6 βήματα για ίσια, λεία, απαλά μαλλιά

Θέλετε ίσια, απαλά, μεταξένια μαλλιά; Μήπως τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα, ειδικά στις άκρες και δεν μπορείτε με τίποτε να πετύχετε το απλό, τέλειο ίσιωμα που σας κολακεύει; Τότε θα πρέπει ν΄ακολουθήσετε αυτά τα 6 βήματα και θα δείτε αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες.

1.Συχνό κούρεμα στις άκρες

Κάθε δυο μήνες, πρέπει να κουρεύουμε τις άκρες των μαλλιών. Όχι, δεν χρειάζεται να μειώσετε το ύψος των μαλλιών σας, απλώς να τα “καθαρίσετε”.

2. Αγοράζετε σωστά  προίόντα για τα μαλλιά 

Φυσικά και πρέπει να δοκιμάζετε νέες ετικέτες σε σαμπουάν, μαλακτικά και μάσκες, όμως κοιτάξτε να είναι για τις ανάγκες των μαλλιών σας. Επίσης, μην το παρακάνετε με τα λουσίματα γιατί έτσι τα μαλλιά χάνουν την υγρασία τους, θαμπώνουν και γίνονται άγρια. Δυο φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά αν δεν έχετε βέβαια λιπαρά μαλλιά.

3. Κάντε μασάζ με λάδι 

Μια φορά τον μήνα, τουλάχιστον, κάντε μασάζ σε όλο σας το κεφάλι και στις ρίζες με λάδι. Λάδι ελιάς, καρύδας ή αμυγδαλέλαιο. Ό,τι θέλετε. Έτσι βοηθάτε τα μαλλιά σας να ενυδατωθούν, τα θρέφετε, τα δυναμώνετε και δείχνουν υπέροχα και λαμπερά. Μάλιστα μπορείτε για ένα βράδυ να κοιμηθείτε με μια μάσκα λαδιού (πάνω σε πετσέτα βέβαια) και να έχετε χρόνο το πρωί για καλό και χρονοβόρο λούσιμο. Θα δείτε όμως φοβερή διαφορά στα μαλλιά σας!

6 βήματα για ίσια, λεία, απαλά μαλλιά 4. Όχι συχνό σεσουάρ και ισιωτικά σίδερα

Ο χειρότερος εχθρός για τα μαλλιά είναι η υψηλή θερμοκρασία που προέρχεται από σεσουάρ και ισιωτικά σίδερα. Αφήστε τα μαλλιά σας όσο μπορείτε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, σκουπίζοντας τα μετά το μπάνιο με μια πετσέτα χωρίς να τα τρίβετε δυνατά. Αν είναι απαραίτητο το σεσουάρ προετοιμάστε τα μαλλιά σας με ειδικά προΪόντα που τα προστατεύουν. Επίσης το σίδερο ισιώματος, ή το σίδερο για μπούκλες να τα χρησιμοποείτε σε τελείως στεγνά μαλλιά και όσο πιο αραιά μπορείτε.

5. Κρύο νερό στο ξέβγαλμα

Προσπαθείστε να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό αντέχετε. Έτσι τα μαλλιά διατηρούν την μεταξένια λάμψη τους.

6. Κάντε μια φυσική μάσκα μαλλιών στο σπίτι

Τα αυγά είναι η τέλεια μάσκα μαλλιών. Είτε μόνα τους, χτυπημένα (σαν μια ομελέτα που απλώνετε άψητη στο κεφάλι σας), είτε με λίγο λάδι ελιάς. Αφήστε τη μάσκα για μισή ώρα και ξεβγάλτε καλά!