Είναι ασφαλές να φάει ανανά Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες αποφεύγουν την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως ανανά και παπάγια, καθώς φοβούνται ότι η θερμότητα που παράγεται από αυτά τα φρούτα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποβολή. Αλλά οι φόβοι που υποστηρίζεται από οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα; AskWomenOnline σας βοηθά να καταλάβετε πόσο ασφαλής είναι να έχουμε ανανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι Ανανάς ασφαλή για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ναι, είναι ασφαλές να συμπεριλάβει ανανά στη διατροφή σας. Κατανάλωση ενός σε δύο φλιτζάνια την εβδομάδα είναι ασφαλές και παράγει θετικά αποτελέσματα για την υγεία για εσάς και το μωρό σας. Υπερκατανάλωση τροφής, όπως έχει επτά με δέκα ποτήρια την εβδομάδα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αυτό μπορεί να αυξήσει το ποσό βρομελίνη στο σώμα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αποβολής. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να έχετε κονσέρβες ανανά ή χυμό ανανά, όπως βρομελίνη έχει αφαιρεθεί κατά τη διαδικασία κονσερβοποίησης.

Οφέλη από ανανά για τις έγκυες γυναίκες:

Ανανάς περιέχει άφθονες ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών, τα οποία σας κρατήσει υγιείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχουν χαμηλά κορεσμένα λίπη και υψηλή διαιτητική ίνα, έχοντας έτσι υψηλή διατροφική αξία.

1. ΒΙΤΑΜΊΝΗ C:

ένα. Ενισχύει ασυλία: Ανανάς περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, τα υδατοδιαλυτά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν ενάντια στην απομείωση των κυττάρων που λαμβάνει χώρα μέσα στο σώμα σας, και να ενισχύει το ανοσοποιητικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

σι. Παράγει Κολλαγόνο: Ένα φλιτζάνι ανανά προσφέρει σχεδόν 79 mg βιταμίνης C, η οποία προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του μωρού σας δέρματος, των χόνδρων, των οστών και των τενόντων. Ένα μόνο φλιτζάνι προσφέρει σχεδόν την ημερήσια απαίτηση, δηλαδή, 80 – 85 mg βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Μαγγάνιο:

Το ορυκτό μαγγάνιο είναι ένα απαραίτητο ένζυμο για την προώθηση της ανάπτυξης των οστών, ισχυρή και υγιή οστά και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

3. Βιταμίνη Β1:

Βιταμίνη Β1 ή θειαμίνη είναι χρήσιμη για τη σωστή λειτουργία των μυών και υγιές νευρικό σύστημα και την καρδιά.

4. Βιταμίνη Β6:

Βιταμίνη Β6 ή πυριδοξίνη είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία αντισωμάτων και την παραγωγή ενέργειας. Προσφέρει επίσης μια μεγάλη ανακούφιση από την πρωινή αδιαθεσία. Ανεπάρκεια βιταμίνης Β6 οδηγεί σε αναιμία, και ανανά βοηθά σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς περιέχει καλές ποσότητες αυτής της βιταμίνης.

5. Χαλκός:

Ανανάς περιέχει επίσης ιχνοποσότητες χαλκού, η οποία βοηθά στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και το σχηματισμό της καρδιάς του μωρού.

6. Φυτικές ίνες:

Η υψηλή πηγή φυτικών ινών, ανακουφίζει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα, η οποία είναι μια κοινή καταγγελία κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

7. σιδήρου και φολικό οξύ:

Ένα φρέσκο ​​ανανά μπορεί να προσφέρει επαρκείς ποσότητες σιδήρου, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και το φολικό οξύ, χρήσιμη στην πρόληψη ορισμένων εκ γενετής ανωμαλίες.

8. Bromelain:

Η βρομελίνη στον ανανά βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων που κατοικεί στο έντερο και επισκευή του γαστρεντερικού σωλήνα.

9. Διουρητικό Ακινήτου:

διουρητική δράση Ανανάς βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρών από το σώμα. Αυτό αποτρέπει διόγκωση, η οποία είναι ένα κοινό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

10. μεταχειρίζεται φλεβίτιδα:

Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες αναπτύσσουν τη φλεβίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κιρσοί στα πόδια διευρυνθεί , διόγκωση, και συστροφή, προκαλώντας πόνο. Η βρωμελαϊνη σε ανανά μειώνει το σχηματισμό ινώδους καταθέσεων για κιρσούς και μειώνει δυσφορία.

11. Ενισχύει Mood:

Το μοναδικό άρωμα και η γεύση των φρούτων βελτιώνει τη διάθεση και αποκαθιστά τη συναισθηματική δύναμη. Πρόκειται για ένα υγιεινό και νόστιμο φρούτο που σας βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος, την κατάθλιψη, και έμμονες ιδέες.

12. μειώνει την αρτηριακή πίεση:

Είναι πιθανό να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βρομελίνη στον ανανά βοηθά στην αραίωση του αίματος και μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Επίσης, αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ανανά, ενώ είστε έγκυος:

1. Η καούρα ή παλινδρόμηση:

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι και το αδύναμο πεπτικό σύστημα, την αποφυγή ανανά. Τα οξέα που υπάρχουν στο φρούτο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καούρα ή παλινδρόμηση.

