Όταν ζηλεύεις την πρώην του, τι κάνεις;

Αχ αυτή η πρώην του! Είναι ένα μυθικό για σένα πλάσμα, που ήρθε, έμεινε ή έφυγε γρήγορα από τη ζωή του αγαπημένου σου, αλλά εσύ ζηλεύεις. Τι μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις αυτό το… φάντασμα; Και πράγματι είναι φάντασμα ή είναι μια υπαρκτή απειλή;

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣΤΕ; 

Πρώτ΄απ΄όλα πρέπει να δούμε πόσο καιρό γνωρίζεστε με τον αγαπημένο σου και σε ποια φάση είναι η σχέση σας. Γιατί μπορεί να μην έχετε καν σχέση κι απλώς να θέλεις να κάνετε. Νιώθεις πως είναι ακόμη… κολλημένος μαζί της; Ή μήπως ζηλεύεις χωρίς λόγο; Αν βρίσκεστε στην πρώτη φάση της γνωριμίας σας, πάρτο απόφαση πως πριν από σένα υπήρχε μια άλλη. Όχι καλύτερη, ομορφότερη κι εξυπνότερη. Αλλά μια άλλη με την οποία πέρασε χρόνο και στιγμές που σίγουρα τον δένουν μαζί της. Άρα σε αυτό το στάδιο, η μάχη είναι άνιση. Εσύ λοιπόν αντί να ζηλεύεις, ή μάλλον να το δείχνεις, θα πρέπει να κερδίσεις χρόνο κι έδαφος με στόχο να γίνεις η νυν, και σίγουρα με σκηνές και μούτρα δουλειά δεν γίνεται.

Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο οτι υπήρχε μια κάποια πρώην, όπως και για σένα υπήρχε ένας ή περισσότεροι πρώην, χαλαρώνεις και ζεις τις στιγμές μαζί του, διασκεδάζοντας, γελώντας και δείχνοντας το ωραιότερο πρόσωπό σου, αυτό δηλαδή που κάνει κάποιον να θέλει να είναι μαζί σου.

Όσο λιγότερο καιρό γνωρίζεστε, τόσο λιγότερες στιγμές έχετε μοιραστεί. Άρα κάνεις ό,τι μπορείς για να ζήσετε περισσότερες κι όμορφες στιγμές, χωρίς άγχος και φαντάσματα του παρελθόντος.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ

Μην κάνεις ερωτήσεις για την πρώην του. Τι θα κερδίσεις; Θα φτιάχνεις σενάρια στο μυαλό σου που θα στοιχειώνουν τα βράδια σου. Κι ό,τι κι αν φανταστείς δεν θα έχει σίγουρα καμία σχέση με την πραγματικότητα. Άρα πάψε να φαντάζεσαι.

Μήπως τη θέλει ακόμη; Φυσικά αυτό είναι το θέμα από το οποίο ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Γιατί χώρισαν, πώς χώρισαν και τι γίνεται αν είναι ακόμη κολλημένος μαζί της. Εδώ θέλει… στρατηγική. Δεν θα σου πούμε ψέματα, μπορεί πράγματι να τη θέλει ακόμη, όμως αυτό που πρέπει να δεις εσύ είναι κατά πόσο τον θέλεις εσύ και τι θα κάνεις να τον κερδίσεις. Υπάρχουν γυναίκες με υπομονή κι επιμονή που δεν το βάζουν κάτω και τελικά πετυχαίνουν τον στόχο τους, κι άλλες που το βάζουν στα πόδια από την αρχή. Εσύ αποφασίζεις.

Να έχεις αυτοπεποίθηση γι αυτό που είσαι. Να μη μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι αν σου δώσει τον χρόνο να ξεδιπλώσεις τον χαρακτήρα σου, αυτός θα κερδίσει… τι; Μα εσένα φυσικά!

ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ

Αν η σχέση προχωράει και η πρώην  του εμφανίζεται με μηνύματα ή τηλεφωνήματα δες με ψυχραιμία την συχνότητα και το πώς εκείνος αντιδρά. Της δίνει χώρο και το δικαίωμα να μπαίνει στη ζωή σας; Αν ναι κι εσένα αυτό σου είναι δύσκολο να το ζεις, δώσε λίγο χρόνο κι έπειτα συζητήστε το. Μην τον κρίνεις για τη συμπεριφορά του, μίλα του μόνο για το πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Και ναι μπορείς να πεις πως ζηλεύεις!

Δεν έχει νόημα να ψάχνεις συρτάρια, ντουλάπια, mail  ή μηνύματα για να μάθεις περισσότερα για εκείνη. Μόνο κακό θα σου κάνει και θα δηλητηριάσει τη σχέση σου.

Αν σε διαβεβαιώνει ο αγαπημένος σου πως έχει τελειώσει μέσα του η πρώην του, δέξου το χωρίς να το πολυσκεφτείς. Γιατί η αλήθεια είναι πως αν θέλει να τη δει και να τα ξαναφτιάξει μαζί της, δεν θα σου ζητήσει την άδεια, θα το κάνει και δεν θα καταλάβεις τίποτα.

Μην κάνεις χαζές κινήσεις όπως να γίνεις φίλη με την πρώην του στα social media νομίζοντας πως έτσι θα μαθαίνεις μήπως παίξει κάτι μεταξύ αυτής και του αγαπημένου σου. Αν αυτό συμβεί δεν θα βγάλουν φωτογραφία και θα την ποστάρουν στο facebook.

Αν τη συναντήσεις να είσαι ευγενική χωρίς να κάνεις επίθεση φιλίας. Δεν είστε ούτε θα γίνετε ποτέ φίλες και το ξέρετε κι οι δυο, δεν έχει νόημα λοιπόν να το παίξεις τόσο άνετη. Γιατί κι εκείνη γυναίκα είναι, καταλαβαίνει γιατί το κάνεις.

Αν περάσει καιρός και η πρώην ακόμη υπάρχει στη ζωή σας, με οποιονδήποτε τρόπο, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Τι τον κάνει να μην κόβει τις γέφυρες, όταν αυτό είναι κάτι που σ΄ενοχλεί; Εδώ πρέπει να το κοιτάξεις το θέμα προσεκτικά.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ

Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι η πρώην να είναι και μητέρα  των παιδιών του. Εδώ οι γέφυρες ποτέ δεν θα κοπούν, θα είναι πάντα στη ζωή του, όμως για να μην είναι σήμερα μαζί ενώ έχουν παιδιά, το πιο πιθανό είναι να έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στη σχέση τους, οπότε να είναι… ακίνδυνη για σένα. Η δύσκολη περίπτωση είναι να έχει χωρίσει πολύ πρόσφατα, οπότε κράτα μια επιφύλαξη, κράτα και μια απόσταση πριν πέσεις με τα μούτρα για να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη πως δεν θα επιστρέψει σ΄εκείνη, ή εκείνη σ΄αυτόν μετά από λίγο καιρό… Αν σε διεκδικήσει έντονα, τότε κέρδισες αυτό που ήθελες και ξέχνα επιτέλους αυτή την πρώην!