϋπήρχε στο μπαλκόνι.

Η ιδιοκτήτρια επέλεξε τη συγκεκριμένη κουρτίνα για το μπαλκόνι της καθώς το σπίτι το χτυπάει πολύ ο ήλιος και προτιμάει να μην διατηρεί σε αυτό αληθινά φυτά. Έτσι βάζοντας μια κουρτίνα με σχέδια φυτών, λουλουδιών και φρούτων έδωσε χρώμα και καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο.

Ως δεύτερη εναλλακτική λύση η ιδιοκτήτρια πρόσθεσε έναν καναπέ.

Ως δεύτερη εναλλακτική λύση η ιδιοκτήτρια πρόσθεσε έναν καναπέ.

Μπαλκόνι με budget 630 ευρώ Βάζοντας περίπου 250 ευρώ ακόμα στο προηγούμενο budget η ιδιοκτήτρια αυτού του σπιτιού έκανε αυτή τη φορά αρκετές αλλαγές που ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τον χώρο. Χρησιμοποιήσε μια πιο όμορφη κουρτίνα και μπροστά από αυτήν τοποθετήθηκε ένα παραβάν το οποίο διακοσμήθηκε με μικρούς καθρέφτες σε σχήμα ήλιου.

Tip Οι καθρέφτες σε σχήμα ήλιου είναι ένα από τα πιο δυνατά τρεντς της σεζόν και χρησιμοποιούνται πάρα πολύ και εντός του σπιτιού φτιαγμένοι από υλικά, όπως μέταλλο, ξύλο ή γυαλί.

Η συγκεκριμένη ανακαίνιση μπαλκονιού στοίχισε 650 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ανακαίνιση μπαλκονιού στοίχισε 630 ευρώ.

Το παραβάν τοποθετήθηκε στο μπαλκόνι για να μπορεί να μετακινείται εύκολα στον χώρο ανάλογα με το σημείο που ήθελε η ιδιοκτήτρια να έχει σκιά. Το συγκεκριμένο διαχωριστικό ντύθηκε με καρό ύφασμα για ακόμα περισσότερο στιλ.

Tip Αν θέλετε και εσείς να ντύσετε το παραβάν σας με ύφασμα μπορείτε να το κάνετε εύκολα κολλώντας με προσοχή το ύφασμα της επιλογής σας πάνω στο παραβάν με ειδική κόλλα για υφάσματα σε μορφή σπρέι (θα τη βρείτε σε χρωματοπωλεία). Για να σταθεροποιήσετε το ύφασμα πάνω στο ξύλο από την πίσω μεριά του παραβάν, χρησιμοποιείτε επαγγελματικό συρραπτικό χειρός (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και κοστίζουν από 15 ευρώ και πάνω και αξίζει να το αγοράσετε γιατί θα σας χρειαστεί σε πολλά diy projects)

Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο παραβάν ντυμένο με ταπετσαρία της επιλογής σας.

Ένα παραβάν ντυμένο με ταπετσαρία κοστίζει περίπου 60-80 ευρώ.

Ένα παραβάν ντυμένο με ταπετσαρία κοστίζει περίπου 60-80 ευρώ.

Μπαλκόνι με budget 960 ευρώ Στην πιο ακριβή «έκδοση» του ίδιου μπαλκονιού η ιδιοκτήτρια επέλεξε διαφορετικό χαλί καλύτερης ποιότητας. Το παραβάν παρέμεινε καθώς σε μια πόλη σαν τη Florida με τον απίστευτα δυνατό ήλιο, κάθε διακοσμητικό αντικείμενο που προσφέρει έξτρα σκιά είναι απαραίτητο. Τέλος το τραπεζάκι από τσιμέντο αντικαταστάθηκε με ένα μαρμάρινο που ταιριάζει στον χώρο εξαιρετικά.

Η πιο ακριβή διακοσμητική εκδοχή του ίδιου μπαλκονιού περιλαμβάνει και ένα εκπληκτικό μαρμάρινο τραπεζάκι.

Η πιο ακριβή διακοσμητική εκδοχή του ίδιου μπαλκονιού περιλαμβάνει και ένα εκπληκτικό μαρμάρινο τραπεζάκι.