5 ασκήσεις για τέλειους κοιλιακούς

Μπορείτε να τις κάνετε και μόνες σας σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε μία μπάλα και ένα χαλί για να αποφύγετε τους κραδασμούς στα πόδια σας. Οι ασκήσεις πρέπει να κρατάνε για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Αργότερα προσπαθήστε να κρατάτε την πόζα για ένα λεπτό. Μην ξεχνάτε να κάνετε επαναλήψεις. Φυσικά οι ασκήσεις stretcing είναι απαραίτητες στην αρχή και στο τέλος κάθε άσκησης.

1.
α) Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα, στο άνοιγμα των ώμων και τοποθετείστε ακριβώς στην ευθεία από τους ώμους σας τα πόδια σας πάνω σε μία μπάλα.

β) Κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία, και στον αέρα.

γ) Μείνετε για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση.

 2.
α) Ξαπλώστε ανάσκελα, τοποθετήστε το ένα χέρι πίσω από το κεφάλι σας, και διασχίστε τον αντίθετο αστράγαλο πάνω από το αντίθετο γόνατο.

β) Κρατήστε το κεφάλι σας σε ευθεία και  προσπαθήστε με το γόνατό σας να ακουμπήσετε το πιγούνι σας.

γ) Επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση.

 3. 
α) Τοποθετήστε τις παλάμες σας πάνω σε μία μπάλα.

β) Τεντώστε τις μύτες των ποδιών σας έτσι ώστε το σώμα σας να κάνει μια γωνία 45 μοιρών με το δάπεδο. Μείνετε για 15 δευτερόλεπτα στην αρχή και επαναλάβετε.

4.
α) Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πάτωμα, στο άνοιγμα των ώμων. Τα πόδια σας πρέπει να ακουμπάνε την μπάλα και  να είναι σε πλήρη έκταση, έτσι ώστε το σώμα σας να είναι παράλληλο με το πάτωμα.

β) Τραβήξτε τη μπάλα στο προς το στήθος σας με μια κίνηση κύλισης. Μείνετε για 15 δευτερόλεπτα. Χαμηλώστε και επαναλάβετε.

 5.
α) Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα πάνω σε ένα χαλί για να αποφύγετε τους κραδασμούς. Αγκαλιάστε μια μπάλα ανάμεσα στα γόνατά σας και τους μηρούς σας και φέρτε την προς το κεφάλι σας.

β) Τεντώνετε και λυγίζετε τα πόδια σας εναλλάξ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.