Χαμός στο Μπρούσκο: Η Μελίνα αντιμέτωπη με τον Διαμαντή – Τον κλείνει στην φυλακή!

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει αθώο τον Διαμαντή φαίνεται ότι έπεισε πολύ λίγους, μεταξύ αυτών τη Δάφνη και την Αναστασία, που ήταν οι μόνες που κατέθεσαν υπέρ του. Ολοι οι άλλοι δεν πείστηκαν ότι ο Διαμαντής δεν έχει κάνει τίποτα σε σχέση με την απαγωγή της Μελίνας…Πηγή μας αυτή την φορά, το τηλεοπτικό περιοδικό «TV24».

Από την Μαρία Μεταξητινού.
Ο Παύλος είναι σίγουρος ότι ο Διαμαντής έχει κάνει κάποιο κόλπο για να τη βγάλει λάδι, ενώ ο Σήφης ούτε μια στιγμή δεν πίστεψε ότι ο Διαμαντής είναι αθώος και όχι μόνο αυτό. Στο μυαλό του είναι συνεχώς το πώς θα βρει τρόπο για τον ξεσκεπάσει. Ηδη έχει αρχίσει να καταστρώνει νέο σχέδιο, αλλά πριν προλάβει να το εκπονήσει, κάποιος άλλος τον προλαβαίνει. Ο Αχιλλέας, παρότι έχει το θέμα της Μελίνας, δεν δείχνει τίποτα και ενώ ασχολείται συνεχώς με το μωρό του και τη γυναίκα του, παρασκηνιακά κινείται κι αυτός για να ξαναδεί τον Διαμαντή κατηγορούμενο. Η Μελίνα επίσης δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την απαγωγή της και από τις δραματικές ώρες που έζησε αμέσως μετά το γάμο της, απολαμβάνει την ελευθερία του και βάζει σκοπό της ζωής της να τον βάλει στη φυλακή.
Οι κινήσεις όλων είναι προσεκτικές και πάνω απ’ όλα κρυφές και δεν αργούν να φέρουν αποτελέσματα.Ο Διαμαντής πιστεύει ότι έχει γλιτώσει και αυτό τον έχει γεμίσει έπαρση. Φέρεται σε όλους με μια απίστευτη υπεροχή. Κι ενώ έχει στρέψει την προσοχή του στην κατάσταση του Πάτροκλου και την έντονη κόντρα του με την Αννα και τον πατέρα της, μια είδηση αναπάντεχη έρχεται να τον προσγειώσει ανώμαλα στη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα.

Ο Διαμαντής είναι σπίτι του και σχεδιάζει πώς θα περάσει ανέμελες διακοπές το καλοκαίρι παίρνοντας μαζί του και τη Δάφνη, όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Ο Διαμαντής το σηκώνει και από την άλλη γραμμή είναι ο δικηγόρος του: «Ελα Μανούσο, τι συμβαίνει;», του λέει χαλαρά. Αυτός δείχνει πάρα πολύ ανήσυχος, θέλει κάτι να του πει αλλά διστάζει γιατί φοβάται την αντίδραση του Διαμαντή: «Σου έχω κακά νέα Διαμαντή», του λέει δειλά. Ο Διαμαντής που δεν ξέρει τι τον περιμένει, του ζητάει εξηγήσεις: «Δηλαδή τι κακά νέα μου έχεις ρε Μανούσο, για πες μου», του απαντάει. Και ο Μανούσος του ρίχνει τη «βόμβα», μη μπορώντας να το αποφύγει: «Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου. Θα ξαναδικαστείς για την απαγωγή της Μελίνας». Ο Διαμαντής στο άκουσμα της είδησης μένει άναυδος, ενώ κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται να του δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, με νέα στοιχεία.
Μόλις ο Σήφης το μαθαίνει, χαμογελά με ένα αίσθημα ευχαρίστησης γιατί πλέον θα αποδειχτεί ότι είχε δίκιο, ενώ η Μελίνα παίρνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωή της και λέει στον Αχιλλέα: «Αυτή τη φορά θα τον κλείσω φυλακή ισόβια»!