Το ένα και μόνο κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να αδυνατίσεις!

Βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη και όλες μας έχουμε ήδη στο μυαλό μας το καλοκαίρι! Σε λίγες εβδομάδες θα απολαμβάνουμε και πάλι τα μπάνια μας στη θάλασσα και αυτό εκτός από απεριόριστη χαρά, δυστυχώς μας γεμίζει και άγχος.

Για μία ακόμη φορά δεν τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να προσέχουμε τη διατροφή μας και να γυμναζόμαστε εντατικά, με αποτέλεσμα να τρέχουμε τελευταία στιγμή να χάσουμε τα περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, πάρε θάρρος και συνέχισε να διαβάζεις.

Οκ, γνωρίζεις πως πρέπει να καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ω3 λιπαρά οξέα, καθώς και ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Υπάρχει άραγε κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την κατάσταση;

 

tryrt 08573

 

Τα πράγματα τελικά είναι πολύ πιο απλά από ότι νομίζεις. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ακούμε τον οργανισμό μας και τις ανάγκες του. Καλό θα είναι, λοιπόν, να έχουμε στο μυαλό μας το πρότυπο των 5 μικρών-τακτικών γευμάτων, αλλά το βασικότερο όλων είναι να μάθουμε να τρώμε μόνο αν πεινάμε.

Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά ότι θα πρέπει πριν καταναλώσουμε κάτι να αναρωτηθούμε αν πραγματικά πεινάμε ή θέλουμε να φάμε επειδή βαριόμαστε, είμαστε αγχωμένες, νευριασμένες, στενοχωρημένες κλπ.

Επομένως, το μαγικό κλειδί της επιτυχίας είναι να τρώμε όποτε το στομάχι μας το ορίζει και να μην τσιμπολογάμε διαρκώς. Επιπλέον, θα πρέπει να μασάμε πολλές φορές την τροφή μας και να σταματάμε με το που νιώσουμε πλήρεις.

 

p.s: Ο παραπάνω κανόνας (του να τρώμε μόνο όταν πεινάμε) φυσικά δεν ισχύει για όσους… ξεχνούν να φάνε λόγω φορτωμένου προγράμματος. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να οριστούν συγκεκριμένες ώρες γευμάτων και να τηρούνται ευλαβικά.