Αγγελική: Καθηλωτική η υπόθεση της νέας σειράς στον Alpha

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 η νέα δραματική σειρά του Alpha «Αγγελική», που θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Η Αγγελική Γρηγορίου (Μαίρη Μηνά) είναι μια νεαρή νοσοκόμα, η οποία μόλις ξεκίνησε να δουλεύει στο σπίτι της οικογένειας Αργυρού. Έχει έρθει για να βοηθήσει στην ανάρρωση της Αθηνάς Αργυρού (Φιλαρέτη Κομνηνού), της κεφαλής της οικογένειας. Η Αθηνά αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας τα οποία προσπαθεί να ξεπεράσει με την καθοδήγηση και την στήριξη της Αγγελικής.

Με την γοητεία, τον επαγγελματισμό και την φαινομενική αθωότητά της, η Αγγελική κερδίζει γρήγορα την εμπιστοσύνη, αλλά και το ενδιαφέρον όλων των μελών της οικογένειας, χωρίς να κινήσει υποψίες για την πραγματική της ταυτότητα και τα κρυφά της σχέδια.

Αγγελική η νέα σειρά στον alpha

17 χρόνια τώρα η Αγγελική προσπαθεί να αφήσει πίσω της το κορίτσι που κάποτε ήταν, την Μαργαρίτα, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεχάσει ούτε στιγμή τι της έχουν κάνει. Ο ερχομός της στο σπίτι της οικογένειας Αργυρού δεν είναι τυχαίος. Υποκινείται από τη βαθιά της επιθυμία να πάρει εκδίκηση από αυτούς που της προκάλεσαν το μεγαλύτερο πόνο που θα μπορούσε ποτέ να νιώσει. Τα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας Αργυρού, ο Στέφανος (Γιώργος Χρυσοστόμου), ο Παύλος (Ιωάννης Παπαζήσης), ο Δημήτρης (Πάνος Βλάχος) και ο Νικόλας (Αλέξανδρος Πέρρος) κατέστρεψαν τη ζωή της ένα βράδυ πριν από πολλά χρόνια. Οι οδυνηρές αναμνήσεις εκείνης της νύχτας έχουν στοιχειώσει τη ζωή της. Μια ζωή που άλλαξε για πάντα τη νύχτα που τέλειωσε βίαια η νεανική της αθωότητα και γέμισε η ψυχή της με πόνο, θυμό, αλλά κυρίως με μια υπόσχεση στον εαυτό της για εκδίκηση.

Η Αγγελική, από τότε που συνάντησε την Αθηνά στο νοσοκομείο έχει μόνο έναν σκοπό: να μπει στην οικογένεια Αργυρού και να τους κάνει όλους να πληρώσουν για το κακό που της έκαναν. Όταν καταφέρνει να μπει στο σπίτι της πανίσχυρης οικογένειας, ξέρει ότι πλέον θα μπορέσει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της. Η εκδίκηση γίνεται ο φάρος που φωτίζει τις μέρες και τις νύχτες της. Το χρωστά στον εαυτό της και στους ανθρώπους που έχασε…

Η μοίρα όμως που συχνά παίζει παράξενα παιχνίδια, αποφασίζει να δοκιμάσει την Αγγελική βάζοντας στο σχέδιό της το μεγαλύτερο εμπόδιο: την ίδια της την καρδιά. Η Αγγελική ανακαλύπτει ότι η καρδιά έχει τους δικούς της νόμους και ότι ο έρωτας έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον πόνο και να τον πολεμήσει.

Λίγα λόγια για την πρωταγωνίστρια της σειράς Μαίρη Μήνα

Μαίρη Μηνά – ηθοποιός

Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί στη Σουηδία σε θέατρο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έκανε το ντεμπούτο της στη «Σαλώμη» του Νίκου Καραθάνου. Αγαπάει το σπιτικό φαγητό και τις βόλτες.

Ως παιδί ήμουν από εκείνα που βαριόντουσαν εύκολα.
Και αργότερα, στην ενήλικη ζωή μου, αισθανόμουν πως τα πράγματα εξαντλούνται σχετικά γρήγορα και έπρεπε πάντα να κοπιάζω για να διατηρώ το ενδιαφέρον μου ζωντανό. Το θέατρο είναι από τα λίγα πράγματα που το αισθάνομαι αβίαστα ανεξάντλητο. Ακόμη και οι δυσκολίες του, που μπορεί να είναι ακραίες, μπορεί να σε τσακίσουν – ακόμη και αυτές (παραδόξως) – εντέλει λειτουργούν ανατροφοδοτικά και όχι ανασταλτικά.

Μέχρι στιγμής, με έχουν καθορίσει δάσκαλοι
όπως ο Αργύρης Ξάφης και η Αμαλία Μουτούση, η Ιώ Βουλγαράκη και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, καθώς και η ομάδα από τη σχολή που πλέον η σχέση μας είναι σχέση συγγένειας. Είναι αδέρφια! Κι έχω τη χαρά να ξαναβρεθώ μαζί τους και σκηνικά σε μια παράσταση που θα ανεβεί μετά το Πάσχα στο Skrow, το «Έτσι πεθαίνουμε» σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη.

Είχα μια κλίση προς τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα, γι’αυτό και σπούδασα κοινωνική λειτουργός.
Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο.