Επίπεδη κοιλιά γρήγορα: 8+1 τρόποι για να την αποκτήσετε!

attractive fitness woman, trained female body, lifestyle portrait, caucasian model

Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά δεν είναι πρόβλημα μόνο για την εμφάνισή μας αλλά και για την υγεία μας. Προωθεί την απελευθέρωση βλαβερών ορμονών όπως η κορτιζόλη και ουσιών που συνδέονται με τη φλεγμονή όπως οι κυτοκίνες, επηρεάζοντας τη φυσιολογική διαδικασία παραγωγής της ινσουλίνης.

Οι παράγοντες αυτοί συμβάλλουν στην εκδήλωση της παχυσαρκίας αλλά παράλληλα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειας.

Επειδή η επίπεδη κοιλιά κατακτάται μόνο με… συντονισμένες προσπάθειες, δείτε ποιες είναι οι εννέα συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για να την αποκτήσετε!

1. Μη σταματάτε να κινείστε

1fl

Η αεροβική άσκηση, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και το κολύμπι, είναι πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως τα βάρη, στην καύση του λίπους στην κοιλιά.

2. Αγαπήστε τις πρωτεΐνες

2fl

Όσο περνούν τα χρόνια, ο οργανισμός παράγει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης, καθώς οι μύες και τα λιποκύτταρα δεν ανταποκρίνονται εξίσου αποτελεσματικά σε αυτήν. Η ινσουλίνη διευκολύνει την αποθήκευση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς κι έτσι μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί να μας προστατεύσει από την αντίσταση στην ινσουλίνη.

3. Περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά

3fl

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία έδειξε ότι η κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών, όπως αυτά που βρίσκονται στον ηλιέλαιο, τους ξηρούς καρπούς και το ψάρι, συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση των αποθεμάτων λίπους στην κοιλιά σε σύγκριση με τα κορεσμένα λιπαρά.

4. Βάλτε το ξύδι στη ζωή σας

4fl

Το αιθανικό οξύ που περιέχει το ξύδι συμβάλλει στην παραγωγή πρωτεϊνών που βοηθούν στην καύση του λίπους.

5. Ξεκινήστε γιόγκα

5fl

Η συσσώρευση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, μπορεί να οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα στρες. Η γιόγκα είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές αντιμετώπισης του στρες.

6. Κοιμηθείτε λίγο παραπάνω

6fl

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Wake Forest έδειξε ότι ο λίγος ύπνος – πέντε ή λιγότερες ώρες την ημέρα – συμβάλλει στη συσσώρευση μεγαλύτερης ποσότητας λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

7. Μην κοιμάστε πολύ τα σαββατοκύριακα

7fl

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας διαθέτουν μικρότερη αναλογία λίπους στο σώμα τους. Το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου αποσυντονίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται ορμόνες που συμβάλλουν στην αποθήκευση του λίπους.

8. Πιείτε περισσότερο τσάι

8fl

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το τσάι ονομάζονται κατεχίνες. Είναι απαραίτητες για την αποτοξίνωση του οργανισμού και την καύση του λίπους. Η ιδανική ημερήσια ποσότητα τσαγιού είναι δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα.

9. Βάλτε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας

9fl

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που αύξησαν την ημερήσια κατανάλωση διαλυτών ινών κατά 10 γραμμάρια (ποσότητα αντίστοιχη με δύο μικρά μήλα, μία κούπα μπιζέλια και μισή κούπα φασόλια) παρουσίασαν μακροπρόθεσμα αυξημένη καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, σε ποσοστό 3,7%.

Source :
onmed.gr