5 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς την πρέσα σου για μπούκλες

Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα διάβασε εδώ τι δεν πρέπει να κάνεις.

Εχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις την ισιωτική σου για να κάνεις μπούκλες; Πρόσεξε μερικά πραγματάκια για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στο χτένισμά σου. Είναι όντως πολύ εύκολο να κάνεις μπούκλες με αυτόν τον τρόπο αλλά σίγουρα θα σου έχει τύχει η μία να βγει πιο καλή από την άλλη ή να έχεις κάποιο περίεργο τσάκισμα στην τούφα. Δες εδώ τι κάνεις λάθος για να κάνεις επιτέλους τις τέλειες μπούκλες.

Έχεις λάθος μέγεθος στην πρέσα

Οι πρέσες βγαίνουν σε διαφορετικά μεγέθη, συνήθως κυμαίνονται από 1 με 5 εκατοστά. Όσο πιο μικρή είναι η πρέσα τόσο πιο μικρή θα γίνει η μπούκλα. Φυσικά πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι πάει και ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, δεν μπορεί για παράδειγμα να έχεις καρέ μαλλί και να χρησιμοποιείς την μεγαλύτερη πρέσα για μπούκλες.

Παίρνεις μεγάλες τούφες

Μπορεί να νομίζεις πως θα τελειώσεις πιο γρήγορα αν παίρνεις μεγάλες τούφες όταν πας να κάνεις την μπούκλα αλλά στην πραγματικότητα οι μισές τρίχες δεν ζεσταίνονται ποτέ με αποτέλεσμα είτε να μην σου βγει καθόλου είτε να σου πέσει μετά από δύο ώρες.

Η πρέσα σου παραείναι ζεστή

Ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών σου πρέπει να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία. Αν για παράδειγμα έχεις λεπτή τρίχα, πρέπει να την βάλεις στη χαμηλότερη. Έχεις όμως πρέσα με απλό on/off; Μάλλον είναι καιρός να επενδύσεις σε μια άλλη…

Κάνεις τις μπούκλες ανάποδα

Όχι δεν μπορείς να κάνεις τυχαία μπούκλες. Φρόντισε ειδικά τα μπροστινά μαλλιά να φεύγουν από το πρόσωπο και να κατευθύνονται προς τα πίσω. Όταν δεν το κάνεις αυτό είναι πολύ πιθανό να έχεις μπούκλες να σε ενοχλούν συνέχεια στο πρόσωπο.

Μπούκλες σε νωπά μαλλιά

Δεν έχει σημασία αν είναι βρεγμένα ή νωπά. Πρέπει να βάζεις τις πρέσες όταν τα μαλλιά σου είναι εντελώς στεγνά γιατί η ζημιά που γίνεται είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι σε στεγνά.