Εδώ μπορούν να βρουν στέγη οι πυρόπληκτοι της Αττικής!

Δείτε χάρτες!

Βοήθεια στους πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ο Δήμος Μαραθώνος κρατώντας ανοιχτό το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης ως χώρο προσωρινού καταλύματος καθώς και το κυλικείο.

Επισημαίνεται ότι στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και σταθμός πρώτων βοηθειών.

Υπογραμμίζεται δε ότι οι πυρόπληκτοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22943-20582 και 22943-20537.

Παράλληλα καλεί όσους πληγέντες έχουν βρει κατάλυμα σε ξενοδοχείο της περιοχής να απευθύνονται στο Δήμο προκειμένου να καταγραφούν ώστε να καλυφθούν τα έξοδά τους.

Τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν πληγέντες είναι το Marathon Beach resort και ο Νηρέας στην παραλία της Νέας Μάκρης. Επιπλέον επιχειρήσεις της περιοχής ανακοίνωσαν ότι παρέχουν νερό και τροφή στους πληγέντες.

Μάλιστα, οι κοινοπραξίες της Αττικής οδού, της Νέας Οδού και της Ολυμπίας Οδού έχουν αναστείλει την καταβολή διοδίων για τις πληγείσες περιοχές, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα αμαξοστάσια Ανθούσας και Λιοσίων των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), προκειμένου λεωφορεία να παραλάβουν, από το λιμάνι της Ραφήνας, πληγέντες από την καταστροφική φωτιά της Ανατολικής Αττικής και να τους μεταφέρουν σε χώρους φιλοξενίας.

Εξάλλου, στον τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο συρμοί του Μετρό, ώστε να μεταβούν, για τον ίδιο λόγο (παραλαβή πληγέντων), σε εκείνον της Δουκίσσης Πλακεντίας, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: skai.gr