2. Αποβολή:

Σύμφωνα με μητέρας-παιδιού Υγεία – Διεπιστημονική πτυχές στην προοπτική της παγκόσμιας υγείας του βιβλίου, περίσσεια ανανά θα αυξήσει βρομελίνηπεριεχόμενο στο σώμα, η οποία επηρεάζει τον τράχηλο της μήτρας, προκαλώντας αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Επίσης προκαλεί εμετό, εξάνθημα δέρματος, και συστολές της μήτρας στο πρώτο τρίμηνο.

3. Υψηλή Σάκχαρα:

Αν πάσχετε από διαβήτη κύησης, τότε ανανά μπορεί να μην είναι η σωστή τρόφιμα όπως τα υψηλά επίπεδα σακχάρου του θα επιδεινώσει την κατάστασή σας.

4. Το υπερβολικό βάρος:

Αν είστε υπέρβαροι, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ανανά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες του.

5. Διάρροια:

Πάρα πολύ ανανά μπορεί να αυξήσει βρομελίνη, που οδηγεί σε διάρροια.

6. Τρυφερότητα:

Η υπερβολική κατανάλωση ανανά μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία ή πρήξιμο στη γλώσσα, εσωτερική μάγουλα και τα χείλη. Αυτά δεν εξαφανίζονται σε μια στιγμή.

Είναι καλύτερο να αποφευχθεί ανανά, αν πάσχετε από πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα, κίνδυνο αποβολής, κακή πηκτικότητας του αίματος, και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Αν τρώτε ανανά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα αλλεργικά συμπτώματα. Ελέγξτε με το γιατρό σας αν τύχει να πάρετε:

 • Δερματικές αντιδράσεις
 • Οίδημα ή κνησμό στο στόμα
 • Μια ρινική καταρροή ή συμφόρηση
 • Ασθμα

Αυτές οι αντιδράσεις είναι παρόμοιες με τις αλλεργικές αντιδράσεις του λάτεξ ή γύρης και συμβαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά της κατανάλωσης ανανά.

Μύθοι για Ανανάς Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Ακριβώς όπως και σαφράν, ανανά έχει χαρακτηριστεί ως «ζεστό φαγητό» και μη ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη αντίληψη ότι αυτό προκαλεί φυσικά εργασίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Θα πρέπει να καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες για την πρόκληση τοκετού.

Πόσο Ανανάς Μπορεί μια έγκυος γυναίκα Έχετε;

 • Πρώτο τρίμηνο: Είναι καλύτερα να μην περιλαμβάνει καθόλου στο πρώτο τρίμηνο.
 • Δεύτερο τρίμηνο: Μπορεί να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας σε μικρές ποσότητες. Μπορείτε να έχετε περίπου 50gm να 100gm δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Τρίτο τρίμηνο: Μπορείτε να συμπεριλάβετε μικρές μερίδες των φρούτων κάθε μέρα. Μπορείτε να πάρετε περίπου 250gm του ανανά με μία κίνηση. Και πάλι, θα πρέπει να παρακολουθεί το μέγεθος της μερίδας ή αλλιώς μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες των συσπάσεων της μήτρας.

Πώς να επιλέξει έναν ανανά;

Ανανάς προσφέρει τα μέγιστα οφέλη αν είναι φρέσκα και ώριμα. Αυτοί οι απλοί τρόποι θα σας βοηθήσουν στην επιλογή των καλύτερων φρούτων για κατανάλωση.

 • Ώριμες ανανά έχει ομαλή κίτρινο-καφέ απόχρωση.
 • Το δέρμα πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.
 • Φύλλα στην ουρά του καρπού πρέπει να είναι πράσινη. Ελαφρώς ξεθωριασμένα φύλλα είναι ωραία, αλλά δεν λαμβάνουν αυτά με ξερά φύλλα.
 • Όταν το ελαφρύ κτύπημα με τα φρούτα, θα πρέπει να δώσει ένα ισχυρό ήχο. Τα ώριμα θα δώσει ένα θαμπό ήχο.
 • Φρέσκα και ώριμα φρούτα δίνουν μια ευχάριστη μυρωδιά.

Πώς να συμπεριλάβετε Ανανάς Στην εγκυμοσύνη διατροφή σας;

 • Ένα φλιτζάνι φρέσκο ​​φέτες ανανά είναι ένα απλό και υγιεινό τρόπο για να προσθέσετε τα φρούτα στη διατροφή σας.
 • Προσθέστε σε κύβους ανανά σε σχάρα μπριζόλες χοιρινού κρέατος για μια ισχυρή γεύση και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
 • Top σαλάτα σπανάκι κοτόπουλο ή ψητό σάντουιτς με κοτόπουλο με φέτες ανανά.
 • Πέτα φρέσκα κομμάτια ανανά σε γιαούρτι και να το το πρωί.
 • Πουρές κατεψυγμένα ανανά να κάνει ένα smoothie φρούτων.
 • Τοποθετήστε μεγάλα κομμάτια για σουβλάκια από λαχανικά ή κρέας.
 • Προσθέστε σε κύβους τα φρούτα σε μια σαλάτα.
 • Φρέσκα φέτες στη σχάρα κάνει ένα υγιές καλοκαίρι επιδόρπιο.
 • Ψιλοκόψτε ανανά να κάνει salsa.

Να ελέγξετε με το γιατρό σας για να πάρετε τις καλύτερες συμβουλές για την κατανάλωση ανανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.