Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή παρακολουθεί Στάθη και Ιουλία

Όλα είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή. Η Αρετή έχει αρχίσει να υποψιάζεται τον Στάθη στην γη της ελιάς, με αποτέλεσμα να τον παρακολουθεί. Είναι σίγουρη πως ο σύζυγός της έχει ερωμένη και κάνει τα πάντα για να την εντοπίσει.

Τα ταξίδια στην Καλαμάτα για το λάδι, τα ύποπτα τηλεφωνήματα, αλλά και το κραγιόν στο αυτοκίνητο, ανάβουν φωτιές στο ζευγάρι. Η Αρετή έχει φτάσει στα όριά της και ξεκινάει τις έρευνες.

Ο Στάθης και η Ιουλία συνειδητοποιούν πως δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή κατάσταση. Στο κρυφό τους ραντεβού καταλαβαίνουν πως είναι σε τεράστιο κίνδυνο και ανήμποροι να κρύβονται άλλο.

Η Αρετή παρακολουθεί τον Στάθη στην γη της ελιάς

Η Αρετή παίρνει τους δρόμους

Ένα τηλεφώνημα θα είναι αρκετό για να σημάνει συναγερμό. Ο Στάθης μιλάει με την Ιουλία και κανονίζει να την συναντήσει στην Καρδαμύλη. Η Αρετή τους ακούει και παρακολουθεί κάθε κίνηση του Στάθη, στην γη της ελιάς.

Εκείνος της λέει πως θα πάει ξανά στην Καλαμάτα. Τότε είναι που η Αρετή ετοιμάζεται για τη δική της εξόρμηση. Θέλει να βρει τη γυναίκα που έχει “ξεμυαλίσει” τον άντρα της και αρχίζει να ψάχνει.

Ο Στάθης και η Ιουλία αγκαλιά

Στο μεταξύ, ο Στάθης πέφτει σε αντιφάσεις, ακόμη και στον Στέφανο. Ο γιος του αντιλαμβάνεται πως ο πατέρας του κρύβει πάρα πολλά. Το μυστικό τους δεν αργεί να έρθει στο φως.

Ο Στάθης ζητάει απόσταση από την Ιουλία, για να βρει μια λύση. Εκείνη δέχεται, με τον αστυνόμο Κουράκο να κερδίζει έδαφος. Νέα ερωτικά τρίγωνα έρχονται για να ταράξουν τη Μάνη. Ποιοι θα παραμείνουν μαζί, ως το τέλος;