Όταν ένα κορίτσι έχει σχέση, αλλά κοιτάει κι άλλους… Τι λέει η ψυχολόγος;

Είμαι σε σχέση 2 χρόνια τώρα. Απόλυτα πιστή. Τον τελευταίο καιρό όμως νιώθω ότι αρχίζω να “ξεφεύγω” λίγο… Ή μάλλον όχι λίγο, αρκετά. Τι εννοώ… Όταν βγαίνω έξω με τις φίλες μου κοιτάω πολύ και νιώθω έντονη την ανάγκη να φλερτάρω… Γενικά είμαι “ανοιχτή” σε νέες γνωριμίες, ενώ πριν δεν ήμουν καθόλου…
Δεν είναι του στιλ μου να κοιτάω, όμως παρόλα αυτά το κάνω πολύ έντονα τον τελευταίο ένα μήνα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ψυχολόγε βοήθεια!
“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις σχέση, ότι έχεις απλά μια σχέση επιδερμική, επιφανειακή και μη σοβαρή. Δεν έχεις δέσμευση, έχεις απλά έναν ερωτικό σύντροφο” μου λέει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Μα δεν θέλω να τον χάσω και δεν θέλω να χωρίσω μαζί του. Άλλες φορές θέλω να τον δω, να βγω μαζί του… κι άλλες φορές τον σιχαίνομαι, τον βαριέμαι τόσο πολύ! Δεν μπορώ να καταλάβω τι αισθάνομαι γι’ αυτόν! Είμαι μπερδεμένη.

“Είσαι λοιπόν με κάποιον, που δεν σε καλύπτει και δεν αισθάνεσαι βαθιά πράγματα για αυτόν. Το μόνο που αισθάνεσαι είναι μια συμπάθεια και μια έλξη. Άλλες φορές τον θέλεις γιατί σου αγγίζει κάποια κομμάτια του εαυτού σου, όπως για παράδειγμα σου γεμίζει τη μοναξιά σου, σου φέρεται πολύ ωραία και σε κολακεύει, όμως δεν έχεις βάθος συναισθήματος ούτε είσαι σε αληθινή σχέση μαζί του. Είσαι σε μια σχέση που επειδή δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο μένεις και ψάχνεις γύρω γύρω μήπως βρεις κάτι καλύτερο για να την κάνεις.”

Απογοητεύτηκα. Μα είμαι τόσο καιρό μαζί του και τον αγαπάω. Πραγματικά τον αγαπάω! Τι πια, τόσο ανασφαλής είμαι;

“Βεβαίως είσαι ανασφαλής, βεβαίως ψάχνεις για επιβεβαίωση, βεβαίως είσαι ματαιόδοξη και προσπαθείς να κολακέψεις τον εγωισμό σου αλλά και βεβαίως δεν υπολογίζεις και δεν έχεις αληθινή αγάπη και έρωτα για το άτομο που είσαι μαζί του.”

Δεν μασάει τα λόγια της η ψυχολόγος… Αλλά επιμένω ότι τον αγαπάω, τον αγαπάω πολύ… Το νιώθω!

“Αν αγαπάς πραγματικά δεν ξενοκοιτάζεις, διότι αυτός που αγαπάει, αγαπάει αφοσιωμένα. Ακόμα και αν σε κολακεύει το ενδιαφέρον των άλλων δεν το επιθυμείς και δεν το προκαλείς. Αν λοιπόν αγαπάς πραγματικά, μπορεί να σε θαυμάζουν, μπορεί να σου αρέσει που σε θαυμάζουν, αλλά δεν θα φλερτάρεις και δεν θα προκαλέσεις εσύ η ίδια.”

Ωραία και αν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί δεν τον χωρίζω; Τι είναι αυτό που με κρατάει;

“Γιατί φοβάσαι μήπως μείνεις μόνη -μήπως δεν βρεθεί κάτι καλύτερο ή μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Για αυτό και ψάχνεσαι. Γιατί αν πραγματικά τον ήθελες θα έτρεμες για τις αντιδράσεις του, για το μη τυχόν και σε παρατήσει σύξυλη και δεν τον ξαναδείς και για να μην τον στεναχωρήσεις.
Δεν τον χωρίζεις γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο και τον κρατάς για “καβάτζα”. Είσαι χειριστική και τον χρησιμοποιείς. Γιατί αν βρεις κάτι καλύτερο θα τον διώξεις και δεν θα σε νοιάζει αν πάει με κάποια άλλη.”

Τι θα με συμβούλευες να κάνω δηλαδή. Γιατί από ότι καταλαβαίνω δεν θα την βγάλω καθαρή…

“Πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς και να δεις εσύ η ίδια αν αγαπάς πραγματικά ή να καταλάβεις ότι η συμπεριφορά σου δείχνει ότι μένεις σε μια σχέση για να μην είσαι μόνη σου και βολεύεσαι με ό, τι να’ ναι; Αν ισχύει το δεύτερο πρέπει να το σταματήσεις!
Για την προσωπική σου αξιοπρέπεια, θα πρέπει όταν είσαι σε μια σχέση να μην κοιτάζεις αλλού. Αν από την άλλη νιώθεις ότι σου χρειάζεται να κοιτάξεις αλλού τότε πρέπει να καταλάβεις ότι η σχέση σου δεν πάει καλά, δεν είναι αυτή η σχέση που θέλεις και ή να την διορθώσεις ή να την σταματήσεις”.

Μμμ… Από ότι κατάλαβα πρέπει να χωρίσω! Ή να σταματήσω να φλερτάρω. Για να φτάσω στο σημείο να φλερτάρω όμως, σημαίνει ότι κάτι μου λείπει από τη σχέση. Άρα, μάλλον… θα χωρίσω!

Source :
tlife