10 προιόντα ομορφιάς που δεν χρησιμoποιούμε σωστά

Με την ταχύτητα με την οποία βγαίνει το ένα προιόν ομορφιάς μετά το άλλο, συμβαίνει να ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο αγοράσαμε κάτι και εκτός αυτού, να μην το χρησιμοποιούμε και σωστά αχρηστεύοντας το σχεδόν ολοκληρωτικά. Εμείς πιστεύουμε πως ό,τι υπάρχει στο νεσεσέρ καλλυντικών σας πρέπει να σας ικανοποιεί απόλυτα γι’αυτό και παρακάτω θα μάθετε κάποια μυστικά που ίσως δεν γνωρίζατε για το πως να χρησιμοποιείτε σωστά τα καλλυντικά σας.

Μάσκαρα. Αφού βρείτε την μάσκαρα με την φόρμουλα και το βουρτσάκι που θα σας ταιριάζει, ο καλύτερος τρόπος για να την εφαρμόσετε στις βλεφαρίδες είναι κρατώντας το βουρτσάκι οριζόντια και ξεκινώντας από την ρίζα να κατευθυνθείτε κουνώντας το βουρτσάκι προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε όγκο στην ρίζα της βλεφαρίδας και η μάσκαρα θα απλωθεί ομοιόμορφα κατα μήκος της. Εάν είστε επιρρεπείς στο μουτζούρωμα του βλεφάρου, χρησιμοποιείστε ένα πλαστικό κουτάλι ή μία κάρτα και κρατώντας το στην βάση του βλεφάρου το προιόν θα κάτσει εκεί.

Eyeliner. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο σε μορφή μολυβιού το οποίο δεν απλώνεται εύκολα μπορείτε με την βοήθεια του ζεστού αέρα από ένα πιστολάκι να ζεστάνετε την μύτη του και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει γλιστρώντας πολύ πιο εύκολα. Επίσης, όταν εφαρμόζετε το eyeliner στο πάνω βλέφαρο, εάν αφήσετε την εξωτερική γωνία του ματιού άβαφτη, τα μάτια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα. Για περισσότερη έμφαση του συγκεκριμένου εφέ μπορείτε στο εσωτερικό του ματιού να εφαρμόσετε κάποιο λευκό eyeliner.

Λάδι μαλλιών. Εάν πιστεύετε πώς εφαρμόζοντας το ενυδατικό λάδι στα μαλλιά σας πριν τα στεγνώσετε με το πιστολάκι ή τα ισιώσετε με την πρέσσα είναι ευεργετικό, κάνετε λάθος. Είναι πιο πιθανό τα μαλλιά σας να «τηγανιστούν» κατ’αυτόν τον τρόπο παρά να ενυδατωθούν. Είναι προτιμότερο λοιπόν, σε βρεγμένα μαλλιά και πριν τα ξεμπλέξετε να εφαρμόζετε λίγο λάδι, αφήνοντας τα εκ των υστέρων να στεγνώσουν φυσικά. Στην περίπτωση που πρέπει να τα ισιώσετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι και αφού έχουν στεγνώσει λίγο προηγουμένως.

Άρωμα.  Το μυστικό για να κρατήσει το άρωμα σας, είναι να το απλώνετε στα σημεία των παλμών.

Foundation. Πριν απλώσετε το foundation θυμηθείτε να ενυδατώσετε το πρόσωπο σας όσο καλυτερα μπορείτε. Επίσης απλώνοντας το foundation  πριν το concealer, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο με αυτή την σειρά. Θυμηθείτε να το απλώνετε απο μέσα προς τα έξω. Όσο περισσότερο το δουλέυετε με το πινέλο τόσο πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα.

 Ρούζ. Πριν απλώσετε το ρουζ σας θυμηθείτε να χαμογελάσετε. Έτσι θα τονιστούν ακριβώς τα σημεία που πρέπει, δηλαδή τα μήλα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν αντί για ρούζ που θα κρατήσει περισσότερο.

 Μολύβι Φρυδιών. Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο μολύβι το οποίο θα είναι δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το χρώμα των φρυδιών σας.

 Αντηλιακή κρέμα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι να αντικαθιστούμε το αντηλιακό με κάποια ενυδατική που εμπεριέχει αντηλιακά φίλτρα. Αφού απλώσετε το αντηλιακό, είναι καλύτερο να περιμένετε 20 λεπτά να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε το foundation. Επίσης, εάν χρειαστεί κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι καλό να επαναλάβετε την εφαρμογή για μεγαλύτερη προστασία.

 Ψαλιδάκι Βλεφαρίδων. Αρχικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ψαλιδάκι σε βλεφαρίδες όπου ήδη έχει απλωθεί και στεγνώσει η μάσκαρα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ψαλιδάκι πριν την μάσκαρα σε καθαρές βλεφαρίδες.

 Φουρκέτες μαλλιών. Για να είναι πιο σταθερό το χτένισμα σας, μπορείτε αντί για μία, να χρησιμοποιήσετε 2 φουρκέτες σταυρωτά. Οι πιθανότητες να γλιστρήσουν και να σας χαλάσει το χτένισμα είναι πολύ λιγότερες. Επίσης, εφαρμόστε λίγη λακ πάνω στις φουρκέτες για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα.