5 ασκήσεις για να γυμνάσεις σωστά (και αποτελεσματικά) τα οπίσθια σου

ορεί να μην έχεις στόχο να φτάσεις τα οπίσθια της Kim Kardashian και της Nicki Minaj αλλά σίγουρα θες έχεις ωραία και ζουμερά οπίσθια. Τι να τα κάνεις, όταν είναι ανύπαρκτα; Θέλει δουλίτσα για να το πετύχεις αυτό, δηλαδή με απλά λόγια, σωστή γυμναστική.

Η πίσω όψη σου δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη. Αντιθέτως πρέπει να τραβάει τα βλέμματα όλων. Έλα τώρα, ας το παραδεχτούμε. Δεν υπάρχει θηλυκό που να μην θέλει να έχει γυμνασμένα οπίσθια.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν έχεις προσπαθήσει και έχεις δουλέψει, το γνωρίζεις ήδη. Πόσες φορές έκανες squats και αυτά τα όργανα στο γυμναστήριο, αλλά δεν είδες ποτέ αποτέλεσμα; Όλο αυτό για το τίποτα. Ε λοιπόν, ξέρεις τι φταίει; Δεν σου δείχνουν τις σωστές και κατάλληλες ασκήσεις. Κρίμα να ταλαιπωρήσε χωρίς να παίρνεις αυτό που θέλεις.

Τα πέντε gifs που ακολουθούν ήρθαν για να σε σώσουν και για να σου δείξουν πώς να τα γυμνάσεις σωστά. Κουράγιο.

Άσκηση 1

Πάρε θέση σκύλου. Μετατόπισε το βάρος σου αριστερά και φέρε το δεξί σου πόδι τεντωμένο, πίσω από το αριστερό σου πόδι. Κάνε δυο σετ των 10 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα. Τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Βάλε το δεξί σου πόδι πάνω από το αριστερό γόνατο(λυγισμένο ακόμη) και άπλωσε τα χέρια σου δίπλα από το σώμα σου με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω. Πίεσε το αριστερό σου πόδι για να σηκώσεις την μέση σου ψηλά και να φέρεις το σώμα σου σε μια ευθεία. Δυο σετ των 10 επαναλήψεων παρακαλώ. Και ανασούλες.

Άσκηση 3

Ναι, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ξάπλωσε στην αριστερή σου πλευρά, ακουμπώντας στο αριστερό σου χέρι. Φέρε το δεξί σου χέρι μπροστά. Μετά σήκωσε τα πόδια σου από το γόνατο και κάτω και φέρε ψηλά το από πάνω πόδι, το δεξί. Εισπνοή, εκπνοή. Δυο σετ των δέκα επαναλήψεων στο κάθε πόδι. Αλλάζεις μεριά για το άλλο.

Άσκηση 4

Ξάπλωσε ανάσκελα, δίπλωσε τα πόδια σου και στήριξε το κορμί σου στα χέρια και στα πόδια. Σήκωσε τους γοφούς σου στον αέρα και τέντωσε το δεξί σου χέρι προς την δεξιά μεριά. Μετά το αριστερό, εναλλάξ. Δυο σετ των δέκα επαναλήψεων με μια μικρή παύση 30 δευτερολέπτων.

Άσκηση 5

Η μόνη όρθια άσκηση. Θέλω να σταθείς στο αριστερό σου πόδι και να σηκώσεις πολύ λίγο το δεξί με την φτέρνα προς τα πίσω. Πήδηξε προς τα δεξιά, προσγείωσε το δεξί πόδι και σήκωσε ελαφριά το αριστερό. Μικρά και γρήγορα αλματάκια. Κάνε όσες επαναλήψεις μπορείς μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Μετά κάνε μια παύση και προσπάθησε άλλη μια φορά.

*Μην ξεχάσεις να κάνεις stretching. Θα σε προστατεύσει από τυχόν τραυματισμούς και θα σε χαλαρώσει