10 πράγματα που θα ευχόμουν να ήξερα πριν συζήσω!

1. Καλύτερα να πας εσύ στο σπίτι του παρά να έρθει εκείνος στο δικό σου.  Τη στιγμή που το πράγμα βραχυκυκλώνει, είναι πολύ πιο απλό να πάρεις τη βαλίτσα σου και να φύγεις παρά να πεις σε κάποιον “φύγε.” Το πιο βολικό σχετικά σενάριο είναι νοικιάσετε μαζί σπίτι.

2. Αν είναι να μετακομίσεις σπίτι του ξεκίνα σταδιακά. Πρώτα ξεμένεις εκεί τα Σαββατοκύριακα, μετά ξεμένεις και τη Δευτέρα. Μην του έρθει απότομο.

3. Η οδοντόβουρτσα στο μπάνιο του είναι σαν την αμερικάνικη σημαία στη νήσο Ιβο Τζίμα, ή τη σημαία που καρφώνουν οι ορειβάτες στην κορυφή του Έβερεστ. Σημαίνει ότι ο στόχος κατακτήθηκε …

3. Οι δύο τουαλέτες δεν είναι πολυτέλεια. Οι δύο νιπτήρες επίσης. Το ίδιο και οι δύο τηλεοράσεις. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις γιατί…

4. Κι όμως η διακόσμηση του σπιτιού είναι μείζον ζήτημα. Αυτό ήταν μια από τις πιο αρνητικές εκπλήξεις σε κάθε μου συμβίωση. Οι μεγαλύτεροι καβγάδες μπορεί να γίνουν για πού θα μπει ο μπουφές και το τραπεζάκι. Επίσης δεν φανταζόμουν ποτέ ότι οι άντρες έχουν τόσο αμετακίνητη άποψη για τη διακόσμηση.

5. Ένας από τους δυο  πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει. Οι εποχές που ζούσαμε με ντελίβερι ευτυχώς δεν υπάρχουν πια.

6. Ένας από τους δυο πρέπει να είναι καλός στα οικονομικά.

7. Ο χαρακτήρας κάποιου δεν φαίνεται τον πρώτο χρόνο. Μετά το δεύτερο χρόνο αρχίζουν και πέφτουν οι μάσκες.

8. Αν θέλεις κάποιον πάρα πολύ (μιλάμε για πάρα πολύ) και μάλιστα το σκέφτεσαι να προχωρήσετε και σε γάμο, απέφυγε τη συμβίωση. Η πρόβα γάμου μόνο φθορά μπορεί να σας φέρει.

9. Μην ακούς τον “Αύγουστο”  του Παπάζογλου και ειδικά αυτό το “θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό”. Όποτε το είχα ως παντιέρα, διότι ομολογώ ως στοίχος και ως νόημα με καταγοήτευε,  ήταν διότι ήξερα ότι θα φάω τα μούτρα μου και ήθελα άλλοθι. Απλά έκανα τη γενναία και την απελευθερωμένη.

 10. Αν συζείτε ήδη, υιοθετήστε ένα σκυλάκι και δύο τρεις γατούλες. Η καλύτερη πρόβα για να δεις αν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του στο μοίρασμα των ευθυνών και των υποχρεώσεων. Αν δεις και τα κάνεις όλα μόνη σου, ή αντίθετα τα κάνει όλα εκείνος, μπορείς να φανταστείς πως θα είναι η ζωή σας με δυο παιδιά…