Γη της ελιάς: Η Αντιγόνη είναι κόρη του Ισίδωρου

Τα προσεχή επεισόδια της καθημερινής δραματικής σειράς του ΜΕGΑ «Η γη της ελιάς» είναι γεμάτα ανατροπές.

Μία από αυτές, έχει στο επίκεντρο τον Ισίδωρο, ο οποίος θορυβείται από τη συνάντηση του με την Αντιγόνη, καθώς υπάρχει περίπτωση να είναι κόρη του. Κάτι που επιβεβαιώνεται σύντομα. Επιπλέον, η Αρετή υποψιάζεται ότι ο Στάθης την απατάει και τον φέρνει αντιμέτωπο με τα ψέματα του…

Ο Ισίδωρος Βρεττάκος, από τα επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι τώρα, έχει δείξει έναν ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα, αυστηρό και άκαμπτο. Στα επόμενα επεισόδια, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται και μία πιο σκοτεινή πλευρά του. Όλα αρχίζουν όταν η νέα αγροτική γιατρός, η Αντιγόνη, εξομολογείται στη Μαρίνα ότι ο πραγματικός λόγος που επέστρεψε στη Μάνη είναι για να βρει τον πατέρα της, που δεν την αναγνώρισε ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, αυτός είναι ο Ιπποκράτης Βρεττάκος. Μόνο που για να επιβεβαιώσει αν ισχύει ή όχι πρέπει να πάρει δείγμα DΝΑ από την κόρη του, τη Μυρτάλη, και κατ’ επέκταση να μάθει αν αυτή είναι αδελφή της. Σε αυτό, λοιπόν, τη βοηθάει η Μαρίνα. Η τελευταία παίρνει ένα δείγμα DΝΑ και το δίνει στην Αντιγόνη για να προχωρήσει στη σχετική εξέταση, ενώ η τελευταία έχει μία τυχαία συνάντηση με τον Ισίδωρο Βρεττάκο.

Οι δυο τους έχουν μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και όσα ακούει ο άντρας του προκαλούν μεγάλο τρόμο. Του θυμίζουν το ένοχο παρελθόντου, που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποκαλυφθεί για να μην ξεσπάσει σκάνδαλο. Στη συνέχεια, λοιπόν, ο Ισίδωρος πηγαίνει στο γραφείο του συμβολαιογράφου, του Κωνσταντίνου, στον οποίο εκμυστηρεύεται όσα έχει κάνει, καθώς επίσης την πιθανότητα να έχει ακόμη ένα παιδί από εξωσυζυγική σχέση. Έκτοτε ο ισχυρός άντρας περνάει ώρες αγωνίας, πιστεύοντας ότι η κοπέλα είναι κόρη του. Γεγονός που επιβεβαιώνεται, λίγο καιρό μετά, με εξέταση DΝΑ ανάμεσα σε εκείνον και την Αντιγόνη. Μέσα σε όλα αυτά, η Αναστασία παραδίδει το κλειδί του Ιπποκράτη στον Ισίδωρο, υποψιαζόμενη ότι πρόκειται για κλειδί θυρίδας, οπότε αναμένεται να έρθουν στο φως διάφορα κρυμμένα μυστικά.

Ο Στάθης και η Ιουλία, εδώ και καιρό, έχουν αποφασίσει να δώσουν ακόμη μία ευκαιρία στη σχέση τους, που στο παρελθόν έληξε άδοξα, εξαιτίας των παρεμβάσεων του αδελφού της Ιπποκράτη. Μόνο που το παράνομο ζευγάρι, για να καταφέρνει να συναντιέται όποτε θέλει, αναγκάζεται να λέει ψέματα. Ο Στάθης στη σύζυγο του Αρετή και η Ιουλία στον αδελφό της Ισίδωρο. Σύντομα, όπως θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς, ο Ισίδωρος αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Ιουλία κάτι του κρύβει και εκείνη αναγκάζεται να του πει ακόμη ένα ψέμα, αφού δεν μπορεί με τίποτα να του ομολογήσει την κρυφή της σχέση με τον Στάθη.

Αργότερα, σ τελευταίος μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο και κανονίζουν να συναντηθούν. Ωστόσο, η Αρετή μπαίνει στο δωμάτιο και τον ακούει, χωρίς εκείνος να την αντιληφθεί. Στη συνέχεια, ο Στάθης της λέει ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα για να συναντήσει έναν πελάτη, ενώ, στην πραγματικότητα, συναντάει την Ιουλία σ’ ένα απομακρυσμένο σημείο της Μάνης. Όταν γυρίζει στο σπίτι, τον περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη, αφού η Αρετή έχει ανακαλύψει το ψέμα του. Κι αυτό γιατί πελάτης που ισχυρίστηκε ότι θα συναντούσε πήγε λίγο νωρίτερα στο σπίτι τους και τον αναζητούσε. Τότε η Αρετή υποψιάζεται ότι ο Στάθης την απατάει.

Πηγή:MYTV