Εσείς ξέρατε ποια είναι η μακροβιότερη εκπομπή στην κυπριακή τηλεόραση;

Είναι οι εκπομπές που παρά τα σκαμπανεβάσματά τους, σε ό,τι αφορά τη γενική τηλεθέασή τους, κατάφεραν να κρατηθούν (με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο) επί των επάλξεων, συμπληρώνοντας μια δεκαετία -και βάλε- που βρίσκονται στον αέρα.

Το «Αμύνεσθαι περί πάτρης» ήταν, είναι και θα παραμείνει η πρώτη εκπομπή που ασχολείται με δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με θέματα διεθνών εξοπλισμών, αμυντικής διπλωματίας και γεωστρατηγικής. Φέτος, συμπληρώνει, 18 χρόνια από την πρώτη μέρα που βγήκε στον αέρα. Παρόλο που για κάποιους, η τηλεθέαση της εκπομπής δεν δικαιολογεί τον λόγο ύπαρξής της στην κυπριακή τηλεόραση και δη στην κρατική, ως επιχορηγούμενο πρόγραμμα, η διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τη συντηρεί από το 2000.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006, εκείνη την ημέρα έκανε πρεμιέρα μια άκρως πρωτότυπη εκπομπή με το όνομα «Πάμε Πακέτο». Στόχος της εκπομπής να αποκαθιστά σχέσεις συνανθρώπων μας που για διαταράχτηκαν στο παρελθόν και δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους, που κάποια στιγμή η ζωή τούς χώρισε, να ξανασυναντηθούν. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου παρουσιάζει με τεράστια επιτυχία τη συγκεκριμένη εκπομπή κάθε εβδομάδα στον Alpha.

Από τον Σεπτέμβρη του 1999 που πρωτοβγήκε η εκπομπή στον αέρα, κρατάει τα ηνία της τηλεθέασης αλλά και της ενημέρωσης. Το «Από μέρα σε μέρα» είναι το μοναδικό ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης που κατάφερε να αντέξει τον ανταγωνισμό και να διατηρήσει την υπεροχή του από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, βγάζοντας νοκ άουτ όλα τα ιδιωτικά κανάλια που έστησαν εκπομπές βάσει της ενημερωτικής εκπομπής τους ΡΙΚ.

Η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» βρίσκεται στον αέρα ήδη από τον Οκτώβριο του 2004. Την παρουσίαση της εκπομπής έχει αναλάβει ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, και πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

«Στη χώρα του γιατί» είναι η παιδική εκπομπή του ΡΙΚ που συμπλήρωσε φέτος μία δεκαετία στη συντροφιά των λιλιπούτειων φίλων του δεύτερου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Από το 2008 όταν άρχισε να δίνει απαντήσεις στα «γιατί» των μικρών φανατικών του προγράμματος μέχρι και σήμερα, ο Πέτρος, η Τζο, ο Σίμωνας, ο Άνθρακας, ο Πιτ, ο Σοφοκλής και τόσοι άλλοι παλιοί και νέοι φίλοι του προγράμματος στηρίζουν απόλυτα το γνωμικό «Όποιος ρωτάει, μαθαίνει!».

Ακόμα μια αγαπημένη εκπομπή που μετρά ήδη 10 χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα είναι η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Ξεκίνησε να προβάλλεται στις 14 Απριλίου του 2008 και από τότε έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια του Έλληνα τηλεθεατή. Παρουσιαστές της εκπομπής είναι ο Αντώνης Κανάκης, ο ηθοποιός Γιάννης Σερβετάς ο Χρήστος Κιούσης και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Source :
like.philenews