9 σημάδια που ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσεις στην αρχή μιας σχέσης

Αυτό που νιώθεις στο ξεκίνημα μιας σχέσης είναι ένα συναίσθημα που έρχεται από έναν άλλο πλανήτη. Έστω ότι η κατάσταση σου τον πρώτο καιρό της σχέσης διαμορφώνεται ως εξής: μια ανεξήγητη ευφορία, διάχυτο το πνεύμα του “δε βαριέσαι όλα θα γίνουν” ακόμη και στις μεγαλύτερες αναποδιές, το δάχτυλό σου να κολλάει μανιωδώς στο refresh μήπως και έστειλε/πόσταρε/σχολίασε τίποτα, τα χείλη σου να σιγοτραγουδούν το Crazy in Love της Beyonce, δυο μεγάλες καρδούλες σχηματίζονται στα μάτια σου κι άπειρες πεταλούδες βολτάρουν στο στομάχι σου. Αυτό είναι. Μάλλον την πάτησες για τα καλά.

Image result for movies flirting gif

Τι συμβαίνει όμως όταν δεν είναι όλα ΤΟΣΟ ρόδινα όσο νομίζεις κι απλά συνειδητά/ασυνείδητα (δεν έχει σημασία) κλείνεις τα μάτια σε μερικά σημάδια που θα έπρεπε να σου χτυπάνε ένα κουδουνάκι; (ή και περισσότερα;)

Πιο συγκεκριμένα, σαν να λέμε όταν:

1. Δε σε συστήνει σε κανένα φίλο του

Κι ενώ έχει γνωρίσει τις κολλητές σου, τις συμφοιτήτριες σου, τα ξαδέρφια σου, εσύ δεν έχεις γνωρίσει κανένα φίλο του. Κι ακόμη και τότε που πετύχατε ένα φίλο του στο δρόμο, εκείνος προτίμησε να μη στον συστήσει (αλλά τον αναγνώρισες λόγω αχαλίνωτου stalking, ξέρω). Άσε που κάθε φορά που λες να περάσεις για να του πεις ένα γεια στο μπαρ που αράζει με τους φίλους του, εκείνος κλασικά βρίσκει ένα κάρο δικαιολογίες τύπου “εε σιγά, που να τρέχεις, κάνει και κρύο, θα περάσω εγώ να σε δω” για να σε αποτρέψει.

2. Δεν ξεκολλάει από το κινητό του (ο κόσμος να έρθει ανάποδα)

Ένας άντρας που είναι κολλημένος με την τεχνολογία δε θα είναι και ΤΟΣΟ καλή παρέα. Επίσης, αν δεν μπορεί να σταματήσει να τσατάρει με την παρέα του στη συνομιλία “αγαπουλίνια” ακόμη κι όταν είστε σε τρυφερό τετ α τετ, μάλλον δεν εκτιμάει και τόσο πολύ την έξοδο σας.

Image result for movies flirting gif

3. Μιλάει διαρκώς για τις τρέλες που έκανε με τις πρώην του τι εννοείς δεν μπορούμε να κλείσουμε όλες τις πρώην σε ένα σκοτεινό δωμάτιο;

Κακό σημάδι το φάντασμα της πρώην. Δε λέμε ρε παιδί μου να μη σου πει κουβέντα για το παρελθόν του αλλά αν το μόνο πράγμα που έχει να πει είναι για το Μαράκι που τον πλήγωσε, απορώ που θέλεις ακόμη να βγαίνεις μαζί του.

4. Δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση μόνος του

Ώχου, αυτό μας έλειπε τώρα. Δεν μπορεί να αποφασίσει πότε να βγείτε, τι να φορέσει, τι να παραγγείλει και τι να κάνει στη ζωή του. Αν πρέπει να πάρει έγκριση από τους κολλητούς του, τη μαμά του και το θείο του πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση, τότε – σωθήκαμε – το πιο πιθανό είναι ότι θα κουραστείς να τον νταντεύεις.

Image result for movies flirting gif

5. Περισσότερο σε κριτικάρει παρά σε επαινεί για ό,τι κάνεις στη ζωή σου

Αν σ’ αυτή τη φάση που είστε μέσα στα μέλια και τα χάδια σχολιάζει αρνητικά κάθε σου κίνηση, δηλαδή μερικούς μήνες μετά τι θα κάνει; Αν είναι τόσο επικριτικός μαζί σου είτε νιώθει μειονεκτικά και το κάνει από άμυνα, είτε έτσι είναι σαν άνθρωπος γενικά. Όπως και να χει, δεν είναι καθόλου καλό σημάδι αυτό.

6. Δε σου ανοίγεται καθόλου

Σαν να λέμε, περισσότερα σου έχει πει για τους φίλους του, για το γάτο του, για τον περιπτερά της γειτονιάς του (γεια σας κύριε Κώστα) αλλά για εκείνον δε λέει τίποτα. Ότι τι δηλαδή; Δε σε εμπιστεύεται;

Image result for movies flirting gif

7. Ανεβάζει 5 σέλφι τη μέρα

Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, να πούμε ότι κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με τις σέλφι αλλά δε γίνεται να καταναλώνει τόση ενέργεια και χρόνο να προβάλλει την ομορφάδα του. Κι όπως πολύ σοφά είπε κάποιος (δε θυμάμαι ποιος όμως) “μη βγαίνεις με κάποιον που κοιτάζεται στον καθρέφτη πιο συχνά απ’ ότι εσύ” – κι όπου καθρέφτης βάλε το “βγάζει σέλφι”.

8. Ξεχνάει ό,τι του λες για σένα/την καθημερινότητα/τους φίλους/το καναρίνι σου

Δηλαδή ΚΑΙ δε σου λέει πράγματα γι’ αυτόν ΚΑΙ ξεχνάει ό,τι του λες εσύ; E όχι δα.

Image result for movies flirting gif

9. Λέει πολλά και δεν κάνει τίποτα

Σου τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα, όλο λόγια είναι τίποτα πιο πέρα, όλο σχέδια, όλο όνειρα, όλο θα κάνουμε το ένα, θα κάνουμε το άλλο και δεν κουνάει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να βρει ΕΣΤΩ ένα ωραίο μαγαζί για να πιείτε το ποτό του Σαββάτου. Τι φάση φίλος;

Source :
cosmopolitan.gr