3 Λάθη που Κάνετε από τη Στιγμή που θα Κλείσετε το Ξυπνητήρι σας

Ένα πλήθος πολύ μικρών αποφάσεων συμβάλει στο πώς νιώθουμε και πώς περνάμε τη μέρα μας. Σύμφωνα με το Business Insider, όμως, μερικές μικρές, κακές κινήσεις που οι περισσότεροι κάνουν το πρωί, είναι ικανές κυριολεκτικά να καταστρέψουν τις ώρες  που ακολουθούν. Κόψτε, λοιπόν, αυτές τις μικρές συνήθειες για να απολαμβάνετε περισσότερο τη μέρα σας. Ας δούμε ποιες είναι!

Πατάτε αναβολή Πριν αλλάξετε πλευρό και ασυναίσθητα πατήσετε το κουμπί της αναβολής, κάντε μια μικρή παύση. Η μέρα δεν έχει καν ξεκινήσει κι εσείς είστε έτοιμοι να κάνετε ένα νέο λάθος. Οι περισσότεροι ειδικοί που ασχολούνται με τον ύπνο πιστεύουν πως η αναβολή δεν είναι καλή ιδέα. Αφενός γιατί αν κοιμηθείτε βαθιά θα μπείτε σε έναν φαύλο κύκλο που δεν θα τελειώνει ποτέ. Αφετέρου γιατί θα νιώθετε περισσότερο κουρασμένοι απ’ ότι αν είχατε σηκωθεί την πρώτη φορά που χτύπησε το ξυπνητήρι σας.

Πριν αλλάξετε πλευρό και ασυναίσθητα πατήσετε το κουμπί της αναβολής, κάντε μια μικρή παύση.

Το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να βλέπετε τα mail σας Είναι ένα εύκολο λάθος και αν εθιστείτε σε αυτή τη συνήθεια, θα είναι δύσκολο να την κόψετε. Τα mail σας ενδέχεται να έχουν παγίδες: άνθρωποι που ζητάνε πράγματα από εσάς, απρόσμενες εκπλήξεις, υπενθυμίσεις για υποχρεώσεις… τα προβλήματα μπορεί να είναι άπειρα. Περιμένετε, λοιπόν, 1 ώρα πριν ελέγξετε τα mail σας. Υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που δεν μπορούν να περιμένουν τουλάχιστον 1 ώρα.

Είναι ένα εύκολο λάθος και αν εθιστείτε σε αυτή τη συνήθεια, θα είναι δύσκολο να την κόψετε.

Πίνετε καφέ στο δρόμο για τη δουλειά Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να σταματήσετε και να πάρετε έναν καφέ για να δώσετε ώθηση στα επίπεδα της ενέργειάς σας. Ειδικά, όμως, το πρωί, πριν τιw 9.30, κάνετε κακό στο σώμα σας. Ο οργανισμός παράγει μεγαλύτερα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες που εξισορροπεί την ενέργεια, μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η καλύτερα ώρα για να πίνουν καφέ είναι μετά τις 9.30. Αν βάλετε καφείνη στον οργανισμό σας πολύ νωρίς, το σώμα σας θα προσαρμοστεί, παράγοντας λιγότερη κορτιζόλη, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η καλύτερα ώρα για να πίνουν καφέ είναι μετά τις 9.30.