7+1 συνηθισμένα λάθη στη γυμναστική σου και πρέπει να τα σταματήσεις τώρα

Αν θες να αποφύγεις τραυματισμούς και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγαίνεις στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Άλλοτε μπαίνεις σε ομαδικά, άλλοτε κάνεις μόνη. Σου κάνει καμιά παρατήρηση ο γυμναστής αλλά εσύ  τα ξέρεις όλα και συνεχίζεις να κάνεις τα δικά σου.

Απορείς που κάθε τόσο σε πονάει και κάτι καινούριο αλλά κυρίως απορείς που δεν έχεις ακόμα τα αποτελέσματα που θα ήθελες.

Καιρός να διορθώσεις να συνηθισμένα σου προπονητικά λάθη.

#1 Κάνεις μόνο αερόβια άσκηση
Δεν θες να γίνεις bodybuilder. Ούτε εμείς. Αλλά η άσκηση με βάρη (κοινώς strength training) είναι αυτή που θα σου χτίσει μύες, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σου και ενεργοποιώντας το σώμα σου να κάψει περισσότερες θερμίδες.

#2 Αφήνεις τους κοιλιακούς για το τέλος
Μέγα λάθος, αφενός γιατί έχεις κουραστεί και δεν βλέπεις την ώρα να φύγεις, αφετέρου γιατί πολλές φορές δεν προλαβαίνεις καν, οπότε δεν τους γυμνάζεις. Η καλύτερη λύση έρχεται στα διαλείμματα. Ανάμεσα σε κάθε σετ από τις υπόλοιπες ασκήσεις σου, αντί να μπαίνεις στο Instagram, κάνε κοιλιακούς.

#3 Δεν ξεκουράζεσαι όσο πρέπει
Το να κάνεις γυμναστική κάθε μέρα, δεν σημαίνει ότι θα γίνεις κορμάρα πιο σύντομα. Το αντίθετο. Αυξάνεις τις πιθανότητες τραυματισμού, γιατί το σώμα χρειάζεται ξεκούραση. 

#4 Ακολουθείς το ίδιο πρόγραμμα
Το πρόγραμμά σου χρειάζεται αλλαγές. Όσο συνηθίζει μια ρουτίνα, τόσο σταματάει να ανταποκρίνεται. Αποτέλεσμα; Δεν βλέπεις τις αλλαγές που θα ήθελες. Όσο περισσότερη ποικιλία, τόσο το καλύτερο.

#5 Έχεις στοχοποιήσει ένα σημείο
Ωραία τα βραζιλιάνικα οπίσθια, αλλά με μια αγύμναστη κοιλιά και με χέρι πλαδαρό, δεν θα δώσει κανείς τόσο έμφαση στον αλά Σακίρα πωπό σου.

#6 Βαριέσαι την προθέρμανση
Τον Νο1 κανόνα δηλαδή, για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

#7 Ξεχνάς τις διατάσεις
Και στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης, οι διατάσεις είναι απαραίτητες. Στην πρώτη περίπτωση, προετοιμάζεις το σώμα σου και στην δεύτερη, το ξεκουράζεις.

+1 Επικαλείσαι δικαιολογίες
Όταν βάζεις ένα στόχο, φρόντισε να τον πραγματοποιείς. Δικαιολογίες του τύπου “σήμερα με πονάει η κοιλιά μου, αύριο θα δουλεύω μέχρι αργά, μεθαύριο θα θέλω να πάω για ένα ποτάκι”, δεν θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το κορμί που ονειρεύεσαι.