Πώς θα προσέξετε την επιδερμίδα σας γύρω από τα μάτια

Η περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαισθητη περιοχή του προσώπου. Το γέλιο, το δάκρυ, το συνοφρύωμα, όλα μας τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από τα μάτια, αναγκάζοντας τους μυς σε συνεχείς συσπάσεις που σιγά-σιγά αφήνουν τα σημάδια τους: ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Αν η επιδερμίδα είναι ξηρή πιθανόν οι ρυτίδες να είναι και πιο εμφανείς.

Η κούραση, η κακή διατροφή και οι λίγες ώρες ύπνου ευθύνονται επιπλέον σε μεγάλο βαθμό για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

– Η κυριότερη αιτία του πρηξίματος που δημιουργείται στην περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι η κατακράτηση υγρών η οποία προκύπτει από την κατανάλωση αλμυρών τροφών και μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

– Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες, στα σκούρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, καθώς και στη διαστολή των αγγείων με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αιματική ροή στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ευαισθησία της περιοχής γύρω από τα μάτια έγκειται στην ίδια τη σύσταση της επιδερμίδας, η οποία στη συγκεκριμένη περιοχή είναι 10 φορές πιο λεπτή από αυτή του υπόλοιπου προσώπου. Γι’ αυτό είναι πιο ευάλωτη σε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, με κυριότερο την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία στην οποία οφείλεται και η πρόωρη γήρανση του δέρματος. Στην περιοχή των ματιών οι σμηγματογόνοι αδένες είναι λιγότεροι, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Γι αυτό λοιπόν, επαρκής ύπνος, άφθονη ενυδάτωση, σωστή διατροφή και λίγο αλκοόλ σε όποια ηλικία και εάν βρίσκεστε!

Source :
onmed.gr