Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία με άλλον άντρα – Στα πατώματα ο Στάθης

Η Ιουλία μπαίνει σε νέα σχέση στη Γη της Ελιάς και ο Στάθης πέφτει στα πατώματα. Ο Ισίδωρος κι ο Ιάκωβος προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν κοντά την Ιουλια και τον αστυνόμο Κουράκο και απ’ ότι φαίνεται το καταφέρνουν.

Τα δύο αδέρφια «συνομωτούν» για να φέρουν ξανά μαζί τον Γιώργη με την αδερφή τους κι έτσι τον καλούν για φαγητό. Η Ιουλία θα γοητευτεί από το ενδιαφέρον του αστυνόμου. Παρόλο που εκείνος άκουσε όλες τις φήμες, δε θα εγκαταλείψει την προσπάθεια και θα την πολιορκήσει στενά. Η Ιουλία θα ενδώσει και οι δυο τους θα δώσουν μία ευκαιρία σε αυτή τη σχέση.

Μάλιστα, θα κάνουν κι ένα ταξίδι στην Αθήνα, όπου θα τους δούμε σε τρυφερές σκηνές. Ο Στάθης θα υποφέρει. Γίνεται λιώμα και δεν μπορεί να διαχειριστεί πως έχασε μέσα από τα χέρια του τη γυναίκα της ζωής του.

Η Ιουλία εξομολογείται τα συναισθήματά της στην Μυρτάλη
Δε θα υποφέρει όμως μόνο ο Στάθης, αλλά και η ίδια η Ιουλία, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει. Ο Στάθης θα προσπαθήσει να την ξαναπροσεγγίσει όταν η Αρετή γίνει καλύτερα, αλλά θα είναι ακόμη διαθέσιμη;

Αυτή τη συζήτηση θα κάνει κι η Ιουλία με την Μυρτάλη, η οποία δε θα διστάσει να τη ρωτήσει πως πραγματικά νιώθει για τον Στάθη. Η θεία της θα είναι ξεκάθαρη μαζί της.

«Πάντα θα έχω αισθήματα για τον Στάθη. Είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Ό,τι και να νιώθω γι’ αυτόν πρέπει να το θάψω μέσα μου», θα της πει κι η Μυρτάλη θα νιώσει πολύ άσχημα. Ο μόνος λόγος που δεν μπορεί η Ιουλία κι ο Στάθης να είναι μαζί στη Γη της Ελιάς είναι ο Στέφανος, ο οποίος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαλυθεί η οικογένειά τους.