Η Γη της Ελιάς: Η Αντιγόνη διεκδικεί την περιουσία των Βρεττάκων

Δεν φτάνει ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. Σιγά – σιγά αυξάνονται τα άτομα που ζητούν ένα μερίδιο από την περιουσία των Βρεττάκων. Η Αντιγόνη αποφασίζει να μπει στη διαθήκη, με αποτέλεσμα όλα να ανατρέπονται ξανά, στην γη της ελιάς.

Είναι, πλέον, σίγουρη πως ο Ισίδωρος είναι ο πατέρας της. Παρόλο που εκείνος αρνείται να την αναγνωρίσει, η Αντιγόνη είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει όσα της αναλογούν, καταστρέφοντας τον άνθρωπο που πλήγωσε την μητέρα της.

Ξεκινάει την εκδίκησή της, διασύροντας τον Ισίδωρο σε όλη τη Μάνη. Όλοι οι κάτοικοι μαθαίνουν πως ο Ισίδωρος άφησε μία γυναίκα έγκυο στο παρελθόν και την εγκατέλειψε, τόσο απάνθρωπα…

Ο Γαλανός κι ο Μουμούρης

Στη συνέχεια, η Αντιγόνη αποφασίζει να εισβάλλει για τα καλά στη νέα της οικογένεια! Με μεγάλη άνεση, ζητάει το δικό της μερίδιο από την περιουσία. Αυτό εξοργίζει τόσο τον Ισίδωρο, όσο και τον Μάνο.

Εκτός εαυτού ο Ισίδωρος

Η Αντιγόνη απειλεί, διεκδικεί και διατάζει στην γη της ελιάς, με τον Ισίδωρο να τρέμει για τη διαθήκη. Δε θέλει και πολύ για να χάσει οριστικά όλα όσα έχει στα χέρια του. Η Αντιγόνη ζητάει από τον Λυκούργο να την στηρίξει, με αποτέλεσμα να ξεκινάει νέος δικαστικός πόλεμος.

Η Αντιγόνη και ο Λυκούργος συζητούν για τη διαθήκη στην γη της ελιάς

Ο Μάνος θορυβείται. Πώς είναι δυνατόν να μοιραστεί την περιουσία του με μία άγνωστη; Οι εντάσεις ξεσπούν, με τον Ισίδωρο να παίρνει μία μεγάλη απόφαση: Γράφει όλα όσα έχει στον γιο του, τον Μάνο.

Αυτό, αφοπλίζει προσωρινά την Αντιγόνη. Εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα, με κάθε κόστος!