Τα 11 καλά του γκρέιπφρουτ στον οργανισμό σου!

Κάτι έχεις ακούσει για αυτό αλλά ακόμα δεν έχεις εντάξει το γκρέιπφρουτ στη διατροφή σου. Διάβασε πόσο καλό κάνει και θα το τρως κάθε μέρα!

Ένας από τους καλύτερους σύμμαχους στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, το γκρέιπφρουτ βοηθά να χάσουμε κιλά επειδή πιθανότατα -σύμφωνα με έρευνες- μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα. Επιπλέον έχει αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές έχει δράση κατά του διαβήτη, της ουλίτιδας και του στομαχικού έλκους.
Όπως είναι γνωστό, η μείωση της ινσουλίνης στο αίμα, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την όρεξη. Αντίθετα οι ψηλές συγκεντρώσεις ινσουλίνης στο αίμα, επιδρούν στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα στον υποθάλαμο και αυξάνουν την όρεξη.
Η σχέση κατανάλωσης γκρέιπφρουτ από τη μια και απώλειας βάρους με μείωση της ινσουλίνης στο αίμα από την άλλη προέκυψε από έρευνα σε 100 παχύσαρκους. Τα άτομα που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, 3 φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες έχασαν κατά μέσο όρο 1,6 κιλά ενώ μερικοί είχαν χάσει και μέχρι 4,5 κιλά. Τι άλλο κάνει το θαυματουργό γκρέιπφρουτ;
1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν αρρωσταίνεις τόσο συχνά.

2. Διατηρεί το μεταβολισμό σου σταθερό, καις λίπος και χάνεις βάρος.

3. Μειώνει την κακή χοληστερόλη.

4. Προστατεύει ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, του δέρματος, του στόματος, του στομάχου, του μαστού.

5. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

6. Προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά.

7. Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

8. Προλαμβάνει την αρθρίτιδα.

9. Καταπολεμά την ουλίτιδα.

10. Κάνει καλό στην όραση.

11. Ενυδατώνει το δέρμα σου.