6 Απίθανες Χρήσεις της Κέτσαπ που θα σας Εντυπωσιάσουν!

Μην κρατάτε την κέτσαπ «αιχμάλωτη» στην κουζίνα σας: η αγαπημένη σος έχει απίστευτες χρήσεις και έξω από αυτήν!

Σίγουρα την λατρεύετε στις τηγανιτές πατάτες και τα μπέργκερ αλλά η πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμη κόκκινη σάλτσα (κατά κόσμον κέτσαπ) δεν εξαντλεί όλη της τη νοστιμιά και τη χρησιμότητα σε αυτές τις δύο και μόνο χρήσεις. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι έχει μόνιμη θέση στο ψυγείο σας, διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ… εναλλακτικά.

Η εποχή του χαλκού Καθαρίστε οικονομικά και φυσικά τα ορειχάλκινα και χάλκινα σκεύη μαγειρικής αλλά και μπρούτζινα διακοσμητικά αξεσουάρ και είδη που έχετε στο σπίτι σας με τη βοήθεια της κέτσαπ. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβακερό πανί και περάστε με αυτό τα χάλκινα σκεύη, αφήστε λίγο την μαγική σος να δράσει και τρίψτε ελαφρά. Η όξινη σύνθεση της κέτσαπ θα εξαφανίσει τυχόν σημάδια οξείδωσης από την επιφάνειά τους και θα αποκαταστήσει τη (χαμένη) λάμψη τους! Ορισμένοι λεκέδες επιμένουν; Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία γυαλίσματος ρίχνοντας λίγο αλάτι στην κέτσαπ.

Θέλετε να ξαναδείτε τις κατσαρόλες σας να λάμπουν; Βάλτε τους κέτσαπ!

Θέλετε να ξαναδείτε τις κατσαρόλες σας να λάμπουν; Βάλτε τους κέτσαπ!

Λάμψη και πάλι Το αυτοκίνητο σας διανύει θαμπές ημέρες; Κι όμως η κέτσαπ μπορεί να σας βοηθήσει να το γυαλίσετε και να το δείτε να λάμπει και πάλι! Η αγαπημένη κόκκινη σάλτσα θα σας βοηθήσει μάλιστα να προστατέψετε το αμάξι σας από την οξείδωση.

Δεν εξηγείται τόση λάμψη! Υποψιαζόμαστε ότι ο Άλφρεντ γυάλιζε το Batmobile με κέτσαπ!

Δεν εξηγείται τόση λάμψη! Υποψιαζόμαστε ότι ο Άλφρεντ γυάλιζε το Batmobile με κέτσαπ.

Βάλτε την στο φούρνο Εφόσον σε αυτόν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα λεκέδων που δεν έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε, τώρα ετοιμαστείτε να τα αποχαιρετίσετε. Ρυθμίστε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και, μόλις ζεσταθεί, απλώστε λίγη κέτσαπ πάνω στον λεκέ που επιμένει να σας υπενθυμίζει ότι πέρα από το φαγητό σας όλο και κάτι (άλλο) ψήνεται μέσα σε αυτόν. Στην συνέχεια, τρίψτε λίγο το λεκέ κι αφήστε την κέτσαπ να δράσει για 5 λεπτά προτού την ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Από εδώ και πέρα το μόνο πράγμα που θα μυρίζει όταν ψήνετε κάτι στο φούρνο θα είναι το φαγητό σας-τα υπολείμματα λεκέδων αφήστε τα στην κέτσαπ!

Από εδώ και πέρα το μόνο πράγμα που θα μυρίζει όταν ψήνετε κάτι στο φούρνο θα είναι το φαγητό σας – τα υπολείμματα λεκέδων αφήστε τα στην κέτσαπ!

Ξανθά μαλλιά, πράσινα σημάδια; Αν βάφετε το μαλλιά σας ξανθά και συνηθίζετε να κολυμπάτε σε πισίνες, ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας… πρασινίζουν – όχι από το κακό τους αλλά από το πολύ χλώριο! Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δε χρειάζεται να να την αναζητήσετε στο κοντινότερο κομμωτήριο αλλά στο ψυγείο σας: απλώστε λίγη κέτσαπ στα μαλλιά σας και αφήστε τη να δράσει για 2-3 λεπτά προτού την ξεβγάλετε με ζεστό νερό. Το κόκκινο χρώμα της εξουδετερώνει το πράσινο και επαναφέρει το χρυσό χρώμα στα μαλλιά σας.

Κέτσαπ (και) για πανέμορφα χρυσά μαλλιά.

Κέτσαπ (και) για πανέμορφα χρυσά μαλλιά.

Πιάστε τα πινέλα Μη βιαστείτε να πετάξετε στον κάδο της ανακύκλωση τις πλαστικές συσκευασίες κέτσαπ που δεν ξέρετε τι να τις κάνετε. Ήρθε η ώρα να βγάλετε τον Bob Ross από μέσα σας! Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φυλάξετε σε αυτές τα δικάς σας μη τοξικά χρώματα ζωγραφικής. Το μόνο που χρειάζεστε για να τα φτιάξετε είναι να ανακατέψτε 1/2 φλ. νερό, 1/2 φλ. αλάτι, 1/2 αλεύρι και να προσθέσετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ και αφήστε την έμπνευσή σας ελεύθερη!

Φυλάξτε τις φυσικές νερομπογιές σας στα παλιά πλαστικά μπουκάλια της κέτσαπ.

Φυλάξτε τις φυσικές νερομπογιές σας στα παλιά πλαστικά μπουκάλια της κέτσαπ.

Βγάλτε τα στο γυαλί Πιο πάνω διαβάσατε τι μπορείτε να κάνετε με τα παλιά μπουκάλια της κέτσαπ και μπορεί να αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με τις γυάλινες συσκευασίες. Εμείς σας προτείνουμε να τα αξιοποιήσετε για να φυλάξετε σε αυτά υλικά και είδη χειροτεχνίας των μικρών σας (π.χ. χρυσόσκονη, κομφετί, χάντρες, κ.τ.λ.) ή να τα χρησιμοποιήσετε ως βάζα για τα λουλούδια σας.

Έχετε τόσα παλιά γυάλινα μπουκάλια κέτσαπ που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Μετατρέψτε τα σε βάζα.

Έχετε τόσα παλιά γυάλινα μπουκάλια κέτσαπ που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Μετατρέψτε τα σε βάζα.