5 μυστικά για να αποκτήσεις τέλειους κοιλιακούς

Όχι, οι τέλειοι κοιλιακοί δεν γίνονται μέσα σε μια εβδομάδα ούτε κάνοντας μόνο ασκήσεις για τους κοιλιακούς. Για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά καλό είναι να γνωρίζεις 5 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς:

1.Η μαγική συνταγή: Δεν χρειάζεται να κάνεις όλη μέρα κοιλιακούς ούτε να ακολουθήσεις κάποια αυστηρή δίαιτα. Για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά πρέπει να τρως έξυπνα και να κάνεις αποτελεσματικές ασκήσεις. Για παράδειγμα αν τρως λίγο δεν θα μπορέσεις εύκολα να κάψεις λίπος και να χάσεις κιλά και αν απλά κάνεις κοιλιακούς δεν θα δεις γρήγορα αποτέλεσμα.

2.Κάψε το λίπος: Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην κοιλιά θα σε βοηθήσουν να έχεις μια γραμμωμένη κοιλιά αλλά πρώτα πρέπει να κάνεις αερόβιες ασκήσεις για να χάσεις κιλά συνολικά.

3.Μην αγχώνεσαι: Το άγχος μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της κορτιζόλης, της ορμόνης που επηρεάζει τον μεταβολισμό σου και αποθηκεύει το λίπος στην κοιλιά σου. Αν το καθημερινό σου πρόγραμμα είναι δύσκολο προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις μερικές ασκήσεις χαλάρωσης κάθε μέρα.

4.Φυτικές ίνες: Το μυστικό για επίπεδο κοιλιά βρίσκεται και σε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες που δεν προκαλούν όμως πρήξιμο. Η βρώμη, τα μούρα, τα αμύγδαλα, ο σολομός, το μαρούλι είναι πολύ καλές επιλογές!

5.Κάνε ασκήσεις για όλο το σώμα: Μην χάνεις τον χρόνο σου κάνοντας κοιλιακούς αλλά εστίασε σε ασκήσεις –όπως τα καθίσματα- που γυμνάζουν τους μύες όλου του σώματος και κυρίως του κορμού