Η Γη της Ελιάς – Μυρτάλη σε Ισίδωρο: «Δε θα σου αφήσω ευρώ»

Πόλεμο θα έχουν η Μυρτάλη και ο Ισίδωρος στα επόμενα επεισόδια γη της ελιάς. Ανιψιά και θείος θα πιαστούν στα χέρια για τη διαθήκη του Ιπποκράτη, αλλά και για όλα όσα άφησε ο πατέρας της πρωταγωνίστριας στα αδέλφια του.

Την κατάσταση κάνει ακόμη πιο δύσκολη η επιστροφή του Ιάκωβου, ο οποίος διεκδικεί κι εκείνος μέρος της περιουσίας. Όλοι έχουν διχαστεί. Η Αθηνά απομακρύνεται από την παράνοια αυτή και εστιάζει στο πώς θα ξεφορτωθεί τον Δημήτρη από τη ζωή της.

Η Ιουλία προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη, είναι, όμως, μάταιο. Βλέπει πως η Μυρτάλη με μεγάλη δυσκολία θα πάρει την περιουσία του πατέρα της, για αυτό και ζητάει από τον Ισίδωρο να παραχωρήσει ένα μερίδιο στην μικρή, από τη δική του…

Ο Ισίδωρος και η Αθηνά στην γη της ελιάς

Έξαλλος ο Ισίδωρος

Ο Ισίδωρος αρνείται να παραχωρήσει μερίδιο της περιουσίας στην Μυρτάλη, με την νεαρή πρωταγωνίστρια να εξοργίζεται στην γη της ελιάς. Η δικαιολογία του είναι πως ο στόχος είναι να αποδυναμώσουν την Αθηνά και όχι να διαλυθούν μεταξύ τους.

Σε αυτό συμφωνεί και ο Μάνος, ο οποίος παίρνει το μέρος του πατέρα του. Ζητούν από την Μυρτάλη να σταματήσει κάθε της κίνηση διεκδίκησης, διότι δε θα την βγάλει πουθενά. Αυτό που δεν γνωρίζουν πατέρας και γιος, είναι πως η Μυρτάλη μπορεί να φτάσει στα άκρα.

Η Μυρτάλη κλαίει στην γη της ελιάς

Απειλεί τον Ισίδωρο πως δε θα του αφήσει ούτε ένα ευρώ από την περιουσία των Βρεττάκων. Μαζί με τον Λυκούργο, σχεδιάζει να πάρει, όχι μόνο όσα έχει η Αθηνά, αλλά και όλα όσα έχουν οι θείοι της.

Η Ιουλία βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Η οικογένειά της ξεκινάει έναν ατελείωτο πόλεμο